Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lllennna

problem z regeneracją kartridzy w hp !!!jakies dziwne kolory mi wychodzą...

Polecane posty

Gość lllennna

ludzie kochani ,pomóżcie mi bo juz mnie szlag trafia z tą moja drukarką!!![zły] mam hp 3325 i wieeelki problem z drukowaniem :( za pierwszym razem po prostu skonczyły mi sie tusze i czarny i kolorowy,kupiłam tusze uzupełniajace takie w strzykawkach...i lipa...ale wtedy kartridze lezały nieuzywane długo więc pomyslałam ze dysze zaschły..kupiłam płyn do udrożnienia...i kilka razy nawet niezle cos sie udało wydrukować...a potem nagle czarny tusz przestał drukowac,jak by go nie było,nie pomogło ani przedmuchanie ani udroznianie kolejne... :( kolorowy natomiast zaczał drukowac na jakies dziwne kolory...zupełnie inne niz mialy byc,np zamiast rózowego brazowy,zamiast niebieskiego szary itp,,stwierdzilam ze stare kartridze sie juz do niczego nie nadają i kupiłam od kolezanki prawie puste (dopiero co wyjęte z drukarki)kartridze ... uzupełniłam i znów sie dzieją cuda!!! 😠 😠 znów jakies inne kolory,czarny nie drukuje albo wcale albo na szaro...po prostu ręce opadaja... CO JA MAM ZROBIC???DORADZCIE COS PROSZę!!!

Gość lllennna
P O M O C Y ! !

Gość lllennna
:(

Gość Spaprałaś
Czarny zachnął,a kolory pomieszałaś ! Chyba jesteś dziewczyną ! :D

Gość lllennna
tak jestem dziewczyna :D ale niemozliwe zeby teraz czarny zasechł!!!za pierwszym razem..mozliwe,ale teraz mam inny pojemnik!!!jeszcze parę dni temu normalnie uzywany!!!nie ma prawa byc zaschniety!!! a kolorów na bank nie pomieszałam!

Gość lllennna
RATUJCIE!!! muszę coś na jutro wydrukować!!

Gość lllennna
:(

Gość A użyłaś
czyszczenia wkładów ?

Gość lllennna
tak...czysciłam pojemniki z tuszem przy pomocy" pomocnika druku" z hp

Gość lllennna
gdy drukowalam stronę testową to wydrukował sie ten obrazek w jakichś takich "jesiennych "kolorach a wiem ze powinien byc bardzo kolorowy...a gdy czyszcze pojemniki z tuszami to te kwadraty wychodza mi tylko w dwóch,trzech kolorach jakis grafitowy i cos z brązem :(

Gość A użyłaś
To jeszcze raz wyciagnij pojemniki,wyczyść i sprawdż dysze czy nie są uszkodzone i ponownie włóż tak ,żeby :wskoczyły" na swoje miejsce !

Gość lllennna
dziękuje za radę, nic to nie daje :((( ja nie wiem czy to nie jest problem z drukarką a nie kartridzami... skoro przy 4 róznych pojemnikach wciaz dzieje sie to samo...:(

Gość Wiec zostaje tylko serwis

Jakiej marki były te uzupełniacze? Obstawiam, że kupiłaś jakiś syf, który w ogóle nie pasuje do tej drukarki, np. gęstość tego czarnego tuszu może być zbyt duża i nie przechodzi przez dysze, żadne czyszczenie tutaj nie pomoże, tylko trzeba kupić porządny tusz. Podobnie z kolorowymi, jeśli są marnej jakości to zapomnij o poprawnie wydrukowanych kolorach. Poza tym jeśli kolorowe tusze są w jednym kartridżu, to w ogóle nie polecam uzupełniania własnoręcznie, to trzeba robić fachową ręką ;) Lepiej kupić gotowy zamiennik.

Gość Wiec zostaje tylko serwis
Ja mam kolorowe razem i stosując sie wg instrukcji nie było żadnego problemu ! Oczywiscie najważniejsz to nie pomylić kolorów !

No ja też sobie radziłem jak miałem HP, ale nie każdemu to wyjdzie, dlatego doradzam kupno zamiennika niż bawienie się samemu.

Gość lllennna
tusze co prawda kupowane na allegro (firma rainbow)ale sprawdzone przez znajomych...bardzo je chwalili,jeden kolega uzywa ich i ma ten sam model drukarki co ja i wszystko jest ok...poza tym sprzedawca sprzedaje je "tonami"i ma praktycznie same pozytywy (ok 4tys)a jak juz jakis negatyw to za długa wysyłke czy cos...więc myśle ze tusze są ok kolorów tez nie pomyliłam...nie wiem czy mogły byc za gęste i pozatykac dysze...skoro u innych było ok to czemu miały by zatkac akurat u mnie?poza tym chyba nie trzeba jakichs szcególnych umiejetnosci zeby napełnic,wystarczyv tylko trzymac sie instrukcji... echh,.sama juz nie wiem:(

Gość lllennna
a czy moze wina lezec po stronie drukarki?co w niej mogło sie zepsuc?słyszalam ze czasem pomaga jakis restart kolorów czy cos...

