Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas takiej refleksji..

Progeria. Słyszeliście o takiej chorobie ?

Polecane posty

Gość czas takiej refleksji..

Przypomniało mi się że wiele lat temu oglądałam taki program dokumentalny, pt. "Starzy za młodu", o dzieciach, które chorowały na progerię czyli przedwczesną starość. Największą krzywdą tych dzieci jest to że coś im bezlitośnie zabrało najpiękniejszy okres życia. Okres dorastania i młodości, której to młodości nawet w najmłodszych latach życia nie zaznały. Paradoks. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.hayleyspage.com/hayleypics/hayley1.jpg&imgrefurl=http://www.hayleyspage.com/progeria.htm&h=200&w=170&sz=10&hl=pl&start=10&tbnid=f8oXy-TcHjKR7M:&tbnh=104&tbnw=88&prev=/images%3Fq%3Dprogeria%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG Co prawda strona na którą się natknęłam nie jest polska ale pooglądajcie sobie galerię dziewczynki która urodziła się z tą chorobą. Galeria jest prowadzona od 2000 r. do 2006r. w miarę przebiegu lat można śledzić postęp choroby. W takich chwilach się zastanawiam nad sensem życia i myślę sobie że to do cholery nie może być dziełem przypadku i nie może być bezsensowne bo wtedy by oznaczało że Bóg nie istnieje, ale on przecież musi istnieć!!! po coś to wszystko do cholery musi być. Nas też to czeka... prędzej czy później, ale czeka.

Gość smutne to
:-(najgorsze jest to,że nic nie mżna na to poradzić:-o

Gość hjhqwdfg
widzialam jako nastolatka dziecko z ta choroba. wtedy o niej jeszcze nie slyszalam. myslalam ze to ufoludek :( w pierwszej chwili sie wystraszylam bo tak to dziecko wygladalo... tyle jest cierpienia na tym smiecie ... :(

Gość Smutki.
Zycie to jedno wielkie pasmo cierpien, wiekszych, mniejszych Straszna choroba, jak kazda zreszta, ale dzieciaki cudaczne, chetnie bym otoczyla opieka, torszczyla sie i kochala, zreszta ktore dzieci nie sa kochane

Gość lalasws
powiem, tak wy sie tak litujecie nad tym dzieckiem, ale moze ona jest bardzije szczesliwa niz niejeden"normalny" nie jeden z was!! Wiec litosc i płacz nad takimi ludzmi jest nie na miejscu nie płaczcie nad nimi, lecz na soba mysle , ze wieszkosc z tych dzieci uposledzonych, chorych na rozne dziwaczne choroby, mimo swego kalectwa, sa szczesliwe,m bo dostrzegaja cos wiecej poza czybkiem wlasnego nasa tak jak my... z autopsji wiem, ze takie osoby moga byc szczesliwe...a czy zyja 10 5 6lat to nie ma znaczenia..liczy sie jakosc ich zycia!!nie ilosc

Gość ciekawa jestem____
ile lat żyją takie dzieci??

Gość upupupupupupupupu