Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BRYGOST

WASZE OCZEKIWANIA

Polecane posty

Gość BRYGOST

MAM ZAMIAR OTWORZYĆ WŁASNE STUDIO PAZNOKCIA I CHCĘ POZNAĆ WASZE OCZEKIWANIA WZGLĘDEM TAKIEJ DZIAŁALNOŚCI BO NIE WIEM CZY JESTEM W STANIE TEMU SPROSTAĆ

Gość BRYGOST
JESTEM Z WYKSZTAŁCENIA EKONOMISTKĄ ALE W TYM KIERUNKU CIĘŻKO O PRACĘ DLATEGO TEŻ POSTANOWIŁAM ŻE OTWIRZĘ COS WŁASNEGO A PONIEWAŻ MAM PEWNE ZDOLNOŚCI ARTYSTYCZNE CHYBA PUJDĘ W TYM KIERUNKU KTO WIE?? PROSZĘ O POMOC I WASZE SUGESTIE DZIĘKI :)

Gość wyłącz capslocka

Gość BRYGOST
a moze coś więcej:)

Gość sephi
ale o co konkretnie pytasz? salon ktory zajmuje sie tylko paznokciami musi miec kilka stanowisk jesli chcesz z tego wyzyc ;) powinnas znac metode zelowa i akrylowa, podobno akryle sa coraz modniejsze no i wszelskie zdobienia, jak i zwykly manicure i pedicure tyle ode mnie :)

Gość sephi
a gdzie go otwierasz? :

Gość el.ch
jeśli tylko paznokcie to żel, akryl, jedwab i porcelana. Niestety nie można sobie pozwolić na to, żeby klientka odeszła z kwitkiem, bo jakiejś metody nie znasz. Polecam jakąś szkołę, lub dłuższy kurs na każdą z metod. Kilka stanowisk klienci oczekują: 1.miła obsługa 2.Muzyka relaksująca - nie każdy lubi radio 3.Czasopisma-damy lubią poplotkować :) 4.wygodny parking 5.kawa,herbata 6.wygodna poczekalnia 7.widoczny cennik 8.rabaty dla stałych klientek 9.wygodne miejsce do siedzenia podczas robienia paznokci 10.jasne przestronne pomieszczenia spójne stylistycznie (nie takie naciapane jak jarmark - rozumiesz:) ) 11. Możliwość zapisów 12. Usługi nieco inne niż tipsy np. masaż, manicure np.spa czy wellnes, pedicure - na to jest osobny kurs, jest jeszcze duśo innych oczekiwań, to tak naprędce przyszło mi do głowy zanim zaczniesz zorientuj się, jakie są wymagania sanepidu - ja z mężem chcę otwierać salon fryzjerski i obwarowania sanepidowskie są naprawdę okropne :)) pozdrawiam

Gość brygost
dzięki dziewczyny za porady a wiecie może gdzie szukać takich kursów ??

Gość brygost
tak na samym początku to zamierzam pazurki robić wyłącznie po znajomych i to za pół darmo żeby nabrać wprawy no i oczywiście pozyskać klientki ale nie wiem gdzie szukać takich kursów

Gość brygost
najlepiej tu na pomorzu blisko miejsca zamieszkania :)

Gość el.ch
w jakim mieście?

Gość el.ch
ja i moja siostra robiłyśmy w gorzowie, ale to dla Ciebie za daleko - lubuskie, ale w Gdańsku jest z tego co wiem sporo takich instytucji

Gość el.ch
zorientuj się jeszcze, czy nie prościej zrobić jakąś np 1 czy 2 letnią szkołe pomaturalną, może w systemie zaocznym (moja siostra robi) może to w efekcie wyjść taniej, a świadectwo ukończenia szkoły to zawsze łądniej wygląda :) tylko jeszcze musiałabyś dokładnie zorientować się czy nie ma kompleksowego szkolenia z zakresu wszystkich tych metod, bo to wystarczy zamiast szkoły. Możliwości jest wiele. Niewiem, gdzie chciałabyś to robić ciężko mi coś doradzić :)

Gość brygost
kursów jest cała masa ispora jest różnica cenowa i godzinowa a szkoły nie znalazłam żadnej

Gość brygost
no i wyposażenie gabinetu nie wiem ile to wszystko kosztuje i co jest potrzebne ale początki zawsze są ciężkie zwłaszcza jeśli wkraczamy w nową dziedzinę

Gość brygost
a może wiesz jakie czasopisma gazety można by było kupić ( zamówić?? )