Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wyshnia

Ech... mam dosyc tych włosów =/

Polecane posty

Wiem, że takich topicków jest wiele, ale nie znalazłam jeszcze odpowiedniego. Chodzi o to, że... mam cienkie włosy :/. Teraz mam je za ramiona, jakieś 6,7 cm. Szamponów na objętość miałam mnóstwo, faktycznie, włosy były trochę gęściejsze, ale za to siano :/.Czy jest na takie włosy jakaś rada?

Gość sofo
Moim zdaniem musisz włosy obciąć stosownie do kształtu twarzy. Albo też trwala unosząca ale nie wiem czy to działa...

Ścięcie włosów na krótko- odpada. A co do trwałej- nie chcę niszczyc włosów.

A moze jakieś pianki, lakiery, akcesoria i kosmetyki do ukladania włosów? Ale takie, żeby efekt był długotrwały...

Gość sofo
To pozostaje... polubić takie jak się ma? Ja się też wzbranialam przed obcięciem ale wyszło mi to bardzo bardzo na plus, po co hodować włosy jak rusałka skoro - w moim przypaku - przylegają gładko do głowy? Teraz są krótkie i nawet bez stylizacji się unoszą. Optycznie zagęszcza balejaż ale już wychodzi z mody.

No tak... ale już mam dosyć czesania włosów w kitkę. Zresztą ta kitka wygląda strasznie, cienka, słabiutka... Myślałam kiedyś nad obcięciem, ale... nie... boję się... boję się ryzykować. Nikt mnie do tego nie jest w stanie przekonać.

Gość sofo
poradź się fryzjera, w salonach fryzjerskich mają fajne firmowe kosmetyki - ja akurat się na unoszących nieza bardzo znam.

Może ktoś coś jeszcze doradzi?? (Środki do stylizacji, dające efekt push up)

Gość sory ale po co za wszelką
cenę zapuszczać włosy jesli ma się je cienkie, ochlapnięte, to nie wygląda ładnie. moim zdaniem do takich włosów nadaje się krótsza fryzurka, mocno wycieniowana, ale zrobisz jak chcesz:)

Gość a mi sie wlosy a la rusalka
podobaja:P tylko musza byc zadbane i blyszczace oczywiscie nie kazdemu to pasuje i musza byc wtedy dlugie, bo do ramion to taka nijaka dlugsc jak bedziesz miec np do pasa mozesz rewelacyjnie wygladac pod warunkiem ze bedziesz nosic rozpuszczone jesli ma sie cienki i 'lejace' wlosy to absolutnie nie mozna ich w kitke zwiazywac bo wtedy wygladaja jak wyleniale...

jest sposób na mocne gęste włosy pewnie duzo osób mnie wyśmieje ale jast to prawda sposób nie jest przyjemny ale po paru miesiącach można pochwalic sie zupełnie innym owłosieniem na głowie przed każdym myciem nalezy włosy opłukac własnym moczem zawinąc w ręcznik i pochodzic trochę a potem umyc najlepiej delikatnym szamponem wpiszcie w wyszukiwarkę urynoterapia to dowiecie sie więcej z tego co pamiętam to i na tym forum jest tez topik na ten temat

Gość Polecam linie dodającą objętoś
pianki, szampony, i odzywki dodające objętości z oriflame. Są super, sama stosowałam.