Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalnaa

Nie cierpię tipsów, po co je dziewczyny robicie?

Polecane posty

Gość spieeerdoliła
albo udaje ze jej nie ma 💤 głuypie wstrętne babsko

Gość nowalijkaaarsa
Ja mam akrylowe od pół roku i jestem bardzo zadowolona i nie są to jakieś długie szpony, nie robię też kolorowych i z brokatem bo takich nie lubię, jest to po prostu delikatny french i wyglądają na tyle naturalnie że każdy myśli że to prawdziwe. Co innego tipsy te ozdobione, tak jak pisałam brokatem i w różnych kolorach, one rzeczywiście nie wyglądają naturalnie ale jak się komuś podoba to niech sobie takie nosi, każdy ma swój gust, a tak na marginesie to ten tips co został w ręce jakiemuś chłopakowi, to może były zwykłe tanie sztuczne paznokcie kupione przez dziewczyne w sklepie, które trzymają się kilka dni, bo jeśli kosmetyczka robi porządnie to taki paznokieć sie nie odkleja, co najwyżej pechowo zahaczony o coś może sie złamać tak jak zresztą i naturalne paznokcie. Kilka słów do NATURALNEJ : to że Tobie nie podobają się takie paznokcie, nie upoważnia Cię do wydawania opini za WSZYSTKICH, a co do mężczyzn, to znam takich którym się podoba francuski manicure i nie mówili mi tego w momencie kiedy sama miałam już tipsy.Może nie stać Cię na tipsy bo to trochę jednak kosztuje plus to uzupełnianie i stąd taka zazdrość.....pewnie zaraz zostane za to zaatakowana, po prostu pozwoliłam sobie tak napisać bo znam takie dziewczyny, które z zazdrości potrafią mówić co innego niż myślą.

Gość nowalijkaaarsa
Jeszcze jsdno odnośnie tego że jeśli ma się swoje ładne to po co tipsy....ja mam akurat to szczęście że swoje paznokcie mam ładne, potrafię zapuścić i nie mam z nimi problemów i wiele razy kupowałam te tzw. paseczki i sama robiłam francuski manicure, ale malowanie ich i "zabawa" z tymi paskami plus jeszcze to że mając kontakt z wodą lakier odpryskiwał po paru dniach, to doprowadzało mnie do szału, malowanie paznokci nie było też nigdy moim ulubionym zajęciem a ponieważ podobają mi się takie zdałam się na kosmetyczkę(a może to z lenistwa) w kazdym bądź razie zdaję się na nią, mam spokój i są precyzyjniej zrobione niż przez siebie a może kiedyś znów wrócę do swoich pazurków.

Gość do normalnej
I po raz kolejny czytajac to forum można stwierdzic ze Polacy to narod nad wyraz tolerancyjny , tak się zastanawiam o co tej chyba nie do konca „normalnej” chodzi Tylko jedno mi się nasuwa „ a h…j cie to obchodzi"

do Ty głupia babo popatrz tylko jak nas zwyzywali wcześniej,a do tej pory piszą chociaż nas tu dawno nie ma :) i kto tu jest poj*** :)

ja tez mówiłam ze tu bede i co :) a tu patrze i wyskakuje. no musialam oberwać wiecej jestem autorką tego gówna hahaha ale najfajniesze jest to że to gówno cały czas jest gorące :)

\"do naturalnej po tobie jechali najbardziej wiec nie pierdol \" dziekuje ze stale podgrzewasz to gówno :) nie śpimy, stoimy, zwiedzamy!

