Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ideał_

Czy istnieje idealny związek??Co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość nie....
nie

Gość Wagggaa
Nie. Istnieje tylko praca nad związkiem dwojga ludzi, którym na sobie naprawdę zależy...

Gość Mysle ze tylko z czasem
moze stac sie zwiazkiem idealnym, kiedy juz para sie "dotrze", ale nie wszystkim jest to dane. Pozostaje matoda prob i bledow.

Gość nie....
jest sens pragnac czegos, czego nie ma?

Gość nie....
bywa? czyli tylko przez chwile?

Gość Wagggaa
Pragnienia to jedno, to co robisz w tym celu to drugie. Jeśli sie pokryją pragnienia z czynami masz szansę być połówką do idealnego związku :P

Gość nie....
no wlasnie polowka, a co z polowka nr 2? jakos nie wierze...

Nie ma idealow, istnieja tylko dobre zwiazki, ale nawet jesli ludzie bardzo sie kochaja to wciaz sa tylko ludzmi, popelniaja bledy, denerwuja sie, maja gorsze dni. Ale mozna miec fajny zwiazek, np taki jak moj :P choc nie wiem czy z czasem nadal bedzie tak idealnie.

Gość trzeba wierzyć w szczęście
Wszystko zależy od tego, co kto uważa za idealny :) Dla mnie na przykład idealnym związkiem bylby taki, w którym: 1/ obie strony są dla siebie nr 1 pod względem atrakcyjności fizycznej, 2/ obie strony są w danym związku szczęśliwe i czują się w pełni usatysfakcjonowane 3/ ufają sobie i są wobec siebie szczerzy 4/ jednomyślnie chcą mieć ze sobą dzieci (lub oboje nie chcą słyszeć o dzieciach) 5/ gdy się kłócą, to robią to mądrze, nie używając wyzwisk i nie robiąc sobie na złość, tylko próbując jednak dojść do jakiegoś kompromisu 6/ uwielbiają się ze sobą kochać 7/ tęsknią za sobą gdy nie widzą się przez dzień lub dłużej 8/ gdy nawet zdarzy się im kryzys, potrafią włożyć wiele wysiłku i pracy, żeby wszystko naprawić i żeby potem było tylko lepiej i żeby stali się sobie jeszcze bliżsi 9/ są dla siebie najlepszymi przyjaciółmi i najlepszymi kochankami 10/ wierność tej drugiej osobie nie jest wielkim wyrzeczeniem, bo po prostu pragną tylko siebie i nawet gdy zdarzy się komuś jakieś przelotne zauroczenie, to miłość do współmałżonka jest od tego silniejsza ...są takie pary :) ja akurat nie jestem w związku ale to co napisałam wyżej to mój cel-marzenie, i chcę tak właśnie żyć

Gość kobieta prawie zadowolona
Nie ma idealnych związków.Nad kazdym trzeba pracować,ale nigdy nie będzie idealnie.Kazdy jest wychowany w innej rodzinie,a co za tym idzie ma rózne przyzwyczajenia i nieco rózne wartości.Moze być bardzo dobrze,to jest możliwe,ale najczęściej jedna strona jest mniej zadowolona;)niż druga

Gość malibu55555555
ja wierzę ale w takim nie jestem. mam wyobrażenia od nośnie swego klienta ,że z nim bym stworzyła taki związek ( kocham się w nim platonicznie)

Oczywiście, że istnieją idealne związki, to \"tylko\" kwestia odpowiedniego dobrania się pod względami opisywanymi w poście wyżej (\"trzeba wierzyć w szczęście\"), do których możnaby dopisać jeszcze kilka rzeczy. Wiele razy pojawiał się na forum wątek przyciągania się podobieństw i różnic - nadal obstaję przy tym, że receptą na sukces są podobieństwa właśnie w tych kluczowych sprawach, a nie różnice :)

Gość derenioweczka
a ja jestem przeszczesliwa w swoim malzenstwie!!!! w tej chwili wlasciwie nie wiem, czy chcialabym cos zmieniac w mezu jak i w naszych relacjach.... jezeli zwiazek idealny to akceptacja drugiej osoby w 100%, poządanie, szacunek, ciekawosc, pragnienie by byla szczesliwa, chec spedzania wspolnie czasu i bycie najszczesliwszym wlasnie z ta osoba, wspolne tematy i poglady to tak, ja jestem w zwiazku idealnym!!! na pocieszenie powiem, ze przeszlismy mnostwo burz i huraganow w zwiazku (znamy sie 7 lat, malzenstwem jestesmy 3), teraz jest FENOMENALNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nie ale
istnieją prawie idealne. wtedy, gdy ludzie zgadzają się ze sobą w ważnych kwestiach (patrzenie w tym samym kierunku), nie drą nadmiernie kotów w kwestiach drobnych (zycie codzienne, tzw. szara rzeczywistość), a przede wszystkim obojgu cholernie zależy na tym związku i tej miłości. mam taki związek :)

Gość ona ona ona ona ona ona
Oczywiscie, że istnieja idealne zwiazki :) Ja w to wierzę :)

poniewaz moja przyjaciolka wierzy w idealna milosc, bez kompromisow, wad partnera i wicznych uniesieniach, nie moze zaakceptowac kolejnych facetow, bo nawet najmniejsza wada ich w jej oczach dyskryminuje. Niestety ona tez nie jest idealna, ale w swoim i jej rodzicow mniemaniu nikt nie jest wystarczajaco idealny...i tak co kilka miesiecy kolejny facet odchodzi ze zlamanym sercem...