Gość lllennna
acha slyszałam tez cos o namaczaniu dysz w goracej wodzie :o

Gość lllennna
a co oznacza w opcjach"zmiana kolorów"??tam mozna wybrac tylko zmiana kolorów na systemowe

W takim razie nie wiem. Marka Rainbow nic mi nie mówi, a trochę w tym siedzę ;) Jedyne pewne tusze do uzupełniania jakie mogę polecić to OCP i InkTec, ewentualnie JetTec lub SkyHorse. To, że ludzie zachwalają Rainbow to jeszcze nic nie znaczy. Np. jest taka marka ActiveJet, niby też mnóstwo osób chwali, a jedyne co mogę o niej powiedzieć... to kompletne badziewie :o Dziwi mnie tylko, że Twój kolega ma taką samą drukarkę i tusze, a jednak mu działa. Może faktycznie coś z drukarką się stało, ale przez neta raczej nikt Ci z tym nie pomoże.

Gość ja wiem że są drogie
ale HP ma to do siebie, że jak kupisz nieoryginalne yusze, to kolor jest do bani. Od czasu kiedy kupuję oryginalne nie mam żadnych problemów. W hurtowni kupisz kolor za 130 a czarny za 100

Gość lllennna
no własnie..z hp to jest takie porypane ze cena nowych tuszy jest taka sama albo nawet wyzsza niz nowej drukarki z nowymi tuszami...:o w zasadzie to najbardziej sie by opłacalo za kazdym razem gdy tusze sie skoncza,kupowac nowa drukarkę :D

Gość lllennna
no ale piszecie ze jak sie kupi nieorginalne tusze do hp to kolor jest do bani...ale to chyba nie oznacza ze zupełnie inny??..np zamiast zielony to brazowy,zamiast niebieski -szary itp?rzeczywiscie wyglada tak jak bym wlała kolory nie tak jak trzeba ,ale to wykluczone

ja kupiłam podróbki do mojej 920 i wszystkie kolory były zszarzałe :-( Po wymianie na oryginalne wszystko jest ok. I na papierze i foto. Zwykle tak jest, że im tańsza drukarka tym droższe oryginalne tusze. Tak, że w HP i tak nie są najdroższe

Nie tylko z HP tak jest. Komplet oryginalnych tuszy np. do Canon PIXMA IP4200 (taką mam) kosztuje ok. 230 zł, a nową drukarkę z kompletem tuszy można kupić za 299 zł :o Różnica jest taka, że do Canona są tanie (w miarę dobre) gotowe zamienniki za 7-8 zł sztuka :) Do innych modeli Canona zamienniki są jeszcze tańsze, po 3-4 zł za kartridż :) Natomiast do HP oryginalne po 100-120 zł, a zamienniki 50-70 zł :p Kolor na zamiennikach będzie do bani, jeśli kupisz kiepski tusz - wówczas mogą mieć zupełnie inne odcienie, a nawet w ogóle inne kolory, tak jak w Twoim przypadku. Mnie to nie dziwi. Proponowałbym Ci sprzedać tego HP i kupic sobie np. Canon bodajże IP2000, chyba do tej są właśnie te zamienniki po 3-4 zł ;)

wiesz co ---> na cenę tuszy (zwłaszcza zamienników) nie ma wpływu cena drukarki, tylko to, czy głowica z dyszami jest umieszczona na kartridżu czy w drukarce. Chyba wszystkie HP mają głowice na kartridżach i dlatego są one b. drogie. W Canonach głowica jest w drukarce, oryginalny kartridż kosztuje ok. 45 zł (a nie jak w HP ponad 100 zł), a zamienniki za kilka zł (a nie jak w HP 50-70 zł).

Gość lllennna
chyba juz jest lepiej :) przedmuchalam porządnie te pojemniki i pojawiły sie kolory :) a czarny jest idealny :) poza tym przemyłam dysze spirytusem rektyfikowanym kolory nie sa idealne...ale sa:) wczesniej nie było mowy o jakims czerwonym czy rozowym czy zielonym...wszystko było jakies brązowe :o acha jeszcze odciągnęłam strzykawka troche tuszu niebieskiego z kolorami jest tak ze wszystkie są sporo mocniejsze...takie własnie jakby zszarzałe jak moja przedmówczyni mówiła... wszystkie sa mocniejsze..jakby z dodatkiem szarego rozowy jest prawie czerwony,zólty prawie pomaranczowy..echhh co moze byc tego przyczyna???? moze cos w drukarce powinnam przeczyscic? wiem ze wszyscy ktorzy uzywali tych tuszy maja kolory dokładnie takie jak maja byc..wiec i ja powinnam miec...tylko kurcze czemu nie mam?nie wiem co jeszcze moge wykombinowac.. cały dzien slecze nad ta drukarką...ale na szczescie udało mi sie wydrukowac to co chciałam :)a myslałam ze nie ma juz szans :)