Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekspresss

Jak smakują krewetki ?

Polecane posty

Gość ekspresss

Gość ależ ty
podobnie jak ryby:p

Gość dobrze-zależy jak przygotujesz

Gość dobrze-zależy jak przygotujesz
nie lubie ryb-nie smakują jak ryby

Gość ekspresss
no dobra, a jak je można przyrządzić tzn. z czym to się je

Gość hu hu
najlepsza wprost z zalewy. Na chlebek Wasa z majonezem, robi się taki sosik i smaruje..

Gość Adolf Lizalski
mniej więcej tak jak świeżo umyta pochwa

Gość Adolf Lizalski
Obciągam z połykiem bezdomnym menelom z Dworca Centralnego wyobrażając sobie przy tym że jestem seksowną drug queen:o

Gość ooooooooooooooo
scampi-krewetki w bulce tartej smazone na glebokim oleju, do tego najlepsza sa te duze.

Gość dsfsdaf
jak gówno z cebulą

Gość dsfsdaf
Oczywiście sam preferuję gówno z czosnkiem smażone na głębokim oleju

Gość prawda jest taka__
ze krewetki są ohydne!!!!! Smakują one jedynie zakompleskieńcom którzy jedzą je by móc potem powiedzieć "jadłem owoce morza".Ja próbowałem i nigdy do ust tego nie wezmę. To jak glizdy wygląda i równie paskudnie smakuje.Zresztą kiedyś to był pokarm biedaków

Trudno opisac smak, choc rzeczywiscie najlepiej porownac go do ryby. Moga byc smaczne, ale to zalezy od tego jak sa podane. nie przepadam za smazonymi czy za wszelkimi sosami krewetkowymi, za to lubie je w zupie i w ryzu. Bardzo syzbko sie je gotuje i sa zdrowe. Moja ulubiona zupa rybna: Podduszam krewetki (mozna tez dodac inne owoce morza, np kupic mieszanke) z filetem rybnym i drobno skrojona cebulka. Dodaje drobno skrojonego pomidora, sol i sok z wycisnietej cytyny. Dolewam wody, ryzu, doprawiam do smaku, czekam az sie ryz ugotuje. Mozna tez dodac takie male muszelki, nie wiem jak sie nazywaja po polsku (podczas krotkiego gotowania otwieraja sie, a w nich jest miesko). Zupe gotuje sie ekspresowo, polecam ja wszystkim, ktorzy lubia owoce morza. (zamiast pomidora mozna dodac troche koncentratu)

do prawda jest taka - ze tobie nie smakowaly, to nie znaczy, ze innym tez nie. Uwierz, ze mozna lubic owoce morza i moze w Polsce jest to cos nieznanego, ale w niektorych krajach nikomu na mysl by nie przyszlo, ze owoce morza moga byc obrzydliwe lub ze ktos moze sie nimi chwalic! Tak sie sklada, ze mieszkalam przez ponad rok z hiszpanska rodzinka i owoce morza byly normalnym, codziennym jedzniem, tak jak u nas kurczak. Zreszta warto probowac kuchni z calego swiata i nie wydaje mi sie to zadnym snobizmem tylko po prostu ciekawoscia.

Gość Anad
Wole owoce morza z mojego ogrodka.

Gość u nas trudno trafic
na dobrze przyrzadzone krewetki, czasem maja smak wodorostóww. Najlepsze krewetki jadlam we Włoszech i na Dalekim Wschodzie - pycha, na rozne sposoby.

Gość gość
Krewetki smakują wybornie i pysznie! Według mnie jeżeli sama nie potrafisz zrobić, to już lepiej zamówić! Ja najlepsze zamawiałam z Hurry Up Shrimp w Krakowie. Były rewelacyjne.

Gość gość
Najlepiej smakują krewetki w Hurry Up Shrimp, jeśli tylko ktoś jest z Krakowa, to polecam sobie zamówić :)