Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cykorka

Boje sie pobrania krwi!

Polecane posty

Gość cykorka

lekarz wypisal mi badania jakie mam zrobic, a ja oprocz oddania moczu i cytologii boje sie reszty jak pomysle, ze mi wbije strzykawke w reke i wyciagnie krew, to juz mi slabo. prosze przekonajcie mnie jakos, bo normalnie nie wiem co robic, a jestem w ciazy.

cykorka, pomysl, ze to wszystko dla dobra dziecka, ze kazde badanie, ktore teraz bedziesz robila robisz dla niego :) kazda kobieta przez to przechodzi i zyja, po prostu jak siadziesz na fotelu to odwroc glowe i nie patrz, ja zawsze tak robie pomimo, ze nie boje sie igiel. A moze pojdzie ktos z Toba, kto przytrzyma Cie za reke? To chyba tez moze pomoc. Powodzenia, bedzie dobrze :)

Gość
uuuuuuuuu jestes w ciazy? no to masz problem !! siadasz, odwracasz głowe ,pani pobiera ci krew, a ty myslisz sobie o niebieskich migdałach

Gość cykorka
to to ja wiem :) siadam odwracam glowe, ale zeby siasc trzeba tam dojsc, a ja mam takiego cykora, ze wpadam w panike, a duzo tej krwi wezmą, bo tu wchodzi jeszcze ustalenie grupy krwi, a wtedy pewnie biorą wiecej. zmobilizuje sie i pojde zaraz, ale wcale nie jestem pewna, czy wejde.

Najbardziej boli wbicie igły, ilość pobranej krwi nie ma takiego znaczenia. Zawsze to lepsze niz dentysta :)

Gość
wejdziesz wejdzdziesz!!!!! nie masz innego wyjscia a nie bałas sie \"igły \" meża????

Gość cykorka
no tak, dentysta tez mnie czeka, bo odkladalam wizyty jak pech to na calego ;)

Gość cykorka
hehehe, igła męża nie jest taka metalowa i cienka ;) i nie wyciagala ze mnie krwi, brr

Gość
lubisz grube igły ?to popros o najgrubsza w labiolatorium hihihihih

to siedzi Ci w glowie tylko i wylacznie:) Po co wciaz myslisz o tym i smam siebie stresujesz. Idz z kims jesli nie czujesz sie pewnie.Czesto bedziesz musiala krew teraz oddawac wiec raz dwa sie przyzwyczaisz. Masz zapewne jakis uraz-to czesto tak bywa.Ale jak to mowia \"praktyka czyni mistrza\" wiec i tu tak bedzie:) Tak jak radza Dziewczyny.Idz z kims -zawsze bedzie ci razniej.Usiadz i nie patrz.wszystko potrwa gora 1/2 minuty i nie ma co panikowac......eeeee......duza baba a igileka jak włos....;)

widzisz, i juz masz lepszy humor :) i z takim nastawieniem marsz na badania :)

Gość cykorka
no ide ide :) a gdzie sie podzieje, trzeba isc.

Gość
pomysl w trakcie zabiegu o \"niemetalowej ,grubej igle meża\" i pojdzie jak po masle opowiesz nam jak było?

Gość a ciekawe
ale dzis to już raczej za późno...

Gość curly24
Witam :) tez mam taką fobie:(( niestety. jutro mam miec pobrana krew a juz nie mogę przez to spac. wiem ze to chore ale co poradzic:( jak sobie pomysle ze wbijają mi igłe w moją żyłę to ciemno zaczyna mi sie robic:( przed oczami:((( to jest okropne bo mam 27 lat a strach paniczny:( Jak Wy sobie z tym radzicie:)?

Gość kawarozpuszczalna
Ten strach jest całkowicie nieuzasadniony

Gość ano właśnie
a jak cie komar ugryzie i krew pije to tez panikujesz ?

witam, ja tak sie boje ze za kazdym razem zemdlalam przed drzwiami, chodzila ze mna kochana mamusia i to znosila jakos :) wszyscy wpadali w panike, bo ciaza i mdleje a to za strachu :( dzieki temu brali mnie bez kolejki i pielegniarki uspokajaly jak dziecko, kiedys nawet lizaka dostalam :)

jak bylam mala to ciagle chorowalam i dostawalam antybiotyki w tylek, chyba stad wziela sie ta fobia.. ale po porodzie juz mi przeszlo, te kroplowi itp ciagle i nic mnie nie ruszalo

Gość nieżle, boicie się igły
a poród to lajcik tak? :D

pobrania krwi sie boisz a poród przed tobą :O

Gość co jeszczeeee
nie rozumiem, facet wbijał ci nie tak małą i cienką igłę i nie balaś się ,a teraz udajesz lalunię. Trzeba było zostać cnotliwą starą panną. Z tobą to jest tak jak w tym przysłowiu, że "kanapkę przez bibułkę a fajfusa cała ręką".

Gość Miss knoxville
Hej mam taki sam problem. 4 dni temu zrobilam test i okazalo sie ze jestem w ciazy. Panicznie boje sie pobierania krwi, ostatni raz mialam pobierana w wieku6 lat a teraz mam 25. Mieszkam w uk i tutaj badania krwi robi sie rzadziej ale i tak mnie to nie cieszy. Kilka razy dostawalam skierowanie na pobranie i zawsze uciekalam z gabinetu. Zapach, sterylnosc, biel i pielegniarki be uczuc mnie przerazaja, fakt ze musze wyprostowac reke i czekac az mi wbija igle robi mi sie slabo!!!! Wole kanalowe leczenie zeba bez znieczulenia niz to! Nie wiem jak sobie z tym poradzic. Wiem ze nie ma obowiazku oddania krwi i rozwazam wlasnie taka opcje.

Gość bambaryła32
cholerka poród przed wami a pobrania krwi się boicie? cesarka czy sn, wenflony, zastrzyki, nie mowiac juz nic o samym porodzie czy przecieciu brzucha skalpelem o ja cie

Gość bambaryła32
kanałowe leczenie na żywca lepsze od pobrania krwi??? ludzie zawsze mnie beda zadziwiac :D