Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulijka

royal mail in UK = shit?

Polecane posty

Gość paulijka

witam jestem rozczarowana poczta w UK gdyz 6 tyg temu wyslalam paczke do Polski ktora wazyla 2kg.zaplacilam 11 funtow lecz nikt nie zapytal mnie o wartosc tej paczki (ok 100 funtow) i paczka...........zginela!!!nie ma sladu po niej.juz wyslalam reklamacje na poczte ale na razie zero odp.mial ktos moze taki przypadek?jakies szanse na odnalezienie lub rekompensate w postaci pieniedzy????????????HEEEELP!

Gość obcykany w temacie
na 100% to ona zaginela ale juz w Polsce,musisz zmienic topik na .poczta polska=g....?

ja też wyslalam kilka miesięcy paczkę, (nie ubezpieczylam jej) :( i idzie do dzisiaj. A bardzo droga rzecz w niej byla. Wiem, ze latwo posądzić o to kogoś z Polski, ale myślę, że tak samo podejrzany jest ktoś z poczty, u kogo wysylasz. On wie, czy Ty paczkę ubezpieczasz czy nie. Jesli widzi, że nie, to może spokojnie zamiast pod ladę schować do bagażnika swojego samochodu i nikt mu nic nie zrobi, bo nie dojdziesz nigdy kiedy i w jakim momencie paczka zaginęła. Mogla rownie dobrze nie opuścić w ogole pomieszczenia poczty :-0

Gość Royal mail parcel force
poczta polska to wszystko shit. Przeglądają kartki, listy i paczki i kradną. Polakom sie nie dziwię, bo bieda w kraju. Na poczcie zarabiają biedaki ochłapy, ale w Uk, że kradną to poprostu chciwość i łakomstwo. Mało im benefitów, a potrzeby konsumpcyjne duże, więc kradną. Ja zamawiałam w księgarniach internetowych książki, ale trzy paczki mi zniknęły, więc sobie darowałam. Opłaca mi sie bardziej kupić bilet z wyprzedzeniem do Polski. Szukam "Empik" i wyładowuję torby książkami po brzegi, dla mnie, dla męża i synka, i wracam tego samego dnia. I niech mnie wszystkie poczty świata pocałują w d..., jak chcesz mieć dobrze zrób sobie sam:D

Ja zamawialam ksiazki na necie kilka razy i doszly bez problemu... Zamawialam z Polski do UK... Nigdy tez nie zaginely zadne paczki czy listy, ktore wysylalam do Polski. Za to w Polsce nie raz korespondencja z USA od kolezanki byla ewidentnie naruszona. Bezczelnie rozcieta koperta, a potem zaklejona przezroczysta tasma klejaca!! Pytalam kolezanki czy ona czego smoze zapomniala i to zrobila, ale NIE!! I jak to wytlumaczycie?? Ktos na poczcie w USA przegladal sobie jej list?? Watpie... :o

Gość qweqwe
dziwie sie ze wogóle macie odwage wysylas cenne paczki poczta. Przez przewozników prywatnych sie wysyla paczki z zagranicy! Tylko! To jedyne co pewne Ja wyslalam zdjecia do Polski z Uk w kopercie. Nie doszly.. A to juz ponad 2 tygodnie...

Gość qweqwe
Proponuje wyslas w kopercie babelkowej. Ja wyslaalm w zwyklej i moze ktos zauwzyl ze jakos troche grubo... i otworzyl z ciekawosci i w nadzieji ze jestem taka glupia i 1000£ przesylam ;-) Ja tez nie raz wysylalam, tylko terta nie doszly. A co ciekawe wysylalam do 3 osob- do dwóch z poczty na Clapham a do trzeciej na Barnes, i ta koperta z Barnes tylko nie doszla.......

Gość paulijka
dzieki za komentarze.mi niestety nie zginely zdjecia tylko ubrania dla mojego kochanego chrzesniaka i az mnie ponosi jak o tym pomysle.czy ktos probowal kiedys zglaszac reklamacje?juz sprawdzalam na allegro czy tam ktos przypadkiem nie wystawil moich ubran ale nie widac...eh.juz nie wiem co robic, czy wogole da sie cos zrobic?piszcie

Gość paulijka
no juz nikt mi nie pomoze?prosze o rady

Gość możesz składać reklamacje
ale czy to coś da? Często sa bez odzewu, albo oddadzą ci kasę za wysyłkę, a czy kasę za wartośc tego co było w środku to już wątpliwe. Lepiej kupić bilet do Polski i samemu jechać. Ja tak robię. Naprawdę nie ma co liczyć na pocztę. Najlepiej jakby ją zlikwidowali, przynajmniej złodzieje stracili by utrzymanie naszym kosztem.