Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanie

ile zarabia górnik

Polecane posty

Gość a moze zabijcie wszystkich
i nawet gornikow bo zarabiaja wiecej od was!

Gość dokładnie
a taki kierowca...zarabia dużo mniej...a na drogach gina codziennie ludzie. Poza tym niech nikt nie pitoli że mają 1700 czy 2000 tysiace. Moja rodzinka pobudowała dzieciom domy, zawsze żyło im sie dobrze a tylko ojciec pracował...w kopalni.

Gość Smieszni jestescie
Znam gornika, ktoremu po wypadku na kopalni-ma uszkodzony kregoslup, po roku czasu zabrali rente. Na kopalnie go juz nie przyjma, bo wg nich jest niezdolny do pracy. Jedyne co ci ludzie maja z tej pracy to pylice, bo napewno nie duze pieniadze

dlaczego ich oceniacie?

Gość miracullum
:-) ja jeszcze raz powtarzam,że SŁUSZNIE,ŻE TYLE ZARABIAJĄ, bo poświęcają życie!

Gość zabrali rente
bo taki system w kraju mamy...każdemu zabierają nie tylko górnikom. Co tylko oni maja niebezpieczna robotę?????

slusznie poswiecaja zycie i zdrowie.

Gość ja nikogo nie oceniam
po prostu pytam ile zarabiają!!!!!!Co to tajemnica państwowa czy co???????

Gość Smieszni jestescie
i jeszcze jedno. Pamietam jedna debate w tv, w ktorej pan K. Durczok zarzucal gornikami pazernosc, a wczoraj prawie ocieral lzy pod Halemba :O

Gość miracullum
pylicę tylko z tego mają?? to kto im każe w kopalni pracowac??

Gość debilizm się szerzy
no to fajnie, nie wiem na jakiej kopalni pracowal twoj ojciec i na jakim stanowisku, ale skoro tak piszesz to pewnie tak jest ze macie tyle kasy Ja jako corka gornika nigdy nie doswiadczylam jakiegos luksusu, ale biedy tez nie klepaliśmy (budzet zawsze ratowala barborka i 13 za ktore tato kupil mi np. komputer)

Gość Smieszni jestescie
Kto im karze w kopalni pracowac? Ktos to musi robic, a oni chca zadbac o swoje rodziny jak kazdy

Gość debilizm się szerzy
moj znajomy kierowca tira zarabia 4 tys - ktos tu pisal o kierowcach

Miracullum wiesz co to jest pylica i w jakich mekach umiera czlowiek chory na ta chorobe? a `kto im kaze pracowac w kopalni` sadze ze sytuacja i brak pieniedzy zmusza ICH do tak ciezkiej i niebezpiecznej pracy.

Gość ojejkujejku
mhm moj tata zarabial 2000, teraz jest na emeryturze - 2500 skoro tak zazdroscicie tych "KOKOSÓW" to przyjęcia na kopalni są. Wiec zapraszam serdecznie, prosze sie pozwalniac z ciepłych posadek i iść na kopalnie. Ciekawe jakie byscie mieli zdanie po pierwszej szychcie. I w tą samą strone: ogrodnik czy szewc co zarabia marne grosze, niech się przekwalifikuje, bedzie zarabiał te bajońskie sumy ... załośni jestescie

Gość mój brat jest kierowcą
zarabia 2000 brutto...cały dzien za kólkiem

Gość a kto bronił
twojemu staremu iść na ciepła posadkę....sam wybrał

Gość ojejkujejku
sam wybrał i przynajmniej nie jęczy, ze ktos tam zarabia tyle a tyle i ze trzeba mu zabrac, bo ma za duzo :/

Gość miracullum
ale ja im niczego nie zazdroszczę,ale też nie współczuję, bo i duż o zarabiają i płacą za to zdrowiem!! moge tez zarabiac mniej,pracujac gdzie indziej,ale też nie narażac zdrowia - ICH WYBÓR!!! a ja nie zamierzam okrywac się żałoba,za ich decyzję i konsekwencje!!

Gość a kto bronił
czytaj ze zrozumieniem...a kto chce mu zabrać, kto mu zazdrości??? My tylko stwierdzamy fakt. To wszystko. Zarabiaja dużo (wiem, ze dużo) i dobrze. Maja ciezką pracę

Gość jaka piekna solidarnosc
Wszyscy 'wspolczuja' rodzinom ofiar, ale najpierw trzeba sprawdzic ile taki gornik zarabia, bo jak duzo, to sam jest sobie winien :O

Gość miracullum
a kto tak napisał?? ja zawsze wiedziałam,ze górnik sporo zarabia! współczuję ich rodzinom,tak samo,jak współczułabym każdemu innemu,kto straci kogoś bliskiego!!ale nie jest to moim zdaniem powód do ogłaszania żałoby narodowej!!

Gość a kto bronił
nie jest sam sobie winien, ale musi sie liczyć z ryzykiem. Dostaje pieniadze za to, że nei wie czy wróci do domu. TO JEGO WYBÓR!!!!!!!!! To nie wypadek, ze idziesz ulicą i ...po tobie. To zawód wybrany. A kierowca tira może i zarabia 4 tys., ale z tego płaci kary np. za spóźnienia, nie z jego winy:-0

wiecie co jestescie straszni przeciez kazdego moze dotknac jakas tragedia i ciagle tylko o ta kase wam chodzi. MATERIALISCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kinga85..
Boze...Jacy Wy jestescie okropni. Przeciez górnik to zawód, potrzebny tak samo jak lekarz czy policjant. Jest cholernie niebezpieczny, no ale na sląsku jest jednym z najczestszych zawodow. Ludzie narazja zycie, by inni mogli spojnie ogrzewac swoje ;piekne mieszkanaka a Wy im teraz pensje podliczczie...Boze....Nalezy im sie taka pensja, a nawet jeszcze wyzsza.

Gość tak zarabija grosze
i ida po śmierc....tak bo lubią...Zarabiaja bo ryzykują i KONIEC. ja im nieczego nie zazdroszczę, nie wiem w ogóle po co takie taksty. To jest topik o tym ile zarabiaja a nie że trzeba im zabrać, jak to jakiś jełop stwierdział

Gość zawsze chodzi o kasę
górnicy fedrują dla kasy

Gość tak naiwna Kingusiu
idą tam byś miał ciepełko, nawet za darmo by poszli, bo to taki zawód. To wy jesteście żałości, nie można nic powiedzieć bo żałoba. Nikt im niczego nie ujmuje do cholery. Ale nie róbcie z nich biedaków co za darmo idą na śmierć. Tak jak żołnierze zawodowi.....

Gość właśnie mówili
GÓRNICY ZARABIAJĄ 2000 BEZ SOBÓT I NIEDZIEL -jeśli idą w dni wolne-wiadomo,mają więcej.......a kto im zazdrości tych pieniędzy proponuje zmienić zawód i zostać górnikiem.