Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabawa w Boga

czy powinno się ratować noworodki?

Polecane posty

Gość aghhhha
Urodziłam dziecko w 25 tyg. ciąży i nie wyobrażam sobie, aby lekarze nie podjęli próby ratowania dziecka. w takich przypadkach lekarz informuje rodziców, że podejmie wszelkie czynności aby dziecko żyło, rodzice podpisują zgode na reanimacje. nie wyobrazam sobie , że mozna takiego papierka nie podpisać.....kto tego nie przezyje - nie zrozumie. dlatego dziwi mnie twoje pytanie.

Gość qweq
phhh, przecież jest oczywiste że na to pytanie nigdy nie będzie jednej, właściwej odpowiedzi

Urodziłam się w 26 tc (mojej mamy). Ważyłam 550 g. To było w czasach (jeszcze propagandy sukcesu) Gierka, uratować takie dziecko wówczas graniczyło z cudem. Byłam drugim co do \"maleńkości\" dzieckiem w Polsce. Według lekarzy miałam być totalnie schorowanym przygłupem. O ile przeżyję. Przeżyłam w całkiem niezłym stanie fizycznym, skończyłam studia, zrobiłam doktorat, a zdrowie zepsuto mi dopiero 6 lat temu i nie z powodu wcześniactwa, tylko niedouczenia urologów. Pewnie, że są takie wady (niedo)rozwojowe, że nawet uratowanie maluszka wiąże się wyłącznie z zadawaniem mu potwornego cierpienia przez x lat, ale w innych przypadkach - tak, jak pisze aghhha...

Gość enter albo spacja po linku