Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kokochanel

STULEJKA U MĘŻCZYZN

Polecane posty

Wiem, że było już kilka topików na ten temat, ale uświadomcie mnie troszke ... czy stulejka powinna być poddana zabiegowi?? ma to wpływ na życie seksualne i zdrowie mężczyzny?? czy może utrudniać zajście w przyszłości w ciąze?? Z góry dziękuje za odpowiedzi

Gość jestem ciekawa odp.
co wiesz o kobietach ze stulejką?

Gość nmnmnmnm
Podłączam się pod pytanie, też proszę o odpowiedzi... Na razie znalazłam stronę www.stulejka.com, ale to mało:(

Gość stulejkowicz
Witam mam prawie 40 lat i lekka odmiane stulejki Napisze tu dlaczego zdecydowalem sie na zostawienie tego stanu : Powodów jest klika 1.Zaden lekarz nie byl mi w stanie zagwarantowac ze po kosmetyce napletka nie utrace Napletka w wyniku mozliwych do wystapienia powiklan (prosze poczytac nizej dlaczego uwazam ze to wazne ) 2.Ból w czasie i po zabiegu -mam wysoki stopien odczuwania bólu z tego co zorietowalem sie na forach i w moich pytaniach do specjalistow tego nie da sie uniknac a w przypadku powiklan ktore zdazaja sie u srednio 10% pacjentow u moze to sporo potrwac i kosztowac (bólu) 3.Obawa iz nawet usunieta stulejka moze z czasem wrocic jesli nie zdecyduje sie na obrzezanie 4.Koszty zabiegu w moim przypadku (przy zalozeniu znieczulenie ogolnego ) i koniecnzosci potem wizyt to jak sie zorientowalem 2400 zł (koszt zabiegu z pelnym znieczuleniem + konsultacje po zabiegu u dobrego urologa ) Co jeszcze moge dodać? Zglebilem troszke ten temat i moge napisac ze obrzezanie powoduje trwale zmniejszenie przez mezczyzne odczuwanie bodżców w czasie seksu -zoładz jest trwale odsunieta przez to mniej wrazliwa na bodżce I to jest fakt o ktorym tu wiekszosc tu nie pisze co mnie dodtakowo zniecheca do tego rodzaju zabiegu Chialbym dodac na koniec ze higiena w tym zakresie po rozcwiczeniu nie ma zadncyh problemow a po rozwciczeniu udaje mi sie juz sciagnac napletek za zoladz w czasie wzwodu (pozostaje tylko lekki dyskofort -uscisk z powodu stulejki. UWAGA rozciwczenie z zastosowaniem masci trwalo: 2 Lata Mysle ze najwazniejsze jest uczucie w takim przypadku a kazda barire mozna pokonac -mezczyzna moze uzywac prezerwatyw przy KAZDYM stounku ... Uważam iz mezczyzni obrzezani wykonuja gwałtowniejsze (statystycznie ) ruchy frykcyjne powodujace szybsze "wyciekanie"z pochwy naturalnego sluzu kobiety przez co powduja wieksza suchoc w pochwie ... Napletek wg mojego rozeznania schuwajac sie i tworzac lekkie "zgrubienie" zminijsza ilosc wyciekajacego sluzu z pochwy partnerki Dodatkowo moim zdaniem zmienia sie tez technika wspolzycia na bardziej twarda co wiekszej czesci kobiet moze nie odpowiadac -draznienie łechtaczki takze jest inne (jesli bede mial kiedys czas zadam te pytanie jakiemus seksuologowi na innym forum ) Pod uwage nalezy takze wziasc to ze skala doznan u obrzezanego wraz z wiekiem bedzie moim zdaniem mniejsza gdyz ilosc bodzcow jakie odczuwa oslonieta i bardziej mniej czula zoladz po obrzezaniu wraz z wiekiem bedzie sie zmniejszac Oczywiscie moze to byc u kazdego sprawa indwidualna -jednak mysle ze u wiekszosci cos takiego wystapi po przekroczeniu wieku 40-50 lat ( a wiec to ze teraz bez napletka nie widzisz roznicy wcale nie oznacza ze w wieku np 55 ze nie bedziesz odczuwal dyskomfortu z tgo powodu -brak /zmineijszeniebodzcow + problemy z erekcja z tym zwiazane moga znacznie utrudnic seks) Uwzam ze natura wyposazyla mezczyzn w napletek własnie z uwagi na funkcje podtrzymywania nawilzenia i zmniejszenia tarc w czasie stosunku w pochwie. Po uwage tez nalezy wziasc wieksza ilosc rezeptorow ktore dzieki temu ze sa zasloniete skora a moga byc odsloniete w czasie stosunku daja bardziej zroznicowanie odczucia mezczyznom. Wnioski Jakokolwiek kaleczenie penisa powinno byc starannie przeanalizowane istnieje udowodniony naukowo negatywny wpływ obrzezania na seksualne zadowolenie partnerki Uwazam ze stulejka calkowita i znacznie skrocenie wezidelka nalezy poddac sie zabiegowi gdyz grozi to sporym ryzykiem zmian chorobowych w dłuższym okresie czasu lecz zawsze trzeba sie starac o jak najmniejszy ubytek napletka Nalezy takze b szczegolowo poznac temat jak i znalezsc dobrego urologa a nie rzeznika w tym temacie Moj post nie mza zadanie zniechecac do usuniecia stulejki a raczej zapoznac z tym tematem