jest tego tak duzo, ze nie przeczytalam wszystkiego tylko pare pierwszych stron i ostatania do naturalnaa: zastanawiam sie czy pojechalas za granice tylko po to zeby zapytac sie czy podobaja im sie tipsy? chyba to nie jest dobry temat do podtrzymania rozmowy,najczesciej rozmawia sie o pogodzie;) ja robie paznokcie od paru lat i jakos nie spotkalam sie z taka odraza do tipsow,ja mam caly czas tipsy i wszystkim sie podobaja ale to nie znaczy ze od razu maja sobie takie rpobic. zreszta to jest sprawa gustu, a o gustach sie nie dyskutuje. jedyne z czym moge sie zgodzic to napewno nienalezy przesadzac z ozdobami tak na codzien, bo jak to jakas super okazja i ladne zdobienie to czemu nie;p

Hey dzieczyny troszke nie smaczna jest ta nie torelancje ja uwazam ze kazdy moze z soba robic to na co ma ochote i co mu ! sie podoba .I nie widze powodu do obrazania drugiej osoby tylko dlatego ze wyglada inaczej. W JAKICH CZASACH ZYJECIE.

Gość BOZE KOCHANY
Boze kochany ,co sie tutaj dzieje - M A S A K R A !!!!!!!!

Gość ------------------

\" ja mieszkam na zachodzie i nikt sie tu z nich nie śmieje jak napisala poprzedniczka.A wiecie czemu, bo w ludziach na zachodzie nie ma tyle jadu co w was, bo ludzie na zachodzie zajmują sie ważnymi rzec zami... ...to że tobie się nie podobają nie znaczy że nie mogą podobać się innym. A mi może nie podoba sie twój samochód, który wręcz kochasz. Dla mnie jest tani i tandetny ico?kto ma rację?\" Podpisuję się pod tym. Rzeczywiście ja pracuję za granicą i tutaj ludzie są tolerancyjni. Jeśli mam ochotę ubrać się w worek po ziemniakach to się ubiorę i nikt złamanego słowa mi nie powie a w Polsce?! O zgrozo! Byle pierdoła jeden źle dobrany dodatek do stroju i zlinczują Cię na ulicy. Co do tipsów nie mam im nic przeciwko jeśli nie ma się czasu tak jak ja na nic bo ciągle praca lub ma się słabe własne paznokcie. Ja sama noszę tipsy. Każdy myśli, że to moje paznokcie. Nie są długie, skromne także nie widzę w nich nic tandetenego lub wulgarnego. Na jakiej podstawie ludzie oceniają osoby noszące tipsy?! To jest dopiero płytkie. Znam osoby, które nie mają tipsów mają swoje krótkie paznokcie a są bardzo wulgarne więc jak to ma się do paznokci? Charakter nie zależy od nich a jeśli ktoś tak uważa to chyba jego IQ jest równe 60 (szkoła specjalna). To, że ktoś spotkał dziewczyny lekkich obyczajów (mówiąc delikatnie) z tipsami to nie znaczy, że wszystkie właścicielki tipsów takie są. Oceniajmy ludzi za to jacy są jaki mają charakter. Wam się nie podobają tipsy ok wasze zdanie ale chociaż miejcie na tyle godności i nie obrażajcie innych osób.

Tipsy są SUPER! zrobiłam je pierwszy raz sobie do ślubu-Wyglądały pięknie i długo je miałam.Tak się do nich przyzwyczaiłam że zrobiłam drugi raz- chcę podkreślić że swoje paznokcie też zawsze miałam ładne i długie ale czasami się któryś złamał :( Trzeba było często je malować-zawsze sama sobie zdobiłam wzorkami.Szoda mi było mojego malowania jak w domu tyle obowiązków i lakier szybko schodził. Tipsy są poprostu niezniszczalne robię w nich wszystko i jestem bardzo zadowolona. Kiedyś też byłam przeciwna i nie wyobrażałam sobie mieć czegoś sztucznego ale tipsy to nie to samo co sztuczne paznokcie kupione na bazarku i przyklejone na super glue(chyba tak to się pisze) :)

