Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...Vanilia...

Chcecie sie posmiac?

Polecane posty

To poczytajcie skopiowane z innego tematu o plusach bezdzietnosci wklejam: ...Vanilia... do tych które nie chca miec dzieci mam pytanko Czy brałyscie juz slub koscielny? czy ksiadz zapytał was o to czy chcecie przyjac i po katolicku je wychowac ? Odpowiedzieliscie NIE? [18.11] 19:18 Antygzub Bezdzietni tekst przysięgi małżeńskiej mają taki sam jak Ci, którzy chcą mieć dzieci. Powiedziałam \"Tak\" nie księdzu, który wymawiał słowa przysięgi, ale mojemu mężowi. Wierzę w to, że Bóg jest sprawiedliwy i gdyby żył w obecnych czasach zmieniłby zdanie w pewnych bardzo ważnych kwestiach. Bóg obdarzył nas wspaniałym potomstwem: zwierzętami i mimo, że to nie ja je urodziłam wiem, że wychowałam moje pociechy na wspaniałych obywateli.

i co w tym smiesznego? to ze ktos nie zrozumial pytania? nudzi ci sie troszeczke? :) szukasz koniecznie zaczepki?

ciekawe jakiego gatunku sa ci \"obywatele\" psy ,koty ,a moze myszki hahahahahahahahihihihihihihihihihihehehehehehhahahahhahahahahah

wydaje mi sie ze zrozumialam - pytalas o to czy na te pytania ktoras odpowiedziala NIE. a tamta dziewczyna pomylila to z tekstem przysiegi, ktory nie ma z tymi pytaniami nic wspolnego i napisala, ze zwierzeta to jej potomstwo i obywatele. A ty koniecznie musisz sie z kogos posmiac, bo jak komus nie dogryziesz, to nie zasniesz :P

Vanila podaj jej linka do tamtego topiku...wtedy zrozumie...:)A swoja droga...zenada no nie?:D:D

Nie rozumiem dlaczego zakladasz ze ktos musi brac slub koscielny (uzywasz slowa \"juz\", tak jakby kazdego to czekalo wczesniej czy pozniej). Moim zdaniem to tez lekka przesada nazwanie zwierzakow obywatelami, ale uwazam ze to chamskie nasmiewac sie z kogos kiedy mi samej brakuje argumentow. zastanow sie nad tym. Wyobraz sobie ze ktos moze kochac swojego psa, kota czy myszke tak jak Ty kochasz swoje dziecko. To sa uczucia. Jakim prawem je negujesz?

ja neguje ? ja sie smieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! taz mam psa wiec wiem o czym pisze wiem tez ze pies nie jest "obywatelem" hahahaha

\"ale uwazam ze to chamskie nasmiewac sie z kogos kiedy mi samej brakuje argumentow.\" NO WŁAŚNIE O TO MI CHODZI! tutaj baby nabijaja sie z siebie nawzajem nieustannie z jakiegos dziwnego powodu! zakladaja o sobie obrazliwe topiki... po cholere?!?!

no tak jak mowie stokrotko - trzeba czyms zagluszyc pustke wypowiedzi... Nigdy nie osmielilabym sie nasmiewac z czyichs uczuc. Smieszyloby Cie gdybym mojego kota nazwala domownikiem? Przeciez ex definitione domownik to tez czlowiek...

A dla mnie to hipokryzja w kosciele mówic\" tak, chcemy potomstwo którym nas bog obdarzy\" a myslec\" NIE chcemy zadnych dzieciarów\"

o przepraszam,wcale tak nie zakładam,,,,,,,, zapytał przeciez: Czy brałyscie juz slub koscielny? czy ksiadz zapytał was o to czy chcecie przyjac i po katolicku je wychowac ? Odpowiedzieliscie NIE?

o tym mowie. Zapytalas: \"braliscie JUZ slub koscielny?\" Czyli zakladasz, ze moze JUZ wzieli, a nawet jak jeszcze nie wzieli to na pewno niedlugo wezma

Gość Dagusia23
anka- jak na mój gust to strasznie czepiasz sie szczegółów. a wanilii nie o to chodziło... Wanilia- masz racje to co napisała ta dziewczyna to duża przesada. Ja osobiście uważam że przychodzi kiedyś taki czas że żyje się dla dziecka a jak go niema to nie jest dobrze....

zapytałam czy brali slub koscielny bo to oznacza krzywoprzysiestwo jesli ktos bierze slub cywilny nie krzywoprzysiezy, jesli nie zamierza miec potomstwa rozumiesz juz? Kazdy bierze taki slub jaki chce nie jestem \"moherowym beretem\" by tu namawiac kogos do koscielnego slubu Ale słowa składane w czasie przysiegi chyba do czegos obligują> No nie?

Gość pysiaczekk
Dagusia - nie czepiam sie slowek, po prostu przez to male slowko pytanie sprawia wrazenie bardzo napastliwego. W innym kontekscie mogloby byc zupelnie nieistotne, ale nie tu! Jezeli Vanilii nie o to chodzilo, to niech Vanilia powie od razu o co jej chodzilo. Tylko ze Vanilia nie przyzna sie, ze w chwili kiedy pisala to pytanie nawet nie pomyslala, ze mozna byc mezem i zona bez slubu koscielnego... Nie chce przez to powiedziec ze ma cos przeciwko slubom niekoscielnym, po prostu nie pomyslala zadajac pytanie. Oczywiscie, ze podobnie jak Vanilia uwazam to za ewidentny bezsens i hipokryzje. Tylko ze wysnuwam z tego inny niz ona wniosek - nie taki, ze kazda zamezna kobieta powinna miec dziecko, a taki, ze nie kazda zamezna kobieta "powinna" slubowac mezowi przed Bogiem. Vanilia - mimo wszystko upieram sie ze zapytalas czy brali juz slub koscielny. I prosze nie odwracaj teraz kota ogonem, bo nie jestem z tych ktorzy dadza sie zamotac. Nie zmienia to faktu, ze kpisz z dziewczyny (hmmmm... jakze to po chrzescijansku...) tylko dlatego, ze smie Ci sie sprzeciwic w swoich pogladach. I zeby bylo jasne - tez uwazam ze Antyzgub przesadzila, nazywajac swoje zwierzeta obywatelami, co mimo wszystko nie daje nam powodu wysmiewania sie z tego. Moze je nazywac jak chce, moga byc dla niej czlonkami jej rodziny. Nic nikomu do tego

Gość pysiaczekk
=anka011 (pochrzanilam niki)

Gość pysiaczekk
=anka011 (pochrzanilam niki)

jesli odpowiedz brzmiałaby :\"nie bralismy slubu koscielnego i nikt nie kazał nam mówic ze chcemy przyjac potomstwo którym nas bog obdarzy \" nie miałabym o czym tu pisac pytanie zadałam celowo takie a by wiedziec czy wogóle mieli slub bo przeciez nie kazdy go ma no, bo i miec go nie musi wiec nie odwracam kota ogonem:)

jesli ktos nie planuje miec dzieci to nie moze wziac slubu koscielnego! Kosciól katolicki uwaza to za grzech I jest to równiez powód do uniewaznienia małzentwa ABY było jasne :Kosciól katolicki uwaza to za grzech a nie ja bo ja nie jestem biskupem ani ksiedzem ani papiezem