Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hero

obsesja na punkcie antykoncepcji

Polecane posty

pewnie ze jestem fajna:D myslalam ze zle mnie zrozumialas. kobiety jakos sobie radza bez kochania sie facetom trudniej. tak przynajmniej jest w moim zwiazku (podejrzewam ze w 99% innych tez) My wspolzyjemy ze soba od niedawna, choc dlugo ze soba jestesmy.. a znamy sie chyba cale wieki. taka byla moja decyzja, czekalam z ytm b. dlugo i warto bylo, On jest moim piwrwszym i mam nadzieje ze jedynym w tej... \"kwestii\" (dobre slowo??). nie protestowal i chyba docenil u nas narazie slub w gre nie wchodzi (On konczy studia w tym roku, mi zostalo jeszcze 2 lata--> moje sa dluuuzsze), a i ciaza rowniez. wiem zem glupia bo zamartwiam sie i schizuje pomimo tabsow i gumek (niepeknietych, nie zsunietych etc) - BO CIAZA NIEMOZLIWA PRAWDA?????:), ale coz.. .odstawienie sexu narazie w gre nie wchodzi (musze sie chociaz tym nacieszyc:P ), no chyba ze mi sie oswaidczy to dolaczam doCiebie i do GOŚKI123:P

Gość hero
życze ci jak najlepiej, mam nadzieje że z czasem przestaniesz sie schizowac. My z moim M. jestesmy na ostatnim roku studiow wiec gdybym teraz "wpadla" to bronilabym sie z brzuchem:) Nie chce narazie dziecka, M tez nie chce, ale jesli mimo zabezpieczen los bedzie chcial inaczej i zrobi nam psikusa to coz... na pewno nie usune- to nie wchodzi w gre! Ale mysle ze wszystko bedzie ok. Moja siostra 2 lata z mezem zabezpieczali sie tylko gumkami i nie wpadli, wiec chyba dzialaja. Pozdr.

HERO: \"z razu na raz\" jest lepiej:) On mnie przekonuje ze wszystko bedzie ok. juz niedlugo odwaze sie bez gumki. tabletki maja wystarczyc i koniec!! dzieki ze dobrze zyczysz.. pozdrawiam serdecznie.

Gość hero
jesli bierzesz tabsy to mozesz byc spokojna, ja długo bralam i nie zaszlam w ciąże. Nie martw sie.

dzieki. wiesz co.. jakos nie mam pzekonania do mojej lekarki i jak mi mowi ze jest ok, i e nie trzeba sie zabezpieczac i tak sie na mnie dziwnie patrzy to mi sie wszstkiego odechciewa. musze ja zmienic. jestem na etapie wielkiego poszukiwania:)

Gość hero
a skąd jestes? Ja tez dwa razy zmienialam ginekologa. jedna mi powiedziala, że mam zapalenie jajnikow i przepisala antybiotyk, a okazało się że mam guza 6 cm! Zawsze chodze prywatnie, ale nawet prywatnie czasem jest zle. Dzis ide na kontrole do nwego lekarza, tj. byłam u niego raz i wydaje sie ok.Pozdr.

Gość hero
byłam na kontrolnym USG i wszystko jest ok, ufff. Po moich ostatnich przejsciach nie znioslabym kolejnego pobytu w szpitalu. Mam wiec dobry humor!! Tylko z moim M. sie poklocilam, ale coz...

krakow. a Ty? no nie wyczuc w badaniu fizykalnym 6 cm guza to chyba sztuka:/ dobrze ze zmienilas lekarza!! ja moje nie nufam bo procedure przyjmowania tabletek wytlumaczyla mi w 2 minuty a jak zapytalam o ew. skutki uboczne to powiedziala ze ryzyko zakrzepicy jest mniejsze niz w ciazy, jak zapytalam jak mniejsze to poweiedziala, ze mniejsze:) teraz mam plaminia od dluzszego czasu bo chcialam okres przesunac i 2 tyg mam plamienia. zadzownilam do niej powiedziala zeby sie tym absolutnie nie przejmowac. wczoraj odstawilam tabsy (na 7 dni) mial byc normalny ojres a tu znow plamienia. za tydzien jak mam nadzieje zszcesliwie skoncze to \"cos\" to wybieram sie do lekarza.. i powwstaje pytanie GDZIE!! rozpisalam sie nie na temat forum wiec musze zadac ptanie ad forum. CZY TO CIAZA??:P (hope ze nie)

