Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FFghg

Uczulenia kontaktowe - problem S

Polecane posty

Gość FFghg

otoz mam uczulenie kontaktowe baardzo powazne na siarczan niklu, jak wiecie jest on we wszystkich metalach. Nie wolno nosic mi kolczykow, pierscionkow, wogole wszelakiej bizuterii, nawet klamra paska mnie uczula i guziki metalowe:/ Pomocy! lekarz powiedzial mi ze na alergie kontaktowe nie stosuje sie odczulan. Ja jednak bardzo cche moc nosic kolczyki a reakcje alergiczna wywyoluje u mnie nawet zloto:/ Macie moze jakies informacje o mozliwym odczulaniu? Bardzo prosze o odp. Pozdrawiam

Gość joico
Wiesz tez mam taką alergię, rzeczywiście jest uciążliwa, tez nie słyszałam o odczulaniu. co do kolczykow to moge ci doradzic, zebys kupowała taka antyalergiczne. Rzeczywiscie jak stop kiepski i duzo ma dodatkow to i złoto i srebro moze uczulić. U siebie zauwazyłam jednak, ze nie kazda bizuteria ze srebra wywołuje wysypkę. Złota nie nosze wiec nie wiem. tak jak napisałam , najbezpieczniej jest kupic taką specjalnie oznakowaną bizuterie. Przynajmniej kolczyki takie są.

Gość martusia76
witam. od kilku dni mam koszmarne uczulenie dermatolog powiedział ze to kontaktowe uczulenie na nikiel, czy są jakieś konkretne leki bo z tego co zauwazyłam moje wypryski są coraz gorsze, jeszcze nie robiłam testów więc tak na 100% nie wiem na co jestem uczulona. Koszmar a tak kochałam badziewna biżuterie ze sklepów indyjskich :(