Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noooooooooo

PO JAKIM CZASIE SIĘ ZARĘCZYLIŚCIE?

Polecane posty

Gość noooooooooo

My jesteśmy razem ponad 3 lata i dochodzę do wniosku, że przyszła pora coś postanowić.

Gość noooooooooo
wiek jest wystarczający :D

Gość a myslicie
a myslicie ze jaki wiek jest dobry na zareczyny?

Gość noooooooooo
bibik- żartujesz? :D po miesiącu nie można wiedzieć, że chce się być z kimś zawsze.

Gość ja też jestem
z moim ponad 3 lata (w marcu będą 4) a na razie cisza... też myślę, że przyszła pora zwłaszcza, że oboje mamy po 28 lat... tylko jak zagaić na ten temat faceta - przecież nie wypalę "słuchaj kiedy mi się oświadczysz" albo " kiedy w końcu się hajtniemy"...dodam, że mieszkamy razem ponad rok

Gość jasne
mój chłopak mi się oswiadczył po pół roku bycia ze soba a po roku znajomości. ja mam 22 lata on 23 za 2 lata chcemy się pobrac.

Gość ja bym powiedziała wprost
że skoro i tak już razem żyjecie, to chyba pora to zalegalizować

Gość no to co sie
dziwisz ze ci sie nie oswiadcza jak mu dajesz "za darmo"

Nie ma czegoś takiego jak odpowiedni wiek, staż i takie tam! Przecież to jest indywidualna sprawa! A odp. na pytanie-po2latach wspólnego mieszkania!

Gość ja też jestem
a co jak sie nie mieszka razem to nie za darmo?

Gość a myslicie
wiecie co.. ja mam 19 on 20 lat.. po wakacjach zamieszkamy razem ..wyjezdzamy do innego miasta.. On chce spedzic ze mna reszte zycia.. on chce zareczyn..slubu.. oczywiscie nie teraz.. ale po kawajachac.. gdyb bede meic 20 lat..myslicie ze moge sie zareczyc? Moge moge..ale czy to normalne..w takim wieku>? Slub bylby pozniej..za kilak lat ale chodzi mi o zareczyny..jestesmy razem 3,5 roku. Co o tym ymslicie..? Dziwne..taki wiek.. mozan byc na tyle dojrzalym? spotkaliscie sie kiedys z kims takim? Dodam ze to moj pierwszy chlopak a ja jestem jego pierwsza dziewczyna

Nie zartuje!! Po 4,5 miesiacach od poznania sie pobralismy,czyli 3 od zareczyn. Zaznaczam,ze nie bylam w ciazy ani zadnego innego przymusu! Teraz minelo nam 5 lat i jestesmy szczesliwi!!! Mamy 2 kochanych syneczkow. 🌻

Gość no chyba właśnie dlatego
ci się nie oświadcza, bo zamieszkałaś razem. Po co mu ślub i oświadczyny, skoro i tak wszystko ma? Trzeba było to przemysleć...

Kurcze, ale co to ma do rzeczy? zakładam, że jesli ludzie są emocjonalnie dorośli to odchodzi takie myślenie! No chyba, że zadaje się z ...:o

Gość ja też jestem
wiesz co bez sensu jest takie rozumowanie... lekko dziecinne

Mialam 20 lat jak sie zareczylam i wyszlam za maz. Wiek nie ma nic do rzeczy ale Wasze uczucie!

Gość ja też jestem
Coboka - zgadzam się z tobą w 100%!!!!

no chyba właśnie dlatego--w takim razie takie przypadki jak mój biora się z kosmosu? Dlaczego zakładasz, że to facet bierze? a co kobieta nie korzysta? Stereotypy:o

Gość no chyba właśnie dlatego
nie zakładam, że to facet bierze, ale to jednak facet sie oswiadcza

Gość sadaljsdlajsd
ciekawa jestem czy są jakies pary, które pobrały się po więcej niż 5 latach bycia razem...np. po 8 latach ?

Zgadzam się Bibik-ja też wg myślenia kategoriami wieku byłam dzieckiem, ale dla niektórych pojęcia jak: dojrzałość i prawdziwa miłość nie istnieją :)

no chyba właśnie dlatego-dla mnie Twoja wypowiedz z 14.23 jest jednoznaczna!

No wlasnie, istnieja jakies tabele mowiace o tym ile czasu trzeba sie znac badz byc narzeczenstwemi do tego limit wiekowy zeby malzenstwo mialo dobre szanse??? Moja przyjaciolka pobrala sie po 11 latach znajomosci w tym 3 narzeczenstwa i byli ze soba.....2 LATA!!!!!!!!!! I o czym to swiadczy??? Ze byli za dlugo??? Nie ma reguly!!!

moj brat z moja bratowa sie pobrali po 6,5 roku bycia razem, a znali sie od lat przedszkola i dobrze zyja :)

HEJ To ja tez sie wpisze... Znamy sie 5 lat... Po 3 latach i 3 miesiacach zareczylismy sie... Jestesmy razem ----> link ponizej A slub pod koniec 2007