Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help...

MATEMATYKA-pomocy...

Polecane posty

Gość help...
jak mi teraz w pezciagu 5 minut podasz CAAALE zadanie to moze cos sie da z tym zrobic... czekam do 15.33

Gość a co to znaczy
juz masz pomocnika:) zreszta nie wierze Ci:) wzielabys zadanie i pokazala jezyk, chociaz mysle ze powiedzialabys "dziekuje":)

Gość help...
oj to nie znasz mnie ale jak wolisz... pprzyznaj sie sie ty nie umiesz tego zrobic...:O

z pierwszej zaleznosci jak wyliczysz H to wyjdzie Ci ze H = 1/6*a*(pierwiastek z 3) dalej podstawiasz do rownania z d i masz ze d = a * pierwiastek z (13/12) mam nadzieje ze sie nie pomylilam do tej pory

Gość zlosnica-paulinka
TO MILA BYC GROZBA?? CZEKAM DO 15.33 HA HA HA :D

Gość help...
no na moj tepy rozum to nie:P

Gość _eklerka_
Jeśli ktoś zrobi to zadanie za Ciebie, to zrobi Ci krzywdę, bo przez to bezmyślnie przepiszesz i dostaniesz banie na sprzwdzianie. (Wierz mi korepetycji udzielam przez ponad 6 lat). Napisz po kolei, w którym momencie sobie nie radzisz. Dokąd i jak doliczyłaś. Osti, to co napisałaś nie jest poprawnie.

Gość help...
to nie miala byc grozba-chcial cos ode mnie,dostanei to jesli do 15.33 dostane zadanie,jesli nie to nie. to warunek jesli nie odrozniasz tego...:O

Gość help...
_eklerka_ dzieki za rady ale nie bedzie tego na spr to tylko i wylacznie na zaliczenie. zreszta niech nikogo nie obchodzi czy dzieje mu sie krzywda,prosze o pomoc jesli mozecie udzielcie mi jej... jesli ktos pyta o pomoc w wyborze kompa to tez mozecie mu zrobic krzywde pomagajac bo moglby sie sam czegos nauczyc-a jednak chetnie pomagacie...

Niech teraz D oznacza odcinek poprowadzony z jednego wierzcholka graniastoslupa do naprzeciwleglego boku drugiej podstawy (taka powiedzmy przekatna calosci) wtedy D = pierwiastek z (H kwadrat + 3/4(a kwadrat))

Gość zlosnica-paulinka
Sorki to0 byl arcik ale widze ze mi sie nie udał:) powodzenia w zadanku !! z checia bym ci pomogla ale nie milam jescze tego tematu:P

Gość a co to znaczy
help:) lubie Cie:) ale zadanka nie pomoge rozwiazac:) i nie kus;)

Gość help...
nie pomozesz bo co?? nie umiesz czy ci sie nie chce... a pozniej mowia ze polska mlodziez taka niedouczona jak nikt nie chce,nie umie albo nie potrafi pomoc wytlumaczyc... eh mam dosc...

I teraz cosinus polowy kata ktorego szukamy to wynika z proporcji 1/2*a/d zatem cos(x/2)=1/(2*pierwiastek z (13/12))

Gość nie każdy musi mieć maturę
Nie no, ostatni tekst jest powalający. Po co ci rozwiązanie??? I tak jak ktoś cię z tego rozliczy to dostaniesz 1. Oczekujesz TYLKO na gotowe rozwiązanie. O wskazówki nie prosisz jak widać sama też nie próbujesz przedstawić nawet pomysłu na rozwiązanie. A to, że jesteś niedouczona to tylko i wyłącznie TWOJA wina.

Gość help...
osti z pierwszej zaleznosci jak wyliczysz H to wyjdzie Ci ze H = 1/6*a*(pierwiastek z 3) dalej podstawiasz do rownania z d i masz ze d = a * pierwiastek z (13/12) mam nadzieje ze sie nie pomylilam do tej pory tu sie chyba pomylilas,bo bylo 3aH=1/2 (a kwadrat pierwiastek z 2)

Gość a co to znaczy
umiem, umiem, ale pomyslalem sobie ze niepelnoletnia jestes, prokurator by grozil :D

dalej trzeba usunac niewymiernosc z mianownika czyli licznik i mianownikpomnozyc przez ten pierwiastek ale to juz musisz zrobic sama bo nie dam rady tego napisac ... aha i to jest cosinus polowy kata, ... jak chcesz go podwoic to na to jest wzor cos2x = 2*cosdokwadratu - 1 czyli w tym przypadku 2* to co wyszlo - 1 to koniec zadania :) ... mam nadzieje ze jest dobrze

Gość help...
nie osadzaj mnie tu i nie mow jaka jestem kesli mnie nawet nie znasz-nie chcesz pomagac to daj se siana... wyobraz sobie ze probuje robic to zadanie ale nie jest dla mnie latwe... a nauczycielce chodzi TYLKO o rozwiazanie wiec chce jej to oddac i miec spokoj z tym dzialem...kumasz to czy jest to za trudne??

Gość help...
jestem pelnoletnia wiec twoje obawy sa zbedne...

jasne... tam powinno byc pierwiastek z 3 ... pozamieniaj sobie :) i powinno byc dobrze ... strasznie dziwnie rozwiazuje sie w ten sposob zadanie ;]

Gość help...
osti nie jest dobrze bo wzor na pole trojkata rownobocznego to a kwadrat*pierwiastek z 3 przez 4...

no tak :) ale przeciez masz dwie podstawy wiec jak sobie pomnozysz przez 2 to ci sie skroci 2 i 4 btw. jednak cos umiesz z matmy :)

Gość a co to znaczy
:) chyba jednak uzyskasz pomoc za darmo:) a szkoda;)

Gość help...
nie no oglnie matma nie jest taka zla ale ten dzial kompletnie mi nie lezy...analizuje sama jak cos mi sie nie bedzie zgadzalo to napisze,zagladaj oki??

Gość _eklerka_
Gdzieś tam właśnie z tym pierwiastkiem na poczętku widziałam coś źle. Jestem straszną przeciwniczką rozwiązywania zadań za kogoś. Tutaj fajnie pomagają, bo tylko wskazówki dają i czekają aż uczeń sam zrobi: http://matematyka.odpowiedz.pl/ i można wygodnie w TEXu pisać tekst matematyczny.

Gość help...
eklerka-ja tez probuje sama je zrobic ale ten dzial to dla mnie masakra i nie wiem jak sie za niego zabrac:O

Gość help...
osti-> wyjasniej mi skad sie to wzielo: dalej podstawiasz do rownania z d i masz ze d = a * pierwiastek z (13/12)

Gość a co to znaczy
do osti: nie badz ciapa popros o cos w zamian :D