Gość gość
nie musi, ale jezeli przeszkadza kobiecie to powinna byc, znam przypadki znajomych, ktorzy korzystali z uslug lekarza www.urolog-gorecki.wroclaw.pl w takiej sprawie wlasnie

Gość gość
Po pierwsze niedostateczna higiena! Tyle bakterii co się namnaża pod napletkiem, to historia!!! Grozi również to patologią przyszłej ciąży. Słabsze odczuwanie bodźców (i to o wiele słabsze niż u mężczyzny obrzezanego) Wygląd członka jak u małego chłopca. Dla mnie mężczyzna ze stulejką, to osoba która nie dba o swoje i partnerki zdrowie

Gość ToriOri
Koniecznie zabieg laserowy - nie trwa to długo, a jest zbawieniem na te dolegliwości. Przynosi komfort i ulgę i o wiele łatwiej zachować higienę. W luxmedzie mozna wykonać bardzo szybko - wizyta u urologa i kieruje na zabieg, który trwa 1,5h i od razu można isc do domu po.

Gość Matteusz23
Nie ma się co męczyć! Żałuję, że na zabieg zdecydowałem się tak późno - miałem wykonywany przez doktora Leszczyńskiego w Szpitalu Luxmed. Wszystko bezproblemowo i świetna opieka po zabiegu. Tak więc zero stresu i lepiej zająć się problemem jak najszybciej.

Gość gość
ja miałem zabieg w enel medzie – znieczulenie miejscowe, szybko poszło bez problemu i bólu. Jedyne czego żałuję, to że tyle zwlekałem – dlatego też wypowiadam się w tym wątku żeby inni nie popełniali tego błędu i nie czekali nie wiadomo na co, tylko od razu do lekarza i na zabieg.

Gość kkaminski88
Hej mam 28 lat od 18 raku życia zauważyłem że coś z ptakiem nie gra ale olałem to od jakiegoś roku mocno się zwęziło.. To co piszą, że miewali stany zapalne itp.. ja to samo.. ale bałem się pójść do lekarza i nie poszedłem.. może miałem szczęście.. Dosżło do takiego stopnia że wacikiem do uszu myłem się pomiędzy żołądziem a skórą ponieważ nie ściągnąłem nawet bez wzwodu.. DO RZECZY!! Stwierdziłem że musi być sposób na rozciągnięcie skóry.. i wpadłem na genialny pomysł, że jeżeli skórę ucha rozciągają tunelami do pircingu to i cycka da się rozciągnąć.. Rozpocząłem próby.. Kupiłem zestaw do pircingu od 4mm do 12mm rozciągnąłem w tydzień, później zamówiłem od 14mm do 24mm poszło w 2 tygodnie.. później od 26.. do 36mm poszło w 3 tygodnie i kolejne 4 tygodnie chodziłem w 40mm.. Całość zakupów na alegro to 250zł z przesyłkami.. najlepsze sylikonowe od najmniejszego do największego od razu kupić.. ściągać tylko do mycia.. Maść z witaminą A i ciągłe dbanie o higiene.. niech każdy spróbuje.. moim zdaniem warto.. najważniejsze żeby w tym cały czas chodzić.. trochę dyskomfort ale do przyzwyczajenia (3 miechy i po temacie) jestem 6 miesięcy po doświadczeniu i panowie... lodzik.. dla samego tego było warto :):):)

Gość gość
zależy od sytuacji. U jednych jest bardziej bolesna, u innych po prostu prawie nie odczuwalna, choć i tak moim zdaniem warto coś z tym zrobić. U mnie mój facet nie był zbyt przekonany do robienia z tym czegokolwiek, ale w końcu zachęciłam go do wizyty u seksuologa http://seksuologia.org/ gdzie po rozmowie uświadomił sobie że tak naprawdę może łatwo pozbyć się tego problemu.

Gość nutelina
dzisiaj już można stulejkę leczyć laserwow więc to bardzo wygodne i komfortowe rozwiązanie, mój brat miał laserowe leczenie stulejki w szpitalu Lux Medu na Puławskiej, wszystko przebiegło bez problemu, sprawnie i szybko.

Gość Patrykoz35
Bardzo długo zwlekłem z wizytą u lekarza, po prostu się wstydziłem - te wszystkie tłumaczenia a dlaczego tak późno pan do nas przyszedł - bałem sie tego. Na szczęście narzeczona zaciągnęła mnie niemal siłą do urologa prywatnie w Luxmedzie do Szpitala na Puławskieji do dr. Leszczyńskiego. Będę miał zabieg usunięcia stulejki, boję się, ale jeśli ma to poprawić komfort naszego współżycia i przestane odczuwać ból podczas stosunku, to myślę, że warto.

