Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3 latka

Kompletnie niesamodzielny trzylatek.

Polecane posty

Gość droga mamo 3 latka
wlasnie chodz o to żeby do histerii nie dopuścic organizuj taż prace żeby zając dziecko. pomysl czy Ty chcialabys byc sama czy chcilabyś bawic sie sama trzeba mówic do dzieci i opowiadac co teraz będziemy robic jakos trudno uwierzyc że histerii nie mozna zapobiec niekoniecznie zgadzajac sie na żądania dziecka.przerabiam to z młodszą córka urwis nieziemski charakterki obie maja ogniste ale wszystko da sie zorganizowac. na poczatku zanim sie zorientowalam zaczynała krzyczeć i walic czym popadnie o podłoge teraz juz spokój , robimy razem sprzątamy i bawi sie sama, ale ciagle tłumacze co robie i juz rozumie.

z tą histerią to nie jest tak prosto wszystko jest dobrze dopóki nie dotyka tego czego nie powinna - kosmetyki, nożyczki, cókierki, tabletki tłumacze że nie ma brać, potem na siłę muszę jej wziąść no i już jest histeria

Gość droga mamo 3 latka
widzisz a ja na sile nie zabierałam tylko prosiła żeby oddala i histerii nie ma na poczatku tez tak było. głosno mowilam że wystarczy dziecko poprosic i samo oddaje i jest z siebie taka dumna że oddaje ze starsza teżprzerabiałam to taka metoda i naprawdę udało sie. wiem że każde dziecko inne moja młodsza chciała rzucić sie na podłogę w domu raz tak zrobiła a potem w sklepie widziala inne dziecko które tak zrobilo i tlumaczylam że dziecko zachowuje sie nieladnie że mamusi jest przykro i teraz wystarczy że powiem ze przykro mi jest jak zaczyna sie scena i moje dziecko placze ale nie rzuca się na podłoge

nie chciało mi się już pisać niestety kończy się zabieraniem na siłę proszę, obiecuję zabawę, wyciągam zabawki, tłumaczę że niebezpieczne, mówię że sama jej pokażę, proszę by oddała za chwilę jak chce pooglądać efekt taki że ucieka z daną rzeczą i muszę jej zabrać :(

moj syn ma prawie 3 latka. napisze co potrafi a czego nie a pozniej jak z nim postepuje;) potrafi: *sam jesc(ale lubi jak go sie karmi;) )- je odkad skonczyl 1,5 roczku *robic na nocik i ubikacje- zaczal jak mial 2 lata i 5 mc *zdejmowac, zakladac kurtke, czapke, zdejmowac luzna koszulke, spodenki *rzadzic sie w kuchni- wybiera z lodowki ulubiona potrawe, otwiera ja(np. jogurty). *bawic sie sam(od 5min do 3-5 godzin, oczywiscie miedzy czasie jakies teletubisie w tv, albo obiad) *sprzatac zabawki czego nie potrafi: *MOWIC **wypluwac paste do zebow no i czynnosci ktorych trzylatkowi ciezko jeszcze wykonywac(moim zdaniem) *wiazac buty itp Jak ma humory , nie slucha mnie, albo placze bo chce zebym sie z nim bawila i nie wystarczaja tlumaczenia ze musi chwile poczekac bo w tej chwili nie moge- idzie poplakac na lozko(swoje), jak mu przejdzie przychodzi i tlumacze mu jeszcze raz dlaczego poslalam go na lozko Mamo 3 latka- tlumacz mu ze nie mozesz zawsze sie bawic z nim, ze masz inne obowiazki, ze jak chce moze ci pomoc- np w zmywaniu(ja swojemu daje miske z woda, gabke i zmywa naczynia ktore mu daje- te ktore wczesniej sama juz pozmywalam i wyplukalam;) ) jak bedzie plakal- musie sobie przemyslec to dlaczego tak sie dzieje. daj mu i sobie chwile na ochloniecie. onpoplacze a ty sie uspokoisz.

Gość mama 3 latka
🌼 dla wszystkich !!