Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfdgd

Mamy czy wiecie co wasze dzieci ogladaja?Bajka o lalce barbie

Polecane posty

Gość Calamity - wyjatki sa zawsze
Calamity: kapsle - ludziki - jak najbardziej! Rozwijają! Sama je robisz i sa jak najbardziej na miejscu w dziecinnym pokoju ! Tez jesli robi sie samemu domek dla Barbie - nawet nieporadnie.Albo szyje ubranka. Mowie o ustawianiu gotowych zestawów i ubranek - odbiera to inwencję.

Kurcze, lalki to lalki. Nachętnij zawsze bawiłam się w szpital, gdzie pacjenatami były miśki i lalki. Własnym lalkom tworzyłam domki, kreacje ze szmatek, rozwijałam kreatywność i twórcze myślenie;) Nie uważam, żebym była skrzywiona przez to, ze bawiłam się lalkami.

ja zaliczam sie do kategorii szczesliwej: moje dziecko jest basenie :) ale za 40 minut wróci :)

Calamity - wyjatki sa zawsze---> LAtwiej by bylo, jakbys wymyslila sobie jakis nick... :P PO cholere robic domek dla Barbi jak nie ma barbi? :D Widzisz jakis sens? :P

a z brzucha ciezarnej barbi wyjmowalo sie malego ludzika..pamietam..dodam tylko, ze ja barbie nigdy nie miałam :)

Gość Hela w onucach
a Barbie miesiaczkujaca pamietacie? i komplet podpasek dodawanych do niej w promoncji?

melisanda : moje dzieci juz dorosły i nie zaluje zadnej chwili, kiedy smiecilam z nimi w domu kapslami i zolędziami. To one tworzyły , ja im tylko podsuwalam pomysly.Pierwsze lata sa najwazniejsze. Jak dzieciak jest tworczy i samoidzielny, nie ma potem problemow z zyciem.Teraz odcinamy kupony.

Papierowe Nożyczki - zgadzam się. Nieraz sprawowałam opiekę nad młodszym kuzynostwem. Dziewczynki szukały szmatek i same szyły ubranka dla lalek, mimo, że obok leżała cała \"szafa\" gotowców, chłopak budował zajezdnię strażacką z klocków. To nie tylko kwestia zabawek, ale tez wychowania. \"Ładna jest ta rózowa sukienka, ale ta, którą zrobiłaś sama jest piękniejsza. Może wymyślisz jeszcze jakis ładny kostium dla drugiej lalki?\"

A ja sie bawilam sama :D TAk najbardziej lubilam albo z kuzynem :D Albo z prababcia. Mama nie lubila sie bawic ze mna... tylko takie zabawy edukacyjne, no i czytanie :)

melisanda---> Czasem trudno jest wyciagnac prawidlowe wnioski po wnikliwej analizie materialu badawczego... a co dopiero tak pobieznie ;)

w dobie demokracji nizszego szczebla mam prawo wyciagac wlasne wnioski i je glosic...moge równiez polemizowac, ale poniewaz mialam w dziecinstwie cala mase dydaktycznych zabawek, wiec zakoncze debate z pseudopsychologami i zajme sie czyms bardziej rozwujajacym

calamity - moje dzieci robily domki dla misiow, a w lesie dla mrówek. Corce kiedys kupilam barbie, z ciekawosci ,jak sie tym bedzie bawic. No i barbie szybko zostala przez nia oddana komus tam, nie wytrzymala konkurencji z klockami, z rysowaniem,z lego,ze zwierzatkami z plastiku , ktorym sie robilo zagrody. Z barbie nie złapała emocjonalnego kontaktu, bo barbie z gotowymi ubrankami i obojetna buzią ,nie miala w sobie nic indywidualnega,ciepłego, byla taka . jak u innych. Nie byla dzidziusiem, nie byla zwierzaczkiem do opiekowanie, no nudna byla.Ktos córce kupil Kena, dzieci i sypialnie - tez postaly troche, a potem wymienila je na samodzielnie zrobione lozeczka z podelek od zapalek itd.Dzidziusie ( zreszta misiowate) uszyla sama. Te jej łozeczka dotad przechowujemy, bo sa dla nas drogie, natomiast barbiowe poszly w swiat. Nie potępiam w czambuł samych lalek, tylko caly ten ogłupiajacy przemysl wokol nich ..

ee tam tez sobie temat znalazyscie! lalka to lalka..ma ladnie wygladac i miec ladne ciuszki i tyle... w ogole taka gadka o dupie maryni..jesli mama ci moiw ze ladna jestes i jestes najpiekniejsza coreczka na siwecie to raczej mamie uwierzysz nie?? kurde idzcie z dzieciakami na spacer do zoo nie wiem pobawcie sie z nimi a nie robicie z igly widly

Calamity - wyjatki sa zawsze---> Coz, moze dlatego ze teraz dzieki maja za duzo zabawek :D Kiedys tak nie bylo... Kapsle zdobywalo sie pod sklepem z piwem, ludziki w kiosku sie kupowalo za pieniadze wygrane od dziadka :D Klepek co prawda nie odrywalam z parkietu ale troche po budowie tego zostalo. Mialam troche lalek i pluszakow po mamie i cioci, a wsrod tego wszystkiego przyszedl kiedys czas na Fler. Nie hierarchizowalam zabawek, nie niszczylam, nie wyrzucalam. I wszystkie uzywalam ;) I mama nie wnikala :P A juz napewno nie zabraniala mi ogladac jakichs tam bajek ;)

Gość facetco
mamuska jesli masz 169 to jestes mała mniejsza od barbie oryginalnie o 6cm a 6 cm to bardzo duza roznica, wiec nie mow ze wygladasz jak ona, wzrost dodaje szczupłosci, ty jestes mała i nie wygladasz wcale tak szczupło ja wysoka barbie..jestes kurduplem

Gość asdd
mamuska ile ty masz lat 10 ?

Gość mamusiaka
mam26

Gość precz z
lalką barbie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość lalalas
jebac barbi az sie garbi!!!

Gość mary ann
ja kiedy miałam 6 lat przez barbie z wagi ok 35 kg do 19 kg. skończyło się terapią. teraz mam 15 lat, nie wiem ile ważę. chcę ważyć 38 kg, chcę znikać, zamknąć sie w swoim wyimaginowanym świecie chudych przyjaciółek (tak naprawdę lalek i zdjęć) i umrzeć. mierzę 170 cm.