Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vinca

Kolagen

Polecane posty

Gość vinca

czesc wszystkim :) mam pytanko dotyczace kolagenu, czy ktos z was go stosowal?? czy pomogl na blizny potradzikowe?? gdzie go mozna dostac?? chodzi mi o jakies zaufane zrodla!!w internecie jest milion stron z tym produktem, ale jakos nie mam do tego zaufania,wiem napewno ze jest drogi ale czy skuteczny???wlasnie tego chce sie dowiedziec:) prosze o odpowiedzi i dziekuje za nie :) :) :)

Gość nie kupuj
bo jest nieskuteczny !!!!!!!!strata kasy!!! Chyba nie ma wiarygodniejszego zrodla od kogos kto sam stosowal ,a nie handluje tym badziewiem.Odradzam.Tu tylko handlary go zachwalaja i nikt wiecej.

czy to taki kolagen z krowich kopyt ktorym nastrzykuja mieso sprzedawane w supermarketach aby trzymalo wode i mialo wieksza objetosc i ciezar? :classic_cool:

Gość mika 777
Prof. dr hab. Waldemar Juliusz Placek, szef Katedry i Kliniki Dermatologii Collegium Medicum w Bydgoszczy, krajowy konsultant ds. dermatologii W marketingu kosmetycznym od dawna przekonywano, że kolagen pozaustrojowy mógłby zastąpić ten zanikający, znajdujący się w ludzkim organizmie. Stąd reklamowanie kolagenu rybiego jako "naturalnego". Tymczasem można powiedzieć z całą pewnością, że nie przechodzi on przez skórę. Niektórzy badacze skłonni są uznać, że być może po nałożeniu na skórę przenika w głąb dzięki enzymom rozkładającym kolagen. Gdyby jednak tak było, to i tak ulegałby on pewnej degradacji, co odróżniałoby go od kolagenu znajdującego się w naszym organizmie. Tym bardziej że wiemy, iż kolagen degraduje się nawet wtedy, kiedy jest wstrzykiwany jako wypełniacz zmarszczek. Rybi kolagen ma jedynie działanie powierzchniowe i odgrywa rolę błony hydrofilowej [przyciągającej wodę - red.] w nawilżaniu skóry. Prof. Grażyna Broniarczyk-Dyła z Kliniki Dermatologii Ogólnej, Estetycznej i Dermatochirurgii UM w Łodzi: Jak dotąd nie udowodniono, by cząsteczki kolagenu otrzymywanego ze skór ryb słodkowodnych charakteryzujące się inną budową niż kolagen ludzki mogły pokonać barierę naskórka. Nie istnieje również nośnik, który przenosiłby go głęboko do skóry. To, co wiemy na pewno: preparaty z kolagenem tworzą na skórze siateczkę proteinową, która ma zdolność wchłaniania i zatrzymywania wody, co powoduje, że skóra staje się bardziej napięta i elastyczna. Mitem jest więc to, że aplikując miejscowo żel z kolagenem, możemy doprowadzić do jego odbudowy w skórze, a tym bardziej w głębszych tkankach. źródło: http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,56373,2998580.html

Gość Magda49
"W leczeniu objawowym łuszczycy zalecałem przez szereg lat smarowanie miejsc chorobowo zmienionych maścią salicylową, steroidową oraz dziegciem. Od niedawna stosuję terapię skojarzoną tzn. promieniowanie (UVB) rumieniotwórcze i naskórnie kolagen pozyskiwany ze skór tołpygi. Efekty zmusiły mnie wręcz do wznowienia pracy naukowej. Są bowiem spektakularne." - dr Radosław Rafalski "Nigdy w swym długim życiu nie wspierałem promocji żadnego artykułu, żadnego leku. Kolagen wszakże zasługuje na to. To rzeczywiście rewelacja." - dr hab Michał Pelzer, ordynator szpitala w Jeleniej Górze