Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadzkaa

BIK

Polecane posty

Gość jadzkaa

hej mam pytanie,bank mnie wpisal do BIura Informacki Kredytowej ,za niesplacony debet,jednak ten debet uregulowalam ze wszystkimi odsetkami.Czy teraz bank mnie wypisze z BIK ,i czy mnie powiadomi listownie o tym??

Gość upupupuppuu

Gość hmmm nie wiem jak to jest

Gość no co jest

Gość nikt nie mial do czynienia
z jakims debetem??

Gość upupupupupuouo

Skontaktuj sie z tym bankiem,napisz pismo o wykreślenie Cię z BIK.

Gość jadzkaa
musze pisac pismo?? hmm bank nie ma takiego obowiazku,aby wypissac dłuznika po ureguloewaniu dlugu??wiem,ze przez 5 lat jeszcze tam bede widniec,ale czy bede wypisana??

Obowiązku takiego bank nie ma,to jest Twój problem.Oni \"tylko\" Cie tam umieścili i im to wisi,jakie masz z tego powodu kłopoty.Pismo musi być,najlepiej dołącz jakieś ksero dowodów wpłat,bądx jakiejś informacji z banku o uregulowaniu długu.

Gość paolkaaa
hmm a ja czytalam ze bank w przeciagu 2 tyg ma obowiazek wykreslic dluznika z listy ,hmm tak mi sie wydaje

Ja niestety też wisiałam w BIK-u. Nie zapłaciłam ostatniej raty pożyczki(2003 r),więc mnie tam umieścili(nawet o tym nie wiedziałam).Przy porządkowaniu dokumentów,znalazłam ten rachunek,skontaktowałam się z tym bankiem,zapłaciłam ratę z zaległymi odsetkami i ok.W tym roku w czerwcu starałam się znów o kredyt.Odrzucono wniosek,bo figuruję w BIK-u.Otrzymałam od nich wydruk,z którego wynika,że tamten bank nie usunął moich danych z rejestru.....

Gość upupupupupu
moze jednak ktos sie podzieli podobnmymi doswiadczeniami

Gość jadzkaa
She71 dziekuje,Ci za pomoc ehh po prostu bede musiala pojsc do banku i tam sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat

Gość jednataka
Mój mąż swojego czasu trafił do BIK-u. Zaległość spłacił (i to za dużo, bo się zagalopował, więc mu jeszcze coś tam zwrócili). Jakieś 2 lata później bank PKO (bo to u nich ten dług był) jak chcieliśmy wziąć u nich pożyczkę stwierdził, że ponieważ mąż był w rejestrze to mamy załatwić zaświadczenie z... banku PKO, dla... banku PKO, że już im nic nie wisimy :) Tak więc wszystko jest możliwe...

Gość jadzkaa
hmm czyli ja musze isc do banku przedstawic im dowod wpalty,ze wpacilam takie zadluzenie i oni mi jakies zaswiadzcenie wystawia??czy po porostu napisac do BIK i tam sie wszystkiego dowiedziec??

BIK tylko przetwarza dane.Możesz dostać od nich informację,po uprzednim wysłaniu wniosku i wpłaceniu na konto 10 zł. Kiedy spłaciłaś ten debet? Może najpierw zadzwoń do banku....

Gość jadzkaa
debet spalcilam miesiac temu

Gość jadzkaa
hmm tylko ze ja debet zaciagnelam w Banku Slaskim na jednej ulicy a pismo,zeby splacic dostalam z tzw.deprtamentu windykacji i monitoringu i teraz nie iwem gdzie mam isc do tego banku co zakladalam konto czy do jego centrali??

Nie wiem,jak to u Ciebie.Ja wtedy dostałam pismo z banku,że zaległość uregulowana,ale wcześniej prosiłam ich o to.I dobrze,bo potem miałam to czarno na białym.

Gość jadzkaa
hmm czyli wystarczy ze napisze ,ze zwracam sie z uprzejma prosba o potwierdzenie ,ze nie zalegam juz z zadnymi niezaplaconymi naleznosciami wobec banku??

Gość no chyba tak

Tak mi się wydaje.Poślij to faxem lub listem poleconym(zachowaj potwierdzenie),dołącz ksero dowodów wpłat.