Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efffcia17

Pan Beksiński i jego obrazDD

Polecane posty

Gość żałosne...
Obraz rzeczywiście świetny, ale do analizy wybierz jakiś łatwiejszy, tzn o jaśniejszym przekazie.

czy to ma być analiza i interpretacja taka jak na maturze?

Gość efffcia17
tak...

Gość efffcia17
tzn. nie musi być aż tak rozlegla, ale dosc obszerna (powinna zająć dwie kartki z zeszytu) i tak po prostu pożądnie napisana:P niestety , ja jestem umysl matematyczny i nie znosze polskiego;/ tatakże ponawiam swą prośbe:P

szczerze powiem, ze ngdy nie robilam analizy i int obrazu, zawsze utworow... ale to jest na podobnej zasadzie: wiec najpierw musisz, biorąc pod uwagę tytul obrazu, date jego powstania i biografię Beksinskego wskazać głowny motyw, zasadniczą myśl...

Gość kolargol
ja najchetniej wymyslilabym do niego jakies fajne opowiadanie

Gość kolargol
zwroc uwage na rozne swiaty, ktore sa oddzielone murami mozna interpretowac to jako postrzeganie jednostki w swiecie

Gość bara bara
podaję słowa klucze: tajemnicz, przestrzeń, grób , mrok, światłość, trauma,samotność, wolność, strach

Gość delka
Zaciekawił mnie Twój problem, ponieważ, mieszkam w rodzinnym mieście malarza(Sanok), gdzie mamy stałą ekspozycję, jego obrazów.Są NIESAMOWITE . Znalazłam dość ciekawą wypowiedź o sztuce Beksińskiego pod tym adresem : http://www.wsb.poznan.pl/wwwPoznan/178906.xml Nie jest może zbyt obszerna, ale na pewno będzie pomocna. Tu, z kolei jest krótka, ale treściwa recenzja albumu, zawierająca kilka bardzo ciekawych stwierdzeń (można je wykorzystać przy analizie któregokolwiek z obrazów malarza) http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/300835#fullinfo

Gość effcia17
moze ktos jeszcze ma jakis pomysl???