Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agiede

Jaki mozecie polecic dobry odkurzacz?

Polecane posty

Gość agiede

Najlepiej zfilterm HEPA i turboszczotka.

ja mam electrolux xio i jestem zadowolona ale to normalny odkurzacz , nie jakiś tam superszczotkowy

Gość agiede
turbo szcotka to nie żadna super szczotka, ale taka, kóra ma w środku obrotowe szczotki, które łatwiej zmiataja brud, nie tzreba jeździc wdo przodu do tylu szczotką

Gość agiede
np rainbow taka ma :)

Ja mam philips triathlon :) jest to odkurzacz piorący...lubię go i nie chcę zamieniać na inny,choć niezła z niego kobyła;) To jedyny mi znany model odkurzacza który nie zmienił się od 10 lat!! (ja go mam właśnie 10 lat) W ciągu tych lat nie popsuł się ani razu,ciągnie jak smok i jedynie wymieniałam szczotkę i węża,bo się zużyły (w tym roku dopiero!)

miałam tego triatlona... o jezu, toż to tonę waży... nie lubię dźwigać, jak kupowałąm swój, to przede wszystkim zwracałam uwagę na to, żeby był mały, zwrotny i lekki

Gość agiede
a jak wyglada pranie? czy nie za bardzo moczy dywanu? Bo ja mam karchera piorącego i jest do kitu

na pranie to raz w roku zamawiam faceta... nie bierze dużo, ale faktycznie, wykładzina schnie 2 dni a nie jak mówią, że na drugi dzień będzie sucha

Gość fannkaa
ja mam od 1997 r RAINBOW, jest niezawodny, super czyści , odkurza a kupilam go na raty, jest dla alergikow

Gość agiede
rainbow ma moja teściowa, jest faktycznie dobnry, ale ciężko z nim latać po schodach, ale ja wolałbym mieć coś swojego i tańszego Orientujecie się może który z tych tanszych ma filtr wodny?

Ja go nie dźwigam :-) ja go ciagam za rurę...U mnie dywan był już prany kilka razy tym odkurzczem ( mam dziecko i psa - charta afgańskiego).Od razu się przyznaję że nie ja nim prałam tylko mąż :D Za każdym razem dywan był prany na wieczór a rano był suchutki.O stopniu zamoczenia decyduje się samemu specjalnym spustem na rurze.Oczywiście można przemoczyć dywan na wylot ale trzeba się o to specjalnie postarać :)

Gość marek.m
polecam odkurzacz queen of air bezworkowy, z filtrem wodnym, polecany dla alergików pozadna sprawa

Gość *watcher*
A ja polecam odkurzacze nowej generacji typu: dyson.To nazwisko faceta,ktory zaadoptowal,skopiowal wyciagi uzywane przez firmy meblarskie do oczyszczania powietrza.Sa to odkurzacze o wiele bardziej wydajne,utrzymujace wciaz taka sama moc ssania.Ponadto sa bezworkowe,posiadaja bardzo dobra filtracje.Na poczatku produkowal je sam Dyson.W tej chwili robia je juz chyba wszystkie znane firmy.Jest wiec z czego wybierac.

Gość SMUTNA23
JA MAM HAIER TEZ WPORZO

Gość SMUTNA23
JESLI CHODZI O ODKURZACZ DO CZYSZCENIA DYSKU Z E ZBEDNYCH SMIECI TO WPISZ ODKURZACZ W GOOGLE I SCIAGNIJ PIERWSZY KYORY WYSKOCZY

Podbijam topic. Jaki radzicie odkurzacz przy małym alergiku? Słyszałam, że są takie specjalne dla alergików z rekomendacją Brytyjskiej Fundacji alergologicznej. Proszę o rady bo w tym temacie jestem kompletnie zielona.

hm widzę że nikt nic nie odpisał ale podzielę się swoimi wrażeniami. zdecydowałam się na odkurzacz firmy Dyson model dc 22. kosztował trochę ale jest bezworkowy więc nie planuję pakować w niego jeszcze jakichkolwiek pieniędzy. Jestem bardzo zadowolona, spełnia wszystkie moje oczekiwania. sprząta super, zwinny, ma dużo szczotek więc radzi sobie z każdą powierzchnią. a najfajniejsze jest jego opróżnianie wystarczy przycisnąć przycisk i już po sprawie. po za tym ma filtr hepa który oczyszcza wydychane powietrze bo wyłapuje i zabija zarodniki pleśni i kurzu. A jeszcze wygląd kosmiczny zresztą jak ktoś zainteresowany to niech zajrzy na www.dyson.pl są zdjęcia.

Gość PolecamFirmeZelmer
Tylko i wyłącznie odkurzacz firmy Zelmer model Syrius 1600 HQ. Sama robilam wywiad srodowiskowy i w internecie. Okazuje się ze to jeden z lepszych odkurzaczy. Ma filtr HEPA, worejk 4 litrowy, jest cichutki a do tego bardzo dobra moc ssania. Koszt to okolo 400 zl. Ja kupilam na swieta pod choinke tesciowej na allegro. Mozna o nim poczytac opinie w internecie, jest ich bardzo duzo. Jedynym minusem moze byc kolorystyka, bo jest on bialo zielony.

Gość PospolityKameleomn
Moi rodzice tez mieli tego Triathlona Philipsa. Ale w tamtym roku sie popsul :/ Byl u nas jakies jedenascie lat. Co prawda kolumbryna ciezka, ale bardzo dobrze odkurzal. Potem rodzice kupili odkurzacz na promocji w jakims supermarkecie firmy Solac i byl straszny. Male gowno, glosne, a w dodatku nie wszytsko wciagal. Po paru miesiacach zepsul sie jeden przycisk. No i rodzice znowu musieli zmienic odkurzacz. Kupili w koncu Zelmera i sa bardzo zadowoleni.

Gość owooo
Zelmery sa uwazane za najlepsze.

Jakikolwiek, byle nie wodny;) Zrezygnowałam z wodnego Zelmera na korzyść kupionego w mixelectronics.pl niedrogiego, a bardzo dobrego Samsunga. Miałam dość wiecznego czyszczenia pojemnika i filtrów, a też i jakość odkurzania wodnym wcale lepsze od zwykłego nie jest

Ja się zastanawiałam nad piorącym, ale stwierdziłam, że nie potrzebuję tej funkcji. Za to mam odkurzacz z kompresją kurzu - z pojemnika wyrzuca się zgrabne trójkąciki, a nie chmarę kurzu, który trzeba potem drugi raz sprzątać. Model to LG Kompressor. Z ciekawszych rzeczy - posiada również filtr HEPA 13, więc dla mnie - alergika - jest po prostu doskonałym rozwiązaniem.

Gość ooveee
a jaką najbardziej lubisz moc ssania?

Gość RudaHera
Moim zdaniem najlepszy sprzęt tego typu robi firma Bosh. Sama mam taki odkurzacz i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam na maigcznaplaneta.pl i jestem bardzo zadowolona. On przetrwa chyba wszystko, a do końca będzie wciągał wszelki bród.

Gość Amurabi
Mój mąż ostatnio kupił kosmiczny odkurzacz Sebo. To innowacyjny sprzęt i jednocześnie piękny gadżet. Sebo nie ma wyrzutu powietrza. Gdy zobaczyłam jak sprząta i że naprawdę oczyszcza powietrze byłam w niezłym szoku. Dlatego polecam wszystkim zakup tego odkurzacza:)