Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pepek swiata

wyjście główki z krocza

Polecane posty

Gość a dlaczego kazda kobieta
Stara sie namowic inne do tego co sama przeszla? :D Ja np. nie chcialam rodzic sn, wolam cc. Mialam prywatnego lekarza, zaplacilam, mialam co chcialam - jestem diabelnie nie wytrzymala na bol i dla mnie (podkreslam DLA MNIE!) to bylo lepsze wyjscie. Nie jestem (mam nadzieje :-) ) gorsza matka niz te rodzace sn. Blizny nie widac - cieta bylam nisko, moj komfort porodu - bez bolu i komplikacji (zadnych polamanych czy wylamanych stawow u dziecka). Ale to ja tak wolalam a kolezanka np. wolala porod sn. I co? Obie sobie z wozkami chodzimy, dzieci mamy zdrowe i fajne. Dajcie na luz!!!!!!!!!!

Gość OKej to i Ja
to bajka, serio nie przywiązują rąk. Kiedys przywiązywali ale to w czasie porodów k;leszczowych, a nie przy cc

ok ja nie mialam to nie wiem... kolezanka mi opowiadala i widzialam w tv filmy dokumentalne z USA i Kanady z cc... i to nie jakies stare filmy ale z 2005-6 roku... i mnie to przerazilo... :D:D:D ale skoro ty juz mialaś operacje to się zupelnie nie dziwie skad taki wybór... Prawda jest taka ze o tym jak lepiej rodzic mogą sie wypowiadac tylko kobiety ktore rodzily i tak i tak... a pozatym to i tak bedzie opinia subiektywna ...

nie panikuj, ja urodziłam 6mies temu coreczke 4,350 i glowka 38cm, nacięli mnie 2razy myslałam ze będę rozwalaona a tu tak wszystko sie poobkurczało ze jest lepiej niż przed ciąża:)

Gość Krotochwila
A mnie nacinali dwa razy i tak jak mówi MaMani - to cienka skóra i ja nie mogę wyczuć tego miejsca gdzie było nacięcie (przy obu porodach cieli mnie w tym samym miejscu!)Nie ma praktycznie śladu. A jeśli chodzi o cc, to oprócz tego rozcięcia tylu warstw ciała, bardziej przeraża mnie myśl, co czuje dziecko, które zamiast spokojnie wędrować sobie "ku światu" zostaje nagle (może ze snu?) wyrwane czyimiś łapskami w rękawicach?