Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fantastic Day

Czy mozna miec tak duzy nadbagaz? HELP!!!

Polecane posty

Lece w marcu do GB. Jeszcze niewiem jakimi liniami ale napewno standardowymi, ale to tez zalezy od tego ktore linie lotnicze beda mi przychylne pod wzgledem mojego pokaznego bagazu a raczej napewno nadbagazu. Mam pokazna biblioteczke tzn, setki ksiazek, ciezkie encyklopedie, segregatory, atlasy, a takze spora czesc sprzetu muzycznego. i inne bibeloty. to wszystko jak nic bedzie wazyc ponad 100kg. czy mozna az tyle miec w nagbagazu? ile bym zaplacila?

Gość mąż martuniiiii
100kg? pogieło cie? :o

Gość nadbagaż jest drogi
lepiej to wyślij pocztą.

Gość Tower Bridge
Poczytaj sobie regulaminy na stronach przewoźników. Tam jest napisane ile kosztuje kg nadbagazu. Moze okazac sie, ze bedzie sie Tobie oplacalo np wyslac paczke z tym wszystkim. Poza tym myslalas jak zabierzesz 100 kg bagazu do taksowki lub do samochodu osobowego jesli ktos po Ciebie wyjdzie?

niektore linie nie chca nadbagazu nawet jesli chcesz za niego doplacic mialam sytuacje gdzie problem stanowilo 2 kilo nadbagazu i Wizzair nie chcial slyszec o doplacie z tego co wiem EasyJet ani SkyEurope tez nie sa chetni sprobuj z Lotem bo oni maja ostatnio problem z klientami a raczej ich brakiem wiec moze sie zgodza na ekstra bagaz. bardziej oplaca sie przeslac kurierem typu Parcel Express bo cena jest 1funt za kilogram bagazu

NO tak, tez tak sadze ze taaki bagaz bedzie utrudnieniem. Moze Lot bedzie laskawy, a jak nie to poczta. Tylko czy wtedy bede miala pewnosc ze nic sie nie stani bagazowi tzn. nieuszkodzi, niezginie czy cos takiego? Maz martuni- tak ponad 100kg poniewaz sam instrumenty waza 75kg a do tego jeszcze ksiazki i inne bibeloty :)

ja bym nie ufala poczcie polskiej. kuzynka do tej pory nie doczekala sie paczki od taty ktora wyslal przed swietami zeszlego roku chociaz byla ubezpieczona, opisana itd. poczta polska zwala na angielska i odwrotnie. zgodze sie z frappuchino ze lepiej zdac sie na profesjonalnego przewoznika, ktory zajmuje sie przewozeniem paczek na trasie Polska - Anglia. sama korzystalam z tego 2 razy i jestem zadowolona. oplate mozna uiscic przy odbiorze wiec mozna sprawdzic czy niczego nie brakuje. poza tym przewoz odbywa sie \"od drzwi do drzwi\" czyli nie martwisz sie kto bedzie targal bagaz.

Dzieki za te stronki. Wlasnie weszlam na island express i orientacyjnie chcialam zobaczyc cenki. To nawet nie ma do 100kg. tylko najwyzej co do 50. Wiec jakies ponad 1000zl bym zaplacila :O niezle. A ten dhl duzo widze takich busikow w moim city :)

Gość Praktyczna Pani
A czy naprawde MUSISZ to wszystko brac, Kochanie ? Ciezko jest sie targac z takim obciazeniem w zyciu.

Gość ugykyu
powalona jestes czy co?????Co to by było jakby kazdy zabrał po 100kg???To by samolot wystartowac nie mógł hahahahahhahaa Za nadbaaż az tak wielki o ile go przyjmą to zapłacisz straszne pieniądze , wydaje mi się ze te twoje smieci nawet nie są tyle warte, ba podejzewam ze nawet firma kurierska weźnie ok 1500zł a to npewno te lumpy Twoje nie warte tego takze sprzedaj to do antyku albo oddaj biednym ostatecznie wywal na smietnik

Wielbiciel 70B- Tak myslalam ze taka kwota :O nie jest slodka no ale coz. Praktyczna Pani- Takbym chciala ale co mam zrobic ze mam tyle rzeczy? :( ugykyu- rzeczywiscie nie jest to ciekawe jakby kazdy tak chcial zabrac po 100kg a nawet wiecej, ale sluchaj to nie sa zadne graty. To sa sprzety warte tysiace. Biblioteczka tez zreszta :)

Może poszukaj jakichś prywatnych przewoźników co wożą ludzi do UK busami?? Z kimś się na pewno dogadasz. Co prawda też zapłacisz trochę, ale myślę, że więcej jak 300-400 zł by nie wzięli, zależy jeszcze jak objętościowo ten bagaż by wyglądał. To chyba będzie najrozsądniejsze wyjście ;)

Tak. Znajdziesz ogłoszenia w gazecie. W dużych miastach te busy wyjeżdżają z dworca PKS, ale to prywatne firmy. Przynajmniej u mnie tak jest, w Bydgoszczy.

Rozumiem o czym mowisz. Ale jaka bede miec pewnosc ze nic w przewozie sie nie uszkodzi czy cos nie zginie? to chyba uzgadnia sie ztym co przewozi. :(

bagaz podstawowy to 20kg +10kg bagaz podreczny,w ktorym nie wolno mieć zadnych plynow ani kosmetykow. kg nadbagazu kosztuje ok.5 funtow,ale 100kg na pewno nie wezmą,nie licz na to.

Na pewno jest jakieś ryzyko, ale z drugiej strony skoro to firma, to może byłaby mozliwość ubezpieczenia transportu - nie wiem, musisz się dowiedzieć sama.

Gość nad niemnem
Nie ufasz poczcie, ale linie lotnicze (gdyby w ogole zechcialy wziac taki nadbagaz) tez nie sa godne zaufania, bagaze sa poniewierane, rzuca sie nimi i czesto cos ginie. A nie mozesz tego jakos na raty przewiezc?? Bo co Ty potem zrobisz z takim bagazem po przyjezdzie na miejsce? Musi ktos po Ciebie wyjechac samochodem. A chyba nie bedzie Ci wszystko od razu potrzebne?

No racja. Odrazu w pierwszy dzien po przyjezdzie nie wszystko bedzie mi potzrebne ale juz po jakims tygodniu tak. Bo i tak rodzice jadą pierwsi więc oni bioraą swoje rzeczy i mi tez troche wezmą ale ile mozna? nie moge ich tak obciażac. W Polsce będę dopiero na wakacje w sierpniu. :(

Gość Praktyczna Pani
Wiesz, czasami dobrze jest miec troche rzeczy w jednym domu, troche w drugim...

Gość no tak wszystko dobrze
ale po co ?