Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudna ale warto

meteopatia- kto cierpi...?

Polecane posty

Gość trudna ale warto

Gość plociuchyXL
ja

Gość trudna ale warto
jakie objawy...?

Gość ------------
jest to przypadłośc wielu polakow, tylko niewielu potrafi to nazwac.

Gość trudna ale warto
ale opiszcie objawy, bo nie wiem czy moje dolegliwosci moge zaklasyfikowac jako meteopatie..

Gość chce byc
Ja cierpie przy kazdej zmianie pogody,mam 32 lata a od kiedy pamietam zawsze zle wplywaly na mnie dni deszczowe,czulam sie zarowno zle fizycznie jak i psychicznie

Gość ------------
Meteopatia (meteoropatia) nie jest chorobą, tylko osłabioną zdolnością adaptacji organizmu do zmieniającej się pogody. Jej objawy mogą być różne: zaczynając od problemów żołądkowych, bólów głowy, stawów i mięśni, przez zaburzenia koncentracji, drażliwość, rozchwianie emocjonalne, na nadmiernej potliwości kończąc. Dla pogodowych wrażliwców najgorszy czas to późna jesień i wczesna wiosna.

Gość ------------
Przez ostatnie 50 lat liczba meteopatów wzrosła dziesięciokrotnie. Naukowcy podejrzewają, że to skutek coraz mniej higienicznego trybu życia. Stres, używki, wysoko przetworzone jedzenie, niewystarczająca ilość snu - to wszystko osłabia organizm, który nie potrafi przystosować się do zmieniającego się środowiska. Walczyć z meteoropatią należy przede wszystkim zmieniając tryb życia i dietę, przyjmując witaminy i minerały wzmacniające organizm.

Gość trudna ale warto
ja mam fatalne bóle głowy połaczone z mdłościami, ucisk w skroniach że wyc sie chce, bezsennosc, rozbicie, brak apetytu.. to trwa 2 - 3 dni...

Gość chrzanóffa
ja też na to cierpie :/ mam straszne bóle głowy, nic mi się nie chce, zmienne nastroje...i najgorsze :/ straszne bóle w kolanach i łokciach :/ Dziś już myślałam że gdybym obciąła ręce i nogi w tych miejscach to mniej by bolało :/ nie mogłam wstac z łóżka..na szczęście już jest trochę lepiej..przynajmniej moge chodzić :/ nie wiem jak to będzie na starość :(

Gość chce byc
Ja mam bole stawow(takie jakby krecenie w kosciach)zwlaszcza nog,mam rowniez,ale nie zawsze bol glowy z mdlosciami,czasem tez ale rzadziej przyspieszone bicie serca i dusznosci,ataki paniki...