Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karcio

niemowlę w samolocie

Polecane posty

Witam wszystkich już w grudniu lecę z moim 4-miesięcznym synkiem do Polski na święta, liniami lotmnniczymi RYANAIR, i tu pojawiają się wątpliwości, co i jak jeśli chodzi o niemowlaka na pokładzie. Wiem, że wózek nie jest liczony jako bagaż i że można go wziąć aż do samego samolotu...poczytałam na stronie samych linii lotniczych....ale jeśli któraś z was ma już taką podróż za sobą proszę podzielcie się ze mną przydatnymi informacjami pozdrawiam

dziewczyny tyle was lata do kraju i z powrotem,nikt się ze mną nie podzieli informacjamii??do bióra się już 3 raz nie dodzwoniłam po 6 minutach słuchania muzyczki mnie rozłącza.Prooooszęęęęęę :-) :-) :-)

Gość ooooooooooooooo
Ja latalam wizzairem tam matki z dziecmi wchodza na pokład jako pierwsze, w raynairze tez tak pewnie jest. Dzidziusia sadzasz sobie na kolana i przypinasz do siebie specjalnymi pasami w czasie startu i ladowania. Przygotuj sie ze dzidzia moze Ci plakac w samolocie to przez zmiane cisnienia i szum uszach. No i chuchaj zeby sie synek nie przeziebil przed podroza bo wiesz ze to sie moze potem skonczyc zapaleniem uszu. Szerokiego nieba :)

witam dzięki za info ale mam konkretniejsze pytania:wiem że wózek nie jest liczony jako bagaż ale czy w to miejsce mogę zabrać kojec turystyczny(jadę do rodziny i bardziej niż z wózkiem może być kłopot z łóżeczkiem) oraz słyszałam że można dzidzię przewozić w nisidełku(takim samochodowym foteliku do 13 miesięcy)czy to prawda i jeśli tak czy rozstaję się z takim sprzętem przy wejściu do samolotu??z góry dziękuję za info pozdrawiam

Gość ooooooooooooooo
Moja siostra leciala z coreczka i kojec nadawala jako bagaz, wozka nie brala. Co do nosidelka to nie wiem bo w wizzairze nie placi sie za niemowle i nie ma ono swojego fotela, podrozuje na kolanch u mamy badz taty, wiec sadze ze przy wejsciu do samolotu fotelik bedziesz musiala zdac

Gość sephi
najlepiej zadzwon do lini lotniczych i zapytaj dokladnie oni ci na pewno powiedza, albo zapytaj w biurze podrozy, takze powinni wiedziec ja widzialam ze matki zdaja nosidelka i wozki na bagaz a z malenstwem chodza na rekach

Gość qweqwe
No i bedziesz miala miejsce w pierwszym rzedzie prawdopodobnie. I dziecko chyba na rekach sie trzyma, raz kolo mnie siedziala kobieta z niemowlakiem

From East Midlands to Lodz bedę lecieć w grudniu...........\"już się 3 raz nie dodzwoniłam po 6 minutach słuchania muzyczki mnie rozłącza\"......może się jutro uda.Dziękuję wszystkim każda informacja mi się na pewno przyda:) POZDROWIONKA

Gość nie wiem czy pomoge ale...
maluszek zazwyczaj nie ma osobnego miejsa, trzymasz go na kolanach przypietego specjalnymi pasami dopinanymi do twojego pasa, rodzice z małymi dziećmi mają zazwyczaj pierwszeństwo przy odprawie bagażowej jak i przy wchodzeniu na pokład, kojca raczej nie możesz zabrać za darmo zamiast wózka, możesz go nadać na bagaż, wózek faktycznie oddaje się już przed samym wejściem na pokład(pod warunkiem że jest to wózek składany inaczej go nie przyjmą tak powiedziano mi gdy dzwoniłam do biura obsługi linii lotniczych, inaczej nie wezmą go bezpłatnie), gdy pytałam o fotelik to może on być nadany jako bagaż. to chyba wszystko jakby coś więcej cię interesowało to pytaj jeśli będe mogła to pomoge