Gość hero
oj te tabletki, nie dziwi mnie to co piszesz Nelke. Ja przechodzilam całą masę historii gdy je bralam a bralam 4 lata. To na pewno nie ciąża, nie martw sie, nie wygląda na to.

wiem ze nie ciaza.. raczej:) bo zawsze uzywalismny jeszcze tych ... niewygodnychk gumek:D nigdy nie pekly nie zsunely sie ani nic. jedna moglabyc troche wybrudzona Jego.... preejakulatem, ale wydaje mi sie (NAWET MI-TEJ CO NAJWIECEJ schizuje!!!!) ze trzeba by bylo cudu! biore je naprawde regularnie. wkurza mnie tylko to, ze przez to traktowanie przedmiotowe (dodam ze rowniez w prywatnym gabiniecie) to tak naprawde nie duzo wiedzialam o tabletkach. wlasciwie to co przeczytalam sama. nie miala czasu:/ ehh moja wizyta po recepte na tabsy trwala ... nie przesadzam 5 min!! sama studiuje medycynke i mam nadzieje ze nigdy tak nie bede traktowac pacjentow. kasa kasą ale trzeba troche uwagi poswiecic:/ tez mialas takie plamienia itp? do tego jeszcze [przytylam troche i zastanawiam sie nad zmiana tabsow.. jak myslisz? wszystkie beda na mnie tak dzilac? pozdrawiam i dzieki za dpbe slowko. a z M napewno sie pogodzisz. nakpozniej jutro. zobaczysz!!:P

Gość hero
Dzieki Nelke:) Właśnie do mnie pisal smska mój M. ,ze mu przykro i takie tam, czyli zaczyna sie kajać:) Ja jak zaczynalam kiedys brac tabsy to plamienia mialam nawet do trzeciego cyklu. To podobno normalne. Mi skutki uboczne zaczely sie pojawiac po 2-3 latach ,na początku bylo raczej ok.Ale z każdą zmianą tabletek zamiast lepiej to bylo gorzej:( Tez bym chciala żeby tabletki dobrze na mnie wpływały, ale niestety:( Ile masz lat Nelke?

Hero: rocznik 83. stara juz jestem niestety:P draznie mnie dodatkowo to, ze stalam sie ciezsza:( i naprawde nie obzeram sie! wiekszosc tego cojem to jarzyny i owoce a mimo to waga z dnia na dzien stoi albo idzie do gory!!tylko nie w dol. w sumie dla mnie to gorszy skutek uboczny niz te plamienia, bo szczuplutka nie jestem a kazdy dodatkowy kg dziala na mnie strasznie!!eh.. a jak Ty z wiekeim Hero? wydaje mi sie ze tez kolo mojego prawda? skoro sie bronisz.. uciekam bo musze wstac na zajecia a zaczynam za godzinke:/ pozdrawiam bardzo serdecznie

Gość hero
ja skończylam 24 lata wiec zgadlas ze jestem prawie twoja rowiesniczka:) Ja przybralam pare cm w pasie jak bralam tabletki, ale teraz juz wrocilam do normy i nawet zaczelem wazyc za moło. A w ogole to jestem z Warszawy, tzn tu studiuje i mieszkam ale pochodze z Olsztyna:) Nie martw się Nelke na pewno te plamienia przejda a waga tez sie ustabilizuje. No coz nie ukrywajmy to sa chormony i zawsze beda jakoś wplywaly na nasz organizm.

heh.. tak wyczulam.. skoro sie bronisz w tym roku.. co do tabletek to staram sie walczyc z tymi kilogramami ograniczona ruchliwosc troche mam, bo ortopedyczne problemy (mam nadzieje ze chwilowe). okresu dalej nie mam tylko plamienia i to mniejsze niz byly.. nie wiem co jest grane. rozregulowalam sie chyba troche bo chcialambyc cwana i przesunac @. tak z innej beczki to mam zalizenie jutro.. bzdura ale z godzinke trzeba powiedziec wiec drogi forumowiczki o zacisniecie kciukow prosze Was. co do mojego @ to przed snem zatancze indianski taniec deszczu:) moze pomoze:D pozdrawiam

