Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prostowaczka

PROSTOWNICA DO WŁOSÓW - help!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość prostowaczka

Kochani - prosze Was bardzo o pomoc w wyborze prostownicy. W życiu jej nie używłam, jako że mam dosyć poddatne włosy i lekko zakręcone mi sie podobały ;) Ale ostatnio postanowiłam trochę je wyprostować. Szukam na allegro, pełno tych prostownic, tylko że ja kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę?? Jaka moc powinna być. jaka firma... czy co tam jeszcze?? Czy bardzo niszczy włosy?? Na zakup przeznaczam ok 100. Wystarczy?? Czekam z niecierpliwością na Wasze porady i zgóry dziekuję ;)

Gość joico
100, to moze byc troche mało, moge polecic prostownice z ceramiczna powłoką firmy GAMA. wiadomo, ze wysoka temperatura niszczy włosy, więc nie ma co szalec z czestotliwoscia prostowania. warto, a nawet nalezy uzywac kosmetykow chroniących włosy przy tego typu działaniach, . dobrze jest aby były to profesjonalne kosmetyki. Wtedy minimalizujemy skutki uboczne wysokich temperatur.

Gość prostowaczka
dziękuję za opinie ;) Jeszcze jedna sprawa - nie wiem czy ja coś pomieszałam, czy na allegro są kiepskie prostownice po prostu .. Coś mi się wydaje że fryzjerka wspominała coś o mocy 240W, a przecietnie prostownice kóre oglądam mają ok 75W !! Jak to jest z tą mocą?? Jaka powinna być optymalna?

Gość vhjfhdyh
ja kupilam na allegro za OK 50 ZL, MYSLE ZE ZA 100 TO SPOKOJNIE MOZESZ KUPIC:0Z RAD KTORE JA USLYSZALAM TO OPROCZ WCZESNIEJ WYMIENIONYCH TO JESZCZE ZE KONIECZNIE Z PLYTKAMI BIALYMI CERAMICZNYMI:)

Gość prostowaczka
No własnie, na allegro jest ich całe mnóstwo. Ceny się zaczynają od ok 30 zł już. I nie wiem czy to dlatego, że towar kiepskiej jakości??

Ja kupiłam niedawno na allegro za niecałe 50zł firmy Sayona i jestem bardzo zadowolona! Ma regulację temp, a najwyzsza to 200. Ma czarne płytki ceramiczne. Jak byłam u bardzo dobrego fryzjera, to też używał takiej z czarnymi.

Gość joico
Ta moja ma napisane 170W, kupiłam ja w hurtowni z artykułami dla fryzjerów, bo to profesjonalna prostownica, płytki sa czarne, ale powierzchnia jest taka bardzo gładka i z poslizgiem. Rzeczywiscie taka porcelanowa. Różni sie od tej srebrnej teflonowej. wiesz mam włosy delikatne, długie nie chciałam zniszczyć. IUzywając jej przez 1,5 roku po kazdym myciu praktycznie prostuje grzywkę, całe włosy od czasu do czasu. Do tego zakupiłam preparat zabezpieczający przed wysoką temperatura, zadne tam SSunsilki i jakies inne wynalazki, tylkoo polecona i uzywana przez fryzjerke Oliostete, i włosom specjalna krzywda sie nie zrobiła. teraz wzmacniam maską, ale dalej mam za łopatki, nie było potrzeby zscinac, sa w porządku.

Gość prostowaczka
joico - a jakiej firmy ta Twoja prostownica jest??

hmmm... ja kupilam taka za 30 zl , ale byla nowa. z firmy cleatronic jest bardzo tania ale dobra !! :)

Gość joico
firma GAMA

Gość joico
A, i nie twierdzę, ze akurat ta jest najidealniejsza, wiem, ze mnie służy i jestem z niej zadowolona. Z tym, ze jak napisałam całe włosy starałam sie prostowac, tylko przy większych wyjsciach, na codzień tylko grzywka, ale ja myje włosy codziennie, więc grzywke prostowałam praktycznie codziennie. Teraz marzy mi sie lokowka i juz sobie upatrzyłam, zbieram tylko kasę, bo na razie mnie na nią nie stać.

Gość prostowaczka
Nie no !! ja zaraz dostanę zawrotu głowy na tym allegro!! już mnie kręgosłup boli i niedługo mi będzie coś do prostowania kości potrzebne a nie do włosów!! Dziekuję Wam za wszystkie opinie.

jej tyle razy już to pisałam no ale co tam ;) ja osobiście nie polecam takich tanich prostownic bo one mimo, że posiadają ceramiczne wkładki i tak niszczą włosy po jakimś czasie ja mam profesjonalną prostownicę ze sklepu fryzjerskiego firmy WIGO z regulacją temp i mocą 260 W kupiłam ja 3 lata temu za 250 złotych ale była warta swojej ceny prostuje włosy od 3 lat średnio co 2 dzień a czasami częściej, nie stosuję żadnych środków ochronnych , jedynie co to po myciu uzywam balsamu no i włosy mam ani TROSZEŃKĘ nie zniszczone, sa błyszczące, nie łamią się, nie rozdwajają końcówki itd itp moje koleżanki nakupiły sobie takich prostownic na allegro właśnie za 80, 110 zł lub jeszcze tańszych i jak im mowiłam, że lepiej wydac więcej to się śmiały efekt był taki, że przez dwa miesiące ich włosy były ok natomiast później w zastraszającym tempie zaczęły się niszczyć i teraz mają siano na głowie i przyznają mi rację bo chodzi o to, że w tych tańszych prostownicach te ceramiczne wkładki są gorszej jakości i po pewnym czasie się ścierają i włosy są podczas prostowania palone także lepiej dozbieraj jeszcze troszkę pieniędzy jeśli potem nie chcesz żalowac :)

Gość prostowaczka
TEORIO - Jesteś WIELKA :)) Dziękuję za opinię :)) Zaraz poszukam prostownic firmy WIGO. Wiem już ze GAMA kosztują ok 200 zł ..

