Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anginka boląca

angina+ zapalenie ucha?

Polecane posty

Gość anginka boląca

ratunku! 2 dni temu bylam lekarza z takim sobie srednim bolem gardła. pani doktro stwiedzilo ze to angina. dostalam zinat i cos na goraczke. + osłonowe na żoładek. wczoraj wstalam z wiekszym bolem gardla, jest nie do wytrzymania przy przelykaniu nie jadlam nic od 2 dni. " języczek" miedzy migdalkami jest strasznie jakis długi dosiega języka ( a normalnie jest krótki u mnie) migdaly sa ogromne, błyszczące taki i straszne czerwone. goraczki praktycznie nie mam. wczoraj pod wieczor bol zaczął promieniowac na lewe ucho. dzis rano wstalam boli tragicznie gardło, boli ucho lewe a prawe zaczyna. antybiotyk jej drugą dobę...a nic nie pomaga.. co mam zrobic???

Gość anginka boląca
prosze doradcie cos bo umre z bolu.. nie jem nic 3 dzien. nie moge przelknac ani odrobinki. a jak lykam antybiotyk ..to kazdorazowo ksztusze sie nim;( juz nie mam sily

marsz do pierwszego lepszego laboratorium medycznego i zrób wymaz z gardła i antybiogram.Skierowanie nie jest potrzebne, koszt kikadziesiąt zł. Z wynikiem do dowolnego lekarza po stosowny antybiotyk. W przeciwnym przypadku zniszczysz zastawki serca, kłębuszki nerkowe, stawy. Przy chronicznnej anginie zdecuduj się na usunięcie migdałów.

poproś lekarza o antybiotyk w zastrzykach, skutecznej, szybciej działa i nie obciąża żołądka i wątroby

Gość anginka boląca
a zinat nie pomoze? moze poczekac jeszcze z jeden dzien?

Gość anginka boląca
czesto mam anginy. kolejny raz lekarka chciala mi przepisac augumentin , czego moj żołądek nie toleruje... powiedzialam jej o tym dala zinat. fakt faktem kiedy gdy mialam straznie powazna angine- pomogl niemal od razu

Gość ewqa2
Dostalas dobry antybiotyk, bierz go jak najszybciej i nie przerywaj. Po 2 dobach bedzie juz lepiej. Bierz leki oslonowe na zoladek i jelita, najlepszy Lakcidofil. Jezeli anginy sa czeste, za jakis czas koniecznie wykonaj wymaz , on wykaze co jest przyczyna choroby. Plucz gardlo szalwia , woda z sola.Popijaj rumianek,lipe i bez czarny. Tabletki do ssania stosuj 2-3 dni ,potem one maja odwrotne dzialanie- tak mi ostatnio powiedzial moj lekarz. Jak najwiecej lez, angine trzeba wylezec i wygrzac. Zycze Ci zdrowia.

Angina to poważna choroba a źle leczona prowadzi do powikłań:( Ja także proponuje zrobienie wymazu gardła. Ja ze źle leczoną anginą chodziłam przez miesiąc. Brałam 6 różnych antybiotyków, byłam na wycieńczeniu, dzień w dzień temperatura,która utrudniała normalne funkcjonowanie, po jakiś dwóch tygodniach zaczął tworzyć się ropień na migdałku, który po paru dniach miał wielkość śliwki, dostałam silnego szczękościsku, ból niesamowity, nie mogłam niczego łykać ani jeść. Trafiłam do szpitala, dzień może dwa dłużej i pękł by, na szczęście szybko zrobili mi zabieg. Pamiętaj nie bagatelizuj anginy nawet jak jest słabsza... Pozdrawiam:)

Gość anginka
dziekuje slicznie za rady... dzis ide kolejny az do lekarza. czekalalm z tym az tye bo mam utrudniony dostep do lekarzy.. studiuje w wawie, nie jestem z wojewodztwa mazowieckiego. z tego wzgl przysluguje mi tylko opieka lekarska w przychodni studnckiej ktora czynna jest od poniedzialku do piatku, a internista jest tam do 15:00. wiec nie moge tak po prostu isc gdziekowlek.. kiedys juz mialam raz taka sytuacje- 40 stopini goraczki pojechalam do szpitala a tam mnie nie przyjeli bo mi nie przysługuje... płakałam w tym szpitalu z rozgoryczenia.. nie wiedzialam co robic.. teraz powtorzyloby sie to samo. dlatego czekalam az do dzis mialam nadzieje ze zinat zadziala. zjadlam go juz 8 tabletek a nie ma zadnej poprawy, bol jak pisalam przeszedl rozniez na lewe ucho i zaczyna promieniowac na drugie. wiec ide dzis do jakiegos prywatnego. na co mnie nie stac dlatego nie zrobillam tego wczesniej..na szczescie mam przyjaciela prawdziwego ktory nie pozwoli mi zdechnąć od tej cholernej chooby i pozyczyl mi pieniazki :)

Gość ewqa2
8 tabletek, to juz powinna byc poprawa. Dobrze,ze idziesz do lekarza.