Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia235679

ile kosztują soczewki??

Polecane posty

Gość kasia235679
no dziekuje za odp :) jak macie jeszcze cos do powiedzenia to piszcie :)

Gość soczewko-okularnica
Ja płaciłam za J&J Acuve with hydraclear 2 tygodniowe za 3 komplety 90 zł + płyn 35 zł i to miała być promocja łącznie z 2 badaniami wzroku. Musiałam jeszcze kupić krople nawilżajace oczy, gdyż mam tzw "suche oko" i mniej więcej co 2-3 godziny muszę wkraplać krople - Tears Naturale Free II/ 19 zł. Muszę jednak spróbować innych soczewek, bo te J & J nie bardzo mi służą, szybko męczą mi się po nich oczy i łzawią. Mogę mieć je na oczach max 8 godzin dziennie . Czy też tak bardzo wysychają wam oczy? Mnie pewnego razu skończyły się krople tzw. "sztuczne łzy", i miałam wielki problem , gdyż soczewki przyschły mi do oczu i nie mogłam ich ściągnąc. W końcu jakoś się udało na sucho,dosłowie "zeskrobałam" je z oczu. Najwygodniejsze są jednodniowe, ale iestety nie są tanie. Orientujecie się, czy można jednodniowe kupić np jedną parę na próbę?

Gość soczewko-okularnica
Może napiszcie dziewczyny jakie stosujecie techniki na szybkie założenie i wyjęcie soczewek?

Gość kiedyś nosiłam soczewki
i z tego co pamietam to różnica między 8,3 a 8,4 jest niewielka.soczewki jednodniowe mają uniwersalny promień krzywizny

Gość laura_90
Technike? Zciaganie i zakąłdnie soczewek naprawde jest dziecinnie proste i nie potrzeba tu zadnych technik. 8,3 a 8,4 to bardzo niewielka róznica, nie powinnaś czuć zmiany.