Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leonora

Jaka kara według was powinna grozić za GWAŁT ?

Polecane posty

Gość jak dla mnie.....
uważam że nie powinno być kary więzienia. To bez sensu. Lepiej żeby została wymierzona kara... np. 120godzin na rzecz społeczną (sprzątanie ulic, kopanie rowów itd.) Dodatkowo osoba oskarżona powinna wpłacić powiedzmy tysiąc zł na fundacje dla "zgwałconych" i drugie tyle osobie pokrzywdzonej w ramach zadość uczynienia. I oczywiście przez co najmniej rok oskarżony powinien obowiązkowo odwiedzać psychologa, żeby psycholog pomógł mu się zresocializować i dopilnował że ta osoba nie zrobi tego ponownie.

A jak one to robia technicznie...? chociaz nie, nie chce wiedziec :O Wtedy wiezienie - skoro nie ma co wycinac, bo wyciecie macicy ponoc nie u wszystkich skutkuje likwidacja popedu.

no tak... ale kto bedzie ich gwalcil... Juz zadalam to pytanie to tylko leonora sie jako chetna zglosila :P Ale chyba nie wyrobilaby na taka ilosc degeneratow...

jeśli jest jasna sytuacja, gdzie ofiara sobie nic nie wymyśliła, nie byli pijani, nie byli parą itd. to kastracja - jeśli nie potrafi się tym posługiwać w normalny sposób to niech mu to upintolą

I jeszcze inny aspekt ;podobno najczęściej takie skłonności są następstwem ataków seksualnych w dzieciństwie ! x nie bardzo rozumiem związek, mogę wymyślić tysiąc powodów z przeszłości, które determinują mnie do dania komuś w ryj czy to znaczy, że nie jestem winna czyjegoś złamanego nosa? chcącemu nie dzieje się krzywda, brzydzi mnie i w*****a niemożebnie usprawiedliwianie dorosłego, wolnego człowieka, bo miał trudne dzieciństwo. to jest totalna głupota. nie widzę związku, bo to niech jego rodzestwo też gwałci i zabija. miał WOLNY WYBÓR, mógł sobie iść na terapię lub na k***y, a wybrał to, dlaczego mamy się teraz litować i opiekować???? to jest WOLNA MORALNIE osoba.

jak kto by ich gwałcił ? Zatrudnili by takich nieudaczników i psychopatów jak Przemek 22 i oni by ich dupczyli. Przynajmniej by prace darmozjady dostały.