Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ze sie wtrace

karmiac piersia moge sporadycznie piwo wypic??

Polecane posty

Gość ze sie wtrace

Gość klara 82
stanowczo odradzam. chyba, że uprzednio zgromadzisz odpowiednią ilość pokarmu dla maluszka, np. mrożąc go, i dopuki organizm nie oczyści się z alkoholu, możesz karmić dziecko swoim pokarmem ale z butelki.:)

mozesz piwko KARMI wypic ... smaczne i na laktacje dobrze wpływa 😘

Gość ze sie wtrace
a tak miałam ochote na szklanke -zimnego- do plackow ziemniaczanych-marzenie.......

Gość mama kama
ja uwazam,ze jak raz wypijesz to nic sie nie stanie! ja tez karmie piersia i jak mam ochote to wypije sobie reedsa ale staram sie to zrobic po karmieniu. nie ma co panikowac,nalogowe pijaczki rodza zdrowe dzieci. jakos mojemu dziecku od jednego piwa w miesiacu nic sie nie stalo. dziwie sie ze nikt ci nie zwrocil uwagi na te placki jak karmisz,hihi 🌻

Gość elinova
Mi pielęgniarka po porodzie mówiła, że można sobie od czasu do czasu wypić szklankę piwka czy też lampkę wina. Nic się od tego dziecku nie stanie. Choć ja prawdę mówiac nie próbowałam jeszcze. :-)

Gość ze sie wtrace
synek ma 4 m-ce a placki pieke beztłuszczowe na blaszce-mam taki kawałek zostawiony z dziadkowego pieca kaflowego-kłade na 2 palniki i juz-zawsze to jakas namiastka-ew troszke masła daje pozniej na wierzch

To wypij może pół piwka:-) Ja jak karmiłam, a miałam ochotę na piwko, to odpijałam trochę mężowi:-) Mała ilość maluszkowi na pewno nie zaszkodzi. Też słyszałam wypowiedzi pediatrów, że lampka wina wypita przez mamę dziecku nie zaszkodzi.

Gość I co się dziwisz
? :-)

Przecież piwo jest gazowane ????? To dziecko nie będzie miało kolki potem ?