Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lulciaa..

Herbaciarnia..

Polecane posty

Gość Lulciaa..

Chciciałam was poprosić o rade - Mam w planach założenie herbaciarni.... Jak widzicie takie miejsce?? Co tam powinno być?? Jak powinna wygladac??? Napiszcie wszystko co wam sie kojarzy z tym miejscem... Z góry dziekuje 🌼

Gość oleeee
a % bedo ?

Gość Luciaaa..
oleee - w herbaciarni??? Raczej nie :P

w Krakowie otworz!!!! zrobila sie luka na rynku :) jeszcze niedawno byla rewelacjna orientalna herbaciarnia na Dietla, ale od jakiegos czasu w tym miejscu jest teraz sex shop :O

Gość oleeee
eee to nie widzę przyszłości....

skoro masz pomysł by otworzyć cos takiego, to chyba sama masz tego wizję, przynajmniej powinnaś ją miec :o Albo lecisz na łatwizne :P

Gość Luciaaa..
anyżówka - a mogłabys mi powiedzieć jak wyobrażasz sobie takie miejsce...??? Jesli nie chcesz dokładnie to choc w przyblizeniu 🌼 PS. - Warto wiedzieć czego oczekują klienci 🌼

Gość oleeee
hmm na wolnym rynku niema nieopłacalnych luk wśród starych pomysłow na biznes...

Gość oleeee
oczekuję ładnych panien, cichej muzyczki i alkoholu....

Gość Luciaaa..
Rum do herbaty jak najbardziej :D Inne dodatki takze będą mile widziane jednak w umiarze ;) Filo Zofia - jasne że mam koncepcie i wizje :) Ale warto wiedzieć jak takie miejsce widzi potencjalny klient :)

Gość oleeee
hmm siem zastanawiam jak można siedzieć kilka godzin przy herbacie i dyskutowac z kolegą.... :D

Gość Assyia
wygodne fotele, sofy fajne niskie stoliczki - moga byc okragle ale niezbyt male... mila obsluga... herbaty owocowe, goraca czekolada, suche biszkopty, ciastka z kremem..

Gość Luciaa..
Papierowe nożyczki - pólka z ksiażkami swietny pomysł :D Dziękuje za podpowiedź 🌼

Gość Assyia
mile przytulne mijsce dobrze dobrane kolorystycznie :) co do ksiazek to raczej nie bo beda przesiadywac godzinami :P

Gość Luciaa..
Myślałam jeszcze o małych płonacych świczkach na stolikach...Co o tym sądzicie??

Gość oleeee
jak wypyjem to siem podpaly :p

moge powiedziec, jak wygladala tamta, ktora zlikwidowali, a bardzo mi sie podobala :) otoz byla utrzymana w orientalnym stylu, jakies dywany, wiszace drewniane koraliki, rozne elementy na scianach itd. byly takie \"loze\", czy jak to nazwac, no takie wneki, zasloniete kotarkami, w ktorym siedzialo sie na pufach czy poduchach na podlodze przy takich bardzo niziutkich \"wschodnich\" stoliczkach. panowal polmrok, w powietrzu czulo sie zapach kadzidelka, a w tle saczyla sie indyjska muzyka. menu bylo bardzo roznorodne, mozna bylo skosztowac ogromnej liczby przeroznych herbat z calego swiata. podawane byly w uroczych glinianych imbryczkach, a do tego takie male filizaneczki. byla tez mozliwosc zamowienia czegos slodkiego - slodycze oczywiscie wschodnich gatunkow, ponadto mozna bylo sobie zamowic faje wodna :D naprawde wielka szkoda, ze juz tego nie ma :(

Gość Luciaa..
Assyia - dziekuje za pomoc 🌼 Co do ksiazek masz racje :p Ale dla róznorodności możemy dać jeszcze gazety :P

Lulciaa jak we Wrocławiu to otworzymy razem :D za mną ten pomysł chodzi już od jakiegoś czasu tylko wspólnika brak..a pomysłów mam sporo:)

Gość Assyia
Oleee > kulturalni ludzie nie musza zapijac sie piwskiem :P :D :D a jezeli sa to wartosciowe osoby to napewno znajda wspolny temat :) :P

Gość oleeee
ya jestem qulturalny :p Whisky sącze....

Tam sprawdzalam tylko czy haslo pamietam, a wiec do rzeczy. Dla mnie herbaciarnia powinna wygladac tak: -stylowe meble, stoliki razej 2-3 osobowe ale na stylowych krzeslach jak pisalam -cichutka muzyczka w tle -jak najwiecej roznych herbat -raczej powinno byc przyciemnione miejsce ale jednak takie zeby mozna bylo cos poczytac czyli np. na stolikach male lampki i bukiecik kwiatow na kazdym -roze herbaciane w ogol, albo chociaz na ladzie swieze roze -jakis kacik z biblioteczka np. z tomikami poezji, powiesciami -obrazy na scianach przedstawiajace kobiety czytajace ksiazki, pejzaze, natura ( w tym wlasnie roze) -menu stylowo zrobione -kelnerki ubrane raczej nie nowoczesnie ale raczej w jednej tonacji, zeby nie nosily rozowych bluzeczek bo to psuje nastroj -jakas nazwa typy :Herbaciana rozna czy cos takiego -moze jakies imbryczki, filizanki malutkie -ciastka typu szarlotki, serniki, ciastka Mozesz poczytac jak kiedys wygladaly herbaciarnie, jak podawano herbaty i wpisac w menu herbaty podawane jak kiedys :) Ja sie lubuje w starych czasach i rozach

Kiedyś,lata temu była w Gliwicach herbaciarnia.Często tam przebywałyśmy,jeszcze jako licealistki. Coś na \"modłę\" japońską-niziutkie stoliki. A jakie pyszne herbaty tam serwowali ;) Pamiętam dwie nazwy-Ognisty Ptak i Kwiat Wiśni.Obie z dodatkiem % Przepyszne...........

Wystrój czekoladowo-pomarańczowy. Świeczki koniecznie! I dzbany na pólkach i samowary do dekoracji. Niewiele. Samowar może byc jeden ale duży i błyszczący, tak ustawiony, żeby go prawie z każdego miejsca było widać. Nic geometrycznego Kształty owalne, miłe dla oka. Już bym sobie poszła do Ciebie na herbatkę jakąś wyszukaną.... :)

a wlasnie, byly i lampki naftowe i swieczki tez. ale ogolnie, jak juz wspomnialam, bylo dosc ciemno - jak sie wchodzilo z zewnatrz w jasny dzien, to w pierwszym momencie czlowiek byl slepy :D papierowe nożyczki - polka z ksiazkami, rzeczywiscie swietny pomysl !! :)

Gość Assyia
Tak tak fajne filizanki - kubki, zaparzacze do kawy, herbaty... wiesz z tego co opisujemy do raczej mozna zrobic PUB, moglyby byc tez cieple kanapki - ale nie wiem jak to jest w polsce czy juz sie przyjelo..jestem za granica i bulki sa na pozadku dziennym :)

Gość oleeee
o pub to już lepiej widzę ;) taki z ciachem :D coś nowego. A % w herbaciarni sobie odpuśc bo chłopów mało i tak przylezie a pozwolenie na sprzedaż alkoholu sporo kosztuje :D

Gość Assyia
dobra herbatka i kawalek szarlotki miam miam :) :) pychotka :)