Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda87

tabletki a antybiotyki przeciwgrzybicze

Polecane posty

Gość ruda87

mam problem,mianowicie bylam u dermatologa i stwierdził on ,że mam stan zapalny grzybiczy na przedramieniu i przepisał mi dwie maści,jedna doraźna ma działanie przeciwgrzybicze ,natomiast druga jest lekkim antybiotykiem o działaniu grzybobójczym i nie wiem czy mogę brac tabletki,bo nie spytałam go,a teraz jest pt.nie mogę już zadzwonić do lekarza aby się dowiedzieć,co mam robić??!! czy to wpłynie na działanie tabletek?

myśle, że nie. ja tez stosuje krem przeciwgrzybiczny i ginek przepisując go nic nie mowił o tym że ma jakis wpływ na tabsy, a poza tym działa on miejscowo wiec nie ma strachu. aporpo chciałam zapytać... czy krwawienie jest przeciwwskazaniem do stosowania kremu? nieddlugo powinnam mieć okres i nie wiem czy zaczynac drugie opakowanie bez robienia przerwy żeby krwawienia nie mieć... nigdy tak nie robiłam i troche sie obawiam ;/ jakies sugestie?

Gość ruda87
ja miewałam krwawienie ,ale było wynikiem zażywania tabletek na samym początku.Może na ulotce jest cos na temat przeciwskazań,jeżeli to maść dopochwowa to krwawienie może w pewien sposób ograniczyc wchłanianiesię maści ,możesz raz spróbowac jej użyć,ale jesłi nasąpi piczenie ,to szybko przemyj pochwę i odstaw lek bo w takie sytuacjimoże zaszkodzić, ale nie jestem ekspertem