Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emirrra

badanie moczu a zakazenie pecherza

Polecane posty

Gość Emirrra

Witam, Od jakis 2 lat raz na jakis czas mam chory pecherz. Do tej pory w posiewie wychodzily bakterie E Coli, teraz mam Lactobacillus. Co to znaczy czy to cos powaznego?

Gość Emirrra
dziewczyny napiszcie czy ktoras z was miala taki wynik, bo sie stresuje co jest

Gość lactobacillus
to bakteria ktora fizjologiczne zamieszkuje twoja pochwę.

Gość Emirrra
ale dlaczego teraz wyszlo to przy badaniu? wczesniej nigdy nie wychodzilo mi gdy mialam robiony posiew, a badam sie przynajmniej raz na 6 miesciecy?

Gość Emirrra
???

Gość zobacz co znalazłam
Bakteria ta jest uważana za probiotyczną i wywierającą korzystny wpływ na organizm człowieka. Dzięki jej działalności w przewodzie pokarmowym (razem z innymi bakteriami tworzy tzw. florę jelitową) wytwarzane jest środowisko, które zapobiega rozwojowi niektórych szkodliwych mikroorganizmów, ponadto uczestniczy w produkcji niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6. Obecność tej bakterii w pochwie u kobiet poprzez produkcję kwasu pomaga kontrolować niepożądany wzrost grzyba - Candida albicans.

Gość Emirrra
dziękuje bardzo. Nie wiem tylko czy jestem ciemna jakas ale czy to ze te bakterie sa w moczu to dobrze czy zle? czy znaczy ze mam poczatek grzybicy? i czyto musi byc tak ze infekcje pecherza powracaja:(