Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julaaaaaa

pomocy

Polecane posty

Gość julaaaaaa

dziewczyny nie mam już sił.....miałam czekać aż dostane @ i iśc do gin. jestem osłabiona temp ciągle 37 -37,5. Miesiączka spóźnia się już 2 tyg. Robiłam dwa testy- wyszły negatywnie. Do tego kilka dni temu zauważyłam zaczerwienienie i obrzmienie sromu, mam mleczną wydzielinę, ale jest ona raczej naturalna taka jak przed @. ale ile mogę jeszcze czekać. Bolą mnie sutki, głowa, nie wiem co się dzieje, kłuję mnie w jajniku...tzn to tak promieniuje, że konkretnie trudno opisać gdzie, ale z jednej strony.Boł jak na @ miałam 2 tyg temu...i ustał.....może trzeba będzie sztucznie wywaołać @???? Co myślicie, ja jestem kłębkiem nerwów boję się chorób, czy to może swiadczyc o zapaleniu..tyle sie naczytałam, mam prosić gin o zbadanie poziomu hormonów?? o usg?? Moje miesiaczki zawsze były nieregularne, ale nigdy nie spozniały się az tyle dni.

Jeżeli podejrzewasz ciążę, radzę udać się do laboratorium i zrobić badanie na poziom tzw. Beta hcg; testy apteczne mogą coś zafałszować- to badanie raczej nie; jeśli to wyjdzie negatywne, to albo czekaj na miesiączkę, albo mimo wszystko przejdź się do lekarza; okres moze się spóźnić z wielu powodów- stres, gwałtowny spadek wagi, zmaina klimatu, choroba...

Gość julaaaaaa
raczej całkowicie wykluczam ciąże, gdyż kochałam się w dni niepłodne - stosunek przerywany, więc male prawdopodobienstwo aczkolwiek bralam pod uwage, bo przy mioch nieregularnych cyklach nigdy nic nie wiadomo. Jestem bardzo zdenerwowana, a dzis podczas porannego moczu odczulam pieczenie i parcie na pecherz....pomyslalam ze tym razem moze jakies zapalenie pecherza. Tylko ze ta podwyzszona temp. utrzymuje sie juz tydzien czasu, albo wiecej....boje sie ze to jakies zapalenie, poniewaz bola mnie sutki..i ten jajnik.... Wiem, ze nie ma tu ginekologa, ale po prostu bardzo panikuje, bo nigdy nie mialam takich problemow.

Wygląda na to,że bez lekarza się nie obejdzie- bo jeśli wykluczasz ciążę (mimo wszystko namawiam na beta hcg... Stosunek przerywany to tzw. \"ruletka papieska\" ;), czyli metoda o dosyć niskiej skuteczności), to może to zaburzenia hormonalne- tym bardziej, ze piszesz o bardzo nieregularnych cyklach...

Gość julaaaaaa
cykle zazwyczaj 32-36 dniowe, ale to chyba jest uwarunkowane genetycznie, bo moja mama tez takie miała (przed ciążą) i wszystko było w porządku. Lekarz tez nigdy nie miał przeciwskazań, nie zlecał dodatkowych badań. Zdaje sobie sprawe, że stosunek przerywany to nie zabezpieczenie, ale ja sie ciąży nie boje...Raczej tego, że dieje się coś niedobrego w moim organiźmie

Gość hmmm ja mam podobnie

Gość ale e ale
generalnie temp ciala masz podwyzszona? czy jak rano sobie mierzysz w pochwie? ja rowniez sugerowalabym na test w labolatorium; bo moze to jednak ciaza. a jesli nie ciaza; nie boj sie; to normlane ze czasem cos gdzies zaboli; nie panikuj, bo wiele zalezy ten od stanu psychicznego. to na pewno nic bardzo groznego; kazdej kobiecie co jakis czas cos sie dzieje. pojdziesz spokojnie do lekarza i on ci wszystko powie. zrob jeszcze jeden test z porannego moczu; albo idz do labolatorium. ten bol dwa tyg temu to moglo byc jajeczkowanie; czyli przy przedluzonym cyklu to akurat by wychodzilo, ze zaraz powinnas dostac okres. jesli to nie bedzie ciaza; popros lekarza o usg dopochwowe, zeby zobaczyl jak tam Twojej jajniki. I naprawde sie nie przejmuj; idz do lekarza; ale az tak sie nie zamartwiaj

Gość julaaaaaa
dziekuje na pewno sie wybiore, troszke sie juz uspokoilam, a testy byly z porannego moczu i nie było drugiej kreski, na pewno wyszly negatywnie. Mierze temp pod pacha i tam jest podwyzszona, w pochwie rowniez. Moze faktycznie musze sie jakos psychicznie odblokowac i bedzie dobrze, chcialam po prostu byc przygotowana na ta wizyte. Nie sadze by byla to ciaza, wspominalam o zaczerwienienieu sromu, gdy sie myje jest rowniez delikatne pieczenie...czyli to pewnie jakies zapalenie....

Gość bardzo podobne objawy do ciazy

Gość julaaaaaa
a czy jakaś choroba infekcja ma podobne objawy do ciąży? wiem, że drąże temat, ale chciałabym wiedziec jak najwięcej, byc przgotowana

Gość teoretycznie
zapalenie dróg moczowych daje bóle brzucha (mogą byc takie skurcze troche), podwyższoną temp, mdlosci... no i oczywiscie pieczenie i ciagle wrazenie, ze się chce siku :) hmmm... no najlepiej zeby to lekarz ocenil pozdrawiam

Gość julaaaaaa
tylko, że przestało piec...tylko poranny mocz był taki... zażyłąm Urosept.... Wiem, że bez lekarza się nie obędzie...ale ja chyba bardzo się stresuje :o

Gość julaaaaaa
a czy teoretyczne zapalenie dróg moczowych może opóźniać miesiączke aż o tak długi okres czasu????

Gość julaaaaaa
kluje mnei jajnik strasznie :O

Gość julaaaaaa
kluje mnei jajnik strasznie :O

Gość klara 82
idź do lekarza!

Gość julaaaaaa
okazuje sie ze najblizszy termin to dopiero za misiac kiedy moge isc do ginekologa, a nie moge sobie niestety teraz pozwolic na wizyte prywatna

masz tylko jednego lekarza na kase do dyspozycji? idż do innego, któryś na pewno Cię przymie. A kłuje Cie z jednej strony czy z obu?

Gość klara 82
są jeszcze ginekologiczne izby przyjęć w szpitalach....

Gość julaaaaaa
czasem z obu, ale najczesciej z jednaj z lewej i to z samego rana, to nie jest jakis uporczywy bol, ale sam fakt...cos sie dzieje....najszybszy termin na kase chorych to za miesiac dzwonilam w wiele miejsc.

Gość klara 82
na izbie przyjęć się nie czeka miesiąc...

Gość julaaaaaa
...i myslisz, ze na izbe przyjec w szpitalu mnie przyjma gdy nie ma wielkiego bolu?

Gość klara 82
powiedz że cię bardzo boli i że nie ma szans na zwykłego ginekologa bo są kolejki, to cię przyjmą. co ci szkodzi spróbować?

Gość julaaaaaa
masz racje...bo wiesz to tak jest ze jak nie boli za mocno to "mozna czekac' ale niepokojace jest ze nie mam miesiączki i nie wiem jakie choroby poza zaburzeniami hormonalnymi moga to powodowac