Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrezygnowac chce

rezygnacja ze studiow w polowie 1 semestru?

Polecane posty

Gość zrezygnowac chce

gdybym chciala zrezygnowac z 1 kierunku teraz i przeniesc sie na zupelnie inny nowy to czy bylaby taka mozliwosc ze przyjma mnie teraz bez problemu? czy musze czekac i probowac w nowym roku akademickim?>

Gość zrezygnowac chce
upup

Gość zapytaj sie w dziekanacie
jesli nie bylo jeszcze zaliczen na oby dwu uczelniach to mysle ze moga pojsc Ci na reke w tym ze oplaty i tak trezba bedzie zaplłacić ale w sumie jest juz listopad wiec moze byc ciezko to zalezy od uczelni a zmieniasz tylko kierunek czy wogole uczelnie?

zreszta nie zaszkodzi do dziekana napisac list czy przyjmie albo najlepiej pogadac oko w oko w dziekanem zawsze ma jakies godziny urzedowania. aha sa to kierunki pokrewne? i czy wiesz czy na tym noym nie było juz zaliczen to wazne.

Gość jest dokładnie tak jak piszesz
Na mojej uczelni było tak, że po zaliczeniu 1 roku (2 sem) można było się przenieść na inny kierunek. Przed zaliczeniem 2 sem była normalna droga rekrutacyjna. Ale pewnie na różnych uczelniach mogą te sprawy być różnie traktowane.

ja mysle ze jedyna przeszkoda to tylko zgoda wladz uczeljni jesli sie zgodza to Cie przyjma z tym ze musisz pozaliczac egzaminy no i egzaminy z uczelni maciezystej by miec zaliczony rok.

Gość zrezygnowac chce
czy pokrewne raczej nie. jestem na pedagogice edukacja wczesnoszkolna z j. angielskim a chce na filologie polska. narazie planuje w obrebie tej samej uczelni nawet wydzial ten sam. mialam 1 zaliczenie na moim kierunku. a jak na filologii tego nie wiem.

Gość zrezygnowac chce
a warto ciagnac ten kierunek do konca 2 sem i wtedy dopiero sie przenosic na inny skoro wiem ze z tego zrezygnuje?

no to skoro to ta sama uczelnia to mysle ze nie moze by problemow jak dostaniesz zgode od dzikekana lub rektora pozniej jednak bedzie trezba gadac z kazdym z wykladowcow osobno powiedziec ze sie przesnioslo i jak pozaliczac braki bo przy koncowych zaliczeniah bedzie Ci brakowało obecnosci i zaliczen co do filologi to zastanów sie jeszcze nie wiem czy to taki dobry pomysl:/

Gość zrezygnowac chce
dlaczego filologia to zly pomysl?

no skoro wiesz ze i tak zrezygnujesz to poki czas to zainhteresyj sie w dziekanacie co i jak i omow sie na wizyte u dzikana czy rektora(pytaj tych pan z dziekanatu a jak by nie wiedzialy bo im si enie chce owiedziec czasami ) to wal odrazu do wladz.

wiesz co bo z praca bedzie kiepsko na filologie a pozatym jest tam maaaaaaaaaasa czytania wiec wolnego czasu nei bedziesz miec za bardzo (Moja kolezanaka studiuje) nie wiem czy ta pedagogika nie jest ciekawsza moja inna kolezanka tez studiuje.

Gość a wtrace sie
ja sie przenosilam, ale zrobilam to dopiero po 1 semestrze jak juz wszystko mialam zaliczone, no i wiadomo ze na tym nowym kierunku ma sie pewne roznice programowe ktore kiedys tam trzeba zdac. a czy w polowie semestru mozna, hmmm , najlepiej zapytaj w dziekanacie

Gość jest dokładnie tak jak piszesz
No fakt. Nasze dywagacje to takie troche wróżenie z fusów. Trzeba zapytać w dziekanatach (najlepiej obu, bo ich wersje mogą się różnić). A co do kierunków to ta pedagogika też wydaje mi się być bardziej perspektywiczna od filologii polskiej.

zreszta bez obrazy ale pedagogika czy filologia to raczej oblegane kierunki ale orzej pozniej z praca(czytaj tylko w zawodzie)

Gość zrezygnowac chce
a wtrace sie> a przenosilas sie na kierunki pokrewne? z czego na co i czy w obrebie tej samej uczelni?

do osoby wyzej----> no wlasnie tez mi sie wydaje ze pedagogoka juz bedzie lepszym pomyslem.

zreszta nie sadze zeby byly jakies problemy uczelnie czesto ida na reke zwlaszcza ze nie uciekakasz z tej szkoly tylko sie na inny kierunek wybierasz zreszta wszytsko zalezy od decyzji dziekanow obu kierunków i nic na to nie poradzisz a kierunki nie sa az tak bardzo nie pokrewne wiec problemu nie powiino byc:)

Gość a wtrace sie
uczelnia ta sama- politechnika, hmm kierunki troche rozniace sie od siebie, z transportu (tam bylo strasznie) na zarzadzanie i inzynierie produkcji, bylo troche latania z papierami ale innych problemow nikt nie sprawial:) najpierw musisz isc do swojego dziekana czy wyraza zgode abys przeniosla sie na inny kierunek i dopiero z ta zgoda mozesz isc do tego drugiego dziekana

Gość zrezygnowac chce
a gdybym po 1 semsetrze przeniosla sie na filologie, to kiedy musialabym zalioczyc tenn 1 semestr? jakis czas na to sie dostaje?

Gość a wtrace sie
wiesz ja juz jestem na 3 roku i jeszcze nie mam pozdawanych wszystkich roznic;) ale co semestr musze chodzic do dziekana z prosba o przedluzenie karty roznic i zazwyczaj przedluza do konca semestru. jejciu w koncu musze sie sprezyc i to zdac:)

Gość zrezygnowac chce
a po 1 semsetrez sie przenioslas? i tylko egzaminy z sesji sie wtedy zalicza? to nie lepiej juz poczekac doi konca i zaczac od nowa w nowym roku akademickim?

Gość a wtrace sie
tak po pierwszym semestrze, zalicza sie to co nie mialas na swoim kierunku, nie tylko egzaminy. a jesli ci nie szkoda roku to chyba lepiejzaczac od nowa:)

Gość zrezygnowac chce
a gdytbym np przeniosla sie teraz w obrebie tej samej uczelni a po 1 roku chciala przeniesc sie do innego miasta na filologie to czy tamta uczelnia przyjelaby mnie na 2 rok jesli nei mialabym zaliczonego 1 semestru na poprzedbniej uczelni?

Gość a wtrace sie
oj wydaje mi sie ze musialabys miec zaliczony semestr

Gość zrezygnowac chce
no to wychodzi na to ze najlepiej byloby przeniesc sie teraz prawda? poki sesji nei ma i czesc zaliczen tylko..

no dokladnie pamietaj ze dzikekani ida na reke dosc czesto jedynym problemem sa wlasnie zaliczenia ale dla chetnego nic trudnego pozaliczasz i gitara ale przemysl jeszcze ta zmiane pedagogika wydaje mi sie lepszym pomyslem no ale to juz Twoj wybor.

Gość zrezygnowac chce
ale o co chodzi? kto mi zagwarantuje ze po pedagogice dostane prace a po polonistyce nie?

Gość przestrań się k***wa pytać
tylko idź do dziekana co za tłuk!!!!!!!!