Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JJJoanna

Prawa kobiet w ciąży

Polecane posty

Gość JJJoanna

Otrzymałam drugi raz na 3 miesiące umowę o pracę, okazało się że jestem w ciąży od miesiąca a umowa kończy mi się za 2 miesiace.W pracy nikt nie o całej sytuacji. Co mam zrobić powiedzieć szefowi czy poczekać (zaryzykować) jak dostanę umowę na stałe i dopiero potem poinformować pracodawcę? Co się stanie jak zrobię to teraz? Asia.

lepiej poczekaj bo jest duze prawdopodobienstwo ze to bedzie twoja ostatnia umowa na 3 miesiace. nie jest to fair ale pracodawcy tez nie sa fair

A dokłądnie w którym jesteś teraz tygodniu (licząc od dnia ostatniej miesiączki) i kiedy kończy się obecna umowa (dokładnie w którym tygodniu ciąży wtedy będziesz)???

Gość JJJoanna
jestem w 4 tygodniu a umiwa kończy mi się koniec stycznia.Jak np.pracodawca by się teraz dowiedział to nie przedłuży mi umowy?

W takim razie musi przedłużyć Ci do dnia porodu, może Cię zwolnić tylko dyscyplinarnie. Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu ale ja bym się chyba przyznała. Trudna decyzja, a jakie są stosunki w irmie, jak odpowiedzialne masz stanowisko, łatwo będzie im znaleźć kogoś na Twoje miejsce?

Gość JJJoanna
Przedłuży do porodu a potem będzie po mojej pracy. W pracy mam dobre układy ale wiadomo jak terez z pracą. Pracuje w Urzędzie Miasta.

Wiadomo ,wiadomo, w takim razie się nie przyznawaj i poczekaj na stałą umowę, w budżetówce nie powinno być problemu z powrotem do pracy po macierzyńskim czy nawet wychowawczym. Życzę spokojnej ciąży:)