Gość ty glupia babo i co zmylas sie
? :P

Gość aska wrocław
Nie ma co zazdroscic, bo co kolejna wypowiedz, to jakies bluzgi w strone poprzedniczek i jakies spekulacje na temat domniemanej zazrdosci o posiadanie tipsów, lub o ich brak, o niby urode, lub szyderstwo z powodu jej niedostu. Nikt sie tu nie zna( personalnie), wiec jak mozna cokolwiek przypuszczac na czyis temat? Chore. W ogóle sprzeczka na temat tisów ( bezwzględu na to, o co kto na ten temat sadzi) woła o pomstę do nieba. Szczyt przyziemnosci. Czy nie ma juz ważniejszych rzeczy? A skoro już, to o gustach sie nie dyskutuje. Jestem libertynką i uważam, ze każdy żyjacy w tych czasach w tym kraju, posiada wolnośc osobistą i wszelka inną wolność, oraz jeden wielki luksus, jakim jest mozliwośc podejmowania niepodległych decyzji na temat swojego życia i wszelkich pierdół z nim integralnych, a także--- cholernych tipsów, poprzez które nie mozna poznać i ocenic człowieka, bo nie ocenia sie ksiazki po okładnce.

Gość sKOAJ
Zgadzam się:) ale pod warunkiem. Tipsy mogą być tandetne. Warunek, osoba nosząca je też jest tandetna. Jeśli nie jestem osobą wyzywającą lecz ubieram się skromnie i klasycznie, nie obwieszam się biżuterią i lśniącymi bluzeczkami, brokatowymi spodniami i podobnymi a do tego nie mam metrowych brokatowych paznokci tylko krótkie tipsy w naturalnym kolorku to kto może stwierdzić, że jestem tandetna?

Gość aska wrocław
Tipsy na prezydenta???? Osoba, która to wymysliła, chyba została ominięta w ewolucji Darwina, pozostajac tym samym, gdzies daleko, daleko w tyle...., nic tylko wspułczuc..., albo zazdroscic---bo głupkom w tych czasach jest o wiele łatwiej.

nie mam nic przeciwko tipsom - byle by były adnie zrobione i nie za wulgarne i przede wszystkim żeby pasoway do dłoni!!! nie ma nic gorszego niż palce jak serdelki z kilometrowymi tipsami...

wrrrrr... litera \"ł\" w mojej klawiaturze mnie dobija...

Gość ututu
Jestem za jeśli: - naturalna płytka jest zniszczona lub niekształtna, - pomalowane są naturalnie (french lub jeden kolor), - systematycznie uzupełniane i piłowane (wówczas nie widać braków i paznokieć wyglada jak naturalny), - a jeszcze najlepiej jest jeśli żel lub akryl wylany jest na naturalną płytkę - bez przyklejania tipsa - wówczas paznokieć jest jeszcze bardziej naturalny a mimo to nie łamie się i nie rozdwaja. Jestem przeciw jeśli: - są zaniedbane, niepiłowane i nie uzupełniane, - mają brylanciki, brokaciki i inne pierdołki; - są przeraźliwie długie i wyglądają jak szpony. Ja przez wiele lat walczyłam z rozdajaniem i łamaniem paznokci. Wydałam majątek na odżywki, utwardzacze i masę witamin. Nie lubię strasznie krótkich panokci a swoich zapuścić nie mogłam. Lubię jak paznokieć ma 3 do 5mm i myślę że wtedy wygląda najładniej i dloń lepiej się prezentuje. Dlatego zdecydowałam się na żel/akryl.

Gość mi sie wogole te cale akryle
niepodobaja.Wygladaja strasznie przynajmniej te masakrycznie dlugie(a wiekszosc takie ma) albo te wygladajace jak lopaty na palcach smigane w cetki i kwiatuszki :/ ble A co jeszce lepsze to pod spodem pod tymi niby pieknymi pazurkami sa straszne prawie nieistniejace wyczerpane i zniszczone naturalne paznokcie.Przeciez mozna miec swoje naturalne ladne paznokcie wystarczy o nie zadbac bo to akurat latwy cel ehh nie to co wlosy