Gość nutelina
stujekja to cieżki temat zwłąszcza dla faceta, ale rzeczywiście nie ma się co męczyć, bo na Puławskiej naprawdę maja najwyższej jakości sprzęt i specjalistów więc warto poddać się zabiegowi a nie się męczyć.

Gość gość
Przestańcie już piep..yć o tej stulejce, jakby to był rak. Mam 43 lata, żyję ze stulejką i jest OK. Kwestia higieny powiadacie? Jak się myje penisa mydłem po oddaniu moczem, a nie naciąga skórę, a potem portki i heja, to żadne zakażenia nie grożą. To kwestia podejścia do temeatu higieny, a nie samej stulejki. A okaleczać się dla tzw. pseudonormalności, bo chyba trzeba mieć cos z głową na bakier.

Gość aSunsinnn
Powiem Wam tak. Sam miałem problem, sam się bałem, wstydziłem i jeszcze innych męskich rzeczy teraz już po usunięciu powiem tylko tyle - żałuje, że tyle zwlekałem. Męczenie się z oddawaniem moczu, dyskomfort podczas seksu nie były tego warte. Więcej o samym problemie macie tutaj - https://multiclinic.pl/wykonujemy/urologiczna-terapia-laserowa/laserowa-korekcja-stulejki/ zresztą też w Łodzi w Multiclinic zrobili mi właśnie laserową korekcje czy boli ? Nie, czy jest się czego bać? - Nie... czy trzeba się wstydzić - Nie. Moim zdaniem warto, ale jak ktoś chce się męczyć to cóż jego sprawa.

Gość MarcinGaj
Wszystko zależy od przypadku, na pewno trzeba diagnozować a czy konieczny będzie zabieg to musi zdecydować lekarz. Dobry specjalista na pewno pomoże. Ja chodziłem do Ober Clinic w Warszawie do dr Wiśniewskiego urologa. Z tym i innym problemem. Stresu było, ale zupełnie niepotrzebnie. Dr bardzo mi pomógł i wizyty wspominam pozytywnie. Najlepszy specjalista w stolicy.

Cześć. Ciesze się że zabieg mam już za sobą. Trochę się naszukałem do kogo trafić i w końcu po wielu rekomendacjach natrafiłem na doktor Burkacką. Swoją drogą to ta z serialu mlodzi lekarze. Pani doktor jest świetna i kontakt z nią jest bardzo dobry. Możecie o niej poczytać. Ja polecam. https://www.arsestetica.pl/o-nas/zespol/lekarze/dr-agnieszka-burkacka/ i mega się ciesze że już po problemie.

Gość Miłosz

Również polecam Burkacką.

Gość Gość

Same reklamy.

Moj syn w wieku dwóch lat miał zabieg.Bo przez stulejke miał zakażenie dróg moczowych.Dostał maść a potem niewielki zabieg.

Gdzie byli wasi rodzice?Pediatra ogląda dziecko wzdłuż i wszerz.Nie widzieli tego?

Gość tadeusz

W Warszawie byłem na zabiegu u dr Zwolińskiego w Ober Clinic. Lekarz bardzo dobry, cena zabiegu przystępna, jak w stolicy szukacie to na pewno do niego się polecam zapisać. A ze stulejką nie ma co czekać, w dorosłym wieku to samo nie przejdzie, nie zniknie, zabieg musi się odbyć. I im wcześniej tym lepiej. 

Gość Bogdan

Jeśli chodzi o Poznań to wykonywałem ten zabieg u Dr. Piotra Cieślińskiego - bardzo profesjonalny lekarz, widać, że jest na bieżąco ze wszystkimi nowinkami. Po zabiegu nie miałem żadnych powikłań ani innych nieprzyjemności. Wybór odpowiedniego lekarza jest bardzo ważny bo nie jest to przyjemna sprawa, a tak jak wyżej napisane - nie ma co czekać bo będzie tylko gorzej!

Gość Tom Tom

Również robiłem zabieg u Burkackiej i jestem bardzo zadowolony. We Wrocławiu jest w tej kwestii bardzo popularna, może dlatego wszyscy idą do niej. 

Gość Darek

Jeśli chodzi o region wielkopolski uważam, że najlepszy w sprawie jest Dr. Cieśliński - korzysta z nowoczesnych metod leczenia, jest konkretny i wykazuje się dużą empatią co w dzisiejszych czasach u lekarza to rzadko spotykana cecha. Polecam 

Gość Marcin

Wykonywałem zabieg laserowo u Dr. Cieślińskiego. Również polecam

Gość Bart

Jak Wrocław to Burkacka. Sprawdzona, ale wiem, że jest też doktor Tuchendler, który też ma dobre opinie. 

Gość Kuba90

Warto wybrać się do specjalisty.Ja trafiłem do dr Witolda Smoleńskiego do Bona Dea w Krakowie. Okazało się że to faktycznie stulejka. Podałem się zabiegowi i teraz już wszystko jest w porządku. więc polecam jak najbardziej i lekarza i poddanie zabiegowi a nie męczenie się .