Gość hero
jak nelke, taniec deszczu zadzialal? Ja pogodziłam sie z moim M i teraz chodzi na paluszkach:) Zastanawiam sie ostatnio jak ja bede mowiła do jego rodziców mamo i tato... Ale to tak na marginesie. Co studiujesz nelke? Jak zaliczenie? Kraków to takie śliczne miasto, pochodzisz stamtąd? Pozdrawiam:P)

to prawda.. piekne miasto! mieszkamm tu i stad pochodze. studiuje medycyne i to mi nie pomaga w moich panikach- wrecz przeciwnie. bardziej sie doszukuje dziury w calym:) naprawde. to okropne jak wszystko sie analizuje :/ taniec deszczu? powiem Ci szczerze ze tak srednio. juz sama nie wiem czy to @ czy dalej plamienia.. zawsze bylo obficiej.. ale moze przez to, ze go przelozylam... kto wie? moja dr napewno mi odpowie ze jest ok takze nawet nie bede wydawac 1.25 zl na biet zeby dojechac do niej na wizyte. mamo i tato.. ja narazie o tym nie mysle.. dakej mi do slubu (mam nadzieje:P) niz Tobie, ale.. jezeli sa w porzadku to chyyba latwo Ci pojdzie:) razem spedzacie Wigilie? Dla Nich (teściów) to tez zmiana sytuacji.. podejrzewam, ze talk samo sie stesuja jak Ty.. i Twoi rodzice tez sie pewnie stresuja nie mniej niz Twoj M. PS a Ty z czego sie magistrujesz?? pozdrawiam bardzo serdecznie i dzieki za pamiec!!

cześć dziewczyny!!!! widze,że zostałyście same:) jak narazie udaje nam się wytrzymać bez sexu, chociaż wiem, że bedzie ciężko. wczoraj prawie się złamaliśmy:( tak będzie lepiej wystarczająco duzo stresów na uczelni, z promotorem itd., żeby jeszcze przejmować się urojoną ciążą ..... dzisiaj jadę z moim M do moich rodziców na weekend, nie widziałam ich miesiąc, strasznie się stęskniłam pozdrawiam Ps. ja tez jestem rocznik 83 :)

Gość aniolek1986=
Witam Was wszystkich!!!!!tez jestem z krakowa tzn tutaj studiuje i wiecie Wasz problem jest mi bliski razem z moim chlopakiem kochamy sie juz prawie trzy latka i uzywamy tylko gumek i jest ok nigdy nie pekla nam ani nic z tych rzeczy!!!!kiedys myslaam o tabsach ale moj G powiedzial kategorycznie ze sie nie zgadza bo chce zebysmy w przyszlosci mieli zdrowe dzidziusie no i ze jego przyszla zonka ma byc zdrowa jak rybka a nie napakowana hormonami moze to glupie co teraz napisze ale od tej naszej rozmowy minelo juz bardzo duzo czasu ale jestem z niej dumna tzn JESTEM DUMNA ZE MAM TAKIEGO ODPOWIEDZIALNEGO FACETA!!!!!a co Wy o tym sadzicei? z checia sobie z Wami popisze =)

Gość aniolek1986=
a tak na marginesie to tez mam non stop obawy ze jestem w ciazy!!!!!przed kazdym okresem wydaje mi sie ze bola mnie piersi non stop chodze do lazienki ze mam jakies dziwne ochotki na przerozne jedzonka itp ale to chyba przez to ze czasem pozwalamy sobie z moim G na pare minut zapomnienia bez prezerwatywy bo przynajmniej dla nas seks bez gumki jest bombowy!!!!ale warto jeszcze wspomniec ze pomimo ze niedlugo mina 3 latka odkad sie kochamy to jeszcze nigdy misiek nie skonczyl we mnie=( no w sumie to dobrze bo mogloby sie to zle skonczyc ale tak szczerze chcialabym poczuc jak to jest....

heh, a cio studiujesz aniolku? moze se na uczelni mijamy:) On powiedzial mi dzis, ze nawet nie ludzi sie ze wpadlismy bo zabezpieczenie jakis wymuszam, cyba jest maxymalne:P nic innego juz mi do glowy ne przychodzi:) cala reszta wynalazkow ma interakcje z tym co jest:D a moja glupia glowa analizuje kazda mozliwosc. DOSC!!

