Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karinkaaa

Pytanie do dziewczyn PROSTUJĄCYCH WŁOSY

Polecane posty

Gość Karinkaaa

Jakiś czas temu byłam na profesjonalnym prostowaniu włosów w salonie fryzjerskim ,efekt był świetny- włoski gładziutkie, zero odstajacych kosmyków.W ogóle nie miałam siana na głowie ,włosy były sypkie i i doskonale nawilżone..Kupiłam sobie więc prostownice ceramiczną , profesjonalny, dwufazowy preparat do prostowania włosów firmy WELLA, ale efekt wyprostowanych włosów jest daleki od ideału :/ Moje włosy są suche ,nie są już takie sypkie i nawilżone a końcówki się wywijają..Proszę o jakąś poradę ,jakie Wy macie doswiadczenia w tym temacie?? Z góry dzięki

Podejrzewam, ze nie potrafisz jeszcze sama sobie dobrze wyprostowac wlosow. Bez urazy. Ja tez musialam sie tego nauczyc, trwalo to troszke... Poza tym przy prostowaniu wlosow nalezy stosowac jak najwiecej nawilzaczy, tzn. odzywek, olejkow itp. ktore mocno nawilza Ci wlosy. Przy zabiegu u fryzjera zapewne cos takiego zastosowano. Mozna czesto zaopatrzyc sie w takie rzeczy wlasnie u profesjonalisty. Powodzenia!

Gość Assyia
postaraj sie kupic olejek z lnu - naklada sie go bardzo malo odrobinkie.. daje bardzo fajne efekt wlosy nie nie elektryzuja lsnia a pojedyncze wloski nie odstaja :) zazwyczaj jest w szklanych buteleczkach z dozownikiem jest przezroczysty :)

Gość Karinkaaa
Mam profesjonalny kosmetyk do prostowania włosów..można go zakupić w salonie Wella..Jest to dwufazowy spray i on powinien dobrze nawilżać włosy..Jakie olejki są godne polecenia wg Ciebie?

Gość Karinkaaa
Jakiej firmy jest ten olejek z lnu ? :)

Gość Assyia
jestem za granica, tutaj uzywaja OLEJKU Z LNU ale naprawde odrobinkie bo jest tlusty, nawilza wlosy, wygladza je... w polsce tez widzialam ale nie wiem jak sie nazywa i jakiej firmy :( jest w malych buteleczkach przezroczystych z dozownikiem !! MOZE KOSZTOWAC OK 40/50 zl

Gość Karinkaaa
a może warto zainwestować w jakiś nabłyszczacz?

mozesz mieć nastawioną za słabą temperaturę lub jeśli ta prostownica ma tylko 25W, to za słabo się nagrzewa. Statystycznie najlepiej prostują sie włosy przy temp. 170-180st. Ja przed prostowaniem używam serum na końcówki z Avonu (około 25-30zł) za butelkę. Używa się kilku kropel dosłownie. Na krótszych wlosach pociągniecie prostownicą na kosmyku powinno trwać ok. 3 sek. , na długich od 4 do 5 sek.

Gość Karinkaaa
Moja prostownica nagrzewa się do 200stopni, jest to profesjonalny sprzet, kupiłam go w hurtowni fryzjerskiej

Gość odswiezam

o prostowaniu wlosow wiem wiele.przedewszystkim nie przytrzymywac na koncach bo zawsze sie przeslusza.ja raz na dwa tygodnie chodze do fryzjera na saune do wlosow ktora jest rewelacyjna -poprostu obojetnie jaki kosmetyk pielegnacyjny do wlosow sie nalozy to sauna wbija wode do wlosa i wlosy sa super nawilzone .ja stosuje kosmetyki kadusa i kerastase.rewelacja .kadusa w dobrej cenie kupi sie w hurtowni internetowej www.kosmyk.pl ceny tez maja dobre ,ale nie wszystko jest na steronie i trzeba zadzwonic i poprosic o wyslanie katalogu.kerastase kupuje na allegro i najbardziej polecam vita cement

btw uzywam tego na potwornie przesuszone wlosy utlenianiem, nie obciaza tak jak odzywka ktora stosowalam tez na suche wlosy, ladnie wygladaja i pachna.

jedwab o ktorym pisze kolezaqnka tez jest bardzo dobry,ja uzywam jeszcze keratyne do wlosow.nie mozna stosowac do prostowania kosmetykow do stylizacji ,bo prostujac wlosy zelazkiem kosmetyk wtapia sie we wlosy i je niszczy

Gość mila833
Moze to nie kosmetyki sa powode nie ladnie ulozonych wlosow, poprstu sposob prostowania ich, przedewszystkim stopniowe prostowanie kazdego kosmka wlosow, zaczynajac od dolu.

Gość monika z Szwecji
Najlepiej jak sobie kupisz z seri GOLDWELL serum. To jest olejek lniany do wlosuw kazdego typu i po umyciu i wytarciu recznikiem . Biezesz na rece i wcierasz go we wlosy a nastempnie rozczesujesz gzebieniem i gruba szczotka madelujesz. Efekt jest niesamowity. niewiem ale mysle ze wpolsce mozna go kupic u fryzjera. To jest takzwany jedwab w 100 miligramowych buteleczkach aje niewiem ile w polsce kosztuje, Napewno tanszy niz w Szwecji . On tutaj kosztuje 180 koron. Ja tez go uzywam i jestem bardzo zadowolona,Przesylam pozdrowienia