Gość joico
Słuchaj decyzja nalezy wyłącznie do Ciebie, mnie kusiłaby ta GAMA z laserem. Nie ufam zapewienim o tym, ze to profesjonalny sprzęt jak to ma moc 45 W, czy 75W. Moja w końcu juz jak na elektonike rupiec, ma 175W. juz widze jak fryzjer meczył by sie z taką o małej mocy, chyba, ze to marny fryzjer. Ja jak kupuje takie rzecxzy wole ppoczekac i kupic dobra i porzadną rzecz, jak dziadostwo, z którym tylko bym sie męczyła i jeszcze zniszczyło by mi to włosy. Dlatego teraz czekam z lokówką. Nie ma na nia kasy, a nie chce clatronica za 30 zł.

Gość prostowaczka
O, tę już oglądałam. Fajna jest. Tylko wciąz sie zastanawiam co do tej mocy .. bo gdzieś mi w głowie brzęczy ta moja fryzjerka, co mówiła o 24O W..

Gość prostowaczka
tak, masz rację joico ... już podnoszę stawkę do 150. A na czym się skończy - zobaczymy ;))

Gość joico
jest zblizona do tej co ja mam, słuchaj moze tobie pomyliło si et o z natężeniem prądu?? Chociaż , nie wiem, zawsze mozesz jeszcze raz zapytac fryzjerki. Wiesz, jezeli tam na allegro większośc z tych prostownic ma 45, 60W, to i tak te 170W, to 30o-400% więcej. To spora różnica, musze spdac, udanego wyboru życzę

Gość prostowaczka
Ok, dzięki Waszej pomocy już wiem mniej więcej na co zwrócić uwagę. Zakładam już że ma mieć nie mniej niż 170W i najlepiej szeroka, zgodnie z tym co TEORIA mówi. Cena - zobaczymy .. Na dziś już wyłączam komp bo mam dość. Ale gdybyście coś ciekawego znalazły gdzieś w sieci, to bardzo prosze o link, zajrzę tu jutro. Serdeczne dzięki za rady i dobrej nocy;))

Gość joico
Ja mam te węższą , i w zasadzie jestem zadowolona, bo do grzywki jest lepsza. Bo przy krotszych włosach to lepsza węższa przy dłuższych ta szersza. Nie ukrywam, ze kupiłam , tę wezszą bo na szersza, zabrakło mi kasy, wtedy w hurtowni zapłaciłam , jakies 230zł za swoją, ta szesza była ze 20-30zł drozsza, ale tylko tyle miałam , i juz nie chciałam czekac. Ale jestem zadowolona bo do grzywki jednak tą wezsza jest łatwiej operować, a i z prostowaniem moich długich włosow problemu wielkiego nie miałam.

Gość joico
Aha , i ja jednak namawiam na kupno ochronnego srodka, przyda sie i do prostownicy i do ochrony przed szuszarką. zapłacisz kilkadziesiąt złotych za naprawde dobry, ale to sa wydajne produkty, starczy ci na około rok.

Gość agocha
witam. rowniez mam krecone wlosy :( i prostuje je bardzo czesto niestety. jakis czas temu kupilam prostownice philipsa za 179 zl jak dobrze pamietam i bylam zadowolona ... chociaz nie potrafilam wyprostowac wlosow tak efektownie jak fryzjer... potem zamieszkalam z kolezanka, ktora rozwniez prostowala wlosy. uzylam jej prostownicy i bylam zachwycona efektem prosych lsniacych wlosow. zapytalam gdzie ja kupila, a ona na to ze na allegro za 30 czy 40 zl. z ceramicznymi plytkami. rowniez taka kupilam, tylko ze kolezanka miala ze zlotymi plytkami, a ja kupilam z bialymi. to prostownica eurolux. jestem z niej bardzo zadowolona, nie ma co przeplacac. oczywiscie niezbedny jest plyn do prostowania. polecam z welli dwukolorowy (niebiesko bialy) oraz matrix smooth results, ktorego obecnie uzywam. jestem zadowolona. pozdrawiam.

Gość joico
E tam, 30 czy 40 zł, to będzie miała z 45W mocy, czyli niewiele, nie wierze w dobry efekt, tak ja nie chce mi sie wierzyc w te ich ceramiczną powłokę. Pożyczałam pare razy prostownice od kolezanki, co prawda z teflonowa powłoką, ale taka z tych tańszych, i ta powłoka obłaziła, juz po paru miesiącach. Dziewczyna po roku używania , scinała włosyu.