Gość aniolek1986=
hi!!!!studiuje ekonomie na UJocie kurde czemu my dziewczyny tak mamy ze sie tak niepotrzebnie stresujemy ze jestesmy w ciazy? pozdrawiam a TY gdzie studiujesz i co ?medycyne tak?

aniołku: medycyne na collegium medicum UJ:D dlaczego MY sie stresujemy? chyba zeby oni mieli komfort:D bo innej przyczyny nie widze. PS nie wiedzialam ze na UJ mamy ekonomie:/

Gość aniolek1986=
ekonomia na Uj jest od ponad 4lat a wydzial jest na campusie na gronostajowej pozdrawiam i zycze nam zebysmy sie nie stresowaly a wtedy zycie napewno bedzie jeszcze fajniejsze =)chocze moje i tak jest super!!!3maj sie

eh... widze ze juz sama zostalam z moim schizem:) co z Wami? juz sie nie denerwujecie? jak to zrobilyscie=) hero: taniec desczu pomogl=) pozdrawiam jak ktos tu sie jeszcze zjawi

witaj nelke!!!! u mnie narazie nie ma stresu, bo nie ma seksu:( ale po tym co ostatnio przezyłam nie mam nawet ochoty. pozdrawiam

ja tez jakos ostatnio nie bardzo mam ochote.. w przeciwienstwie do Niego:) jakos mi libido spadlo ostatnimi czasy, kupa stresu na uczelni- \"zaczelo sie\" ja juz raz wspomnialam na forum ze jak On mi sie oswiadczy to tez rezygnuje do skubu:)

do nelke:) a długo jesteście razem???? my prawie 4 lata, on mi się jeszcze nie oswiadczył. ale i tak spróbujemy wytrzymać!!!!! jemu jest ciężko, ale jak ostatnio sie bałam, to sam stwierdził,że to bez sensu. jesteśmy na V roku dużo stresu, pracy i ważnych decyzji do podjęcia, dlatego stwierdziliśmy,że dodatkowe stresy nam nie potrzebne!!!! a ja się nie zmienie, na początku myslałam,że przejdzie, ale współżyjemy już 3 lata i nic się nie zmieniło:( więc nie mamy wyboru......

w sumie mozna powiedziec ze kolo 3 lat.znamy sie fiu fiu juz sama nie wiem jak dlugo... ale wspolzyjemy od niedawna.. wlasnie dlatego, ze ja sie balam. szanowal moja decyzje nie zglaszal sprzeciwu. w sumie juz pozniej nawet o tym nie rozmawialismy. tak sie spontanicznie zaczelo.. samo=) wszystkie pieszcoty wchodzily w gre ale nie sam sex. ja teraz studiow nie koncze, koncze za 2 lata (tak sie ulozylo) , ale mam 23 On tez ma 23 i konczy w tym roku. On tez magisruje sie i wiem ile to czasu zajmuje+)takze wspolczuje Ci. ale pociesze, ze ja ten rok tez mam ciezki:/ tylko nie wiem dlaczego sie boje skoro mam tabl. i wszystko powienno byc ok. jakos to siedzi glebiej we mnie:/ nie wiem czemu. tak zle i tak nie dobrze.. no \"w trakcie\" jakos mysle o tym schizie ale umowmy sie ze szybko mija a pozniej chodze jak nakrecona.i wiem ze nic z tego nie bedzie bo niby jak.. ale jakos o tym wkolko mysle:/ z tymi oswiadczynami to zarcik taki. narazie nie ma warunkow do tego, poza tym jest dobrze jak jest i chyba narazie nie chcemy nic zmieniac. tylko i Ty i Hero pisalyscie, ze koniec z sexem wiec sie smialam, ze jak mi sie oswiadczy to tez koniec:D ale narazie musze sie nacieszyc=) bo myslalam ze Ty tez zareczona. pozdrawiam PS nie smiejcie sie:/

nie masz się czego bać, skoro bierzesz tabletki!!!! ja też brałam przez pół roku, ale odsatawiłam bo przytyłam. no i w sumie stwierdziłam,że nie ma sensu się truć skoro i tak się boję:( a tak ogólnie to chciałbym, żeby mój M mi sie oświadczył:) warunków na ślub i założenie rodziny nie mamy, bo oboje studiujemy dziennie więc nie mamy pracy itd. ale przecież możemy być zaręczeni, a weselicho za 3 lata :) hihihihihi do tej pory myslałam ,że tylko ja mam schizę na tym punkcie. zrobiłam już w swoim życiu chyba 20 testów ciążowych masakra

hehe. ja zrobilam dopiero jeden, ale konkretnie bylam wydygana. a sorry ze zapytam.. przy tabletkach zabezpieczalas sie jeszcze? tzn. prezesem? ja sie nie moge przemoc.. i.... duzo utylas?? ja tez.. 2kg:/