Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę się nauczyć

Jak można ręcznie usunąć wirusy??

Polecane posty

Gość chcę się nauczyć

Kolega informatyk wczoraj tłumaczył mi jak to zrobić. Powiedział, że mam kliknąć na "mój komputer", prawym przyciskiem myszy na dysk D "zabezpieczenia....", potem kliknąć na jakiś niebieski napis. Boję się, że sobie nie poradzę i, że coś spieprzę. Skoro można usuwać wirusy ręcznie po co ludziom antywirusy?? Czy to nie jest zbyt skomplikowane dla takiego laika jak ja? Może mi to ktoś wytłumaczy krok po kroku??

Gość oleeee
:( hmm właśnie po to są informatycy i antywirusy :D

Gość chcę się nauczyć
Naprawdę nikt nie wie??

u mnie nie ma pod prawym przyciskiem myszy na D zadnych zabezpieczen ;) Recznie usuwam tez... ale zwyczajnie - jak sie cos da to przez Dodaj/Usuun ale nejczesciej zwyczajne Delete :D No i z rejestru czasem musze... :D

Gość oleeee
Otwórz program hijack (znajdz sobie w google) kliknij "Do a system scan only" potem "Save log" wskaż miejsce zapisu, otworzy się notatnik, skopiuj zawartość notatnika i wklej na stronę www.hijackthis.de kliknij ANALYZE. Znajdzie ci wirusy i inne takie (czerwony wykrzyknik) ponownie w programie hijack postaw "ptaszki " przy wpisach z wykrzyknikiem i daj "FIX checked" wyłaczy ci to wirusy a potem to jużzostanie ręczne dłubanie i kasowanie wg podanych ścieżek.... Tak dla laika, czesto pomaga :D

Gość wez szmatke i chlor
wytrzyj pare razy komputer i po sprawie. Chlor zabija bakterie i wirusy.:P

Gość jak mozna byc tak ograniczonym
co ty chcesz wielbić????/ 70B pryszcze wielbisz czy co>??zbok jakiś totalny

Gość oleeee
ps. jak niemasz pojęcia o wpisach w rejestrze rób to z rozwagą. :D :D

Gość reczne usuwanie jest najlepsze
daje 100% pewności. Wystarczy włożyć płytę/ dyskietkę startową, zrestartować komputer i po załadowaniu wpisać : format C: wcisnąć enter potwierdzić czynność można powtórzyć dla partycji D, E ... itd. To jedyny pewny sposób wyczyszczenia kompa z wirusów. Pozdrawiam