Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa346

Duphaston brał ktoś??

Polecane posty

Gość nowa346

ja wlasnie dostalam ten lek na podtrzymanie ciazy ,czy komuś pomogł rzeczywiscie??

Gość takakakakaka
dzis prawie kazda kobieta w pierwszych tygodniach ciazy bierze duphaston, ja tez bralam. mnie napewno nie zaszkodzil:) moja siostra teraz jestw 4 tyg ciazy tez jej przepisano, kolezanka w 6 miesiacu tez brala przez pierwszy miesiac:)

Gość nowa346
takataktak a jakie sa skutki uboczne brania tego ,mialas jakies dolegliwosci?to wkoncu hormony

Ja tez to brałam, ale niestety nic nie pomogło i poroniłam. Czego Tobie nie życze oczywiście.

Witam Ja dzięki tym tabletkom mam dwójke wspaniałych dzieciaków, czego i Tobie zycze z calego ❤️ Brałam je na podtrzymanie ciąży

Też niestety biorę Duphaston, ale dzięki temu jest we mnie nadzieja,ze moje szczescie bedzie juz ze mną w kwietniu

I ja brałam, bo mi się w 5. tyg. łożysko odklejało. Dziś Hubek właśnie szaleje obok mnie :) Czarna=> 🖐️

bralam przy drugiej ciazy-niestety nie pomogło..teraz znow jestem w ciazy..lekarka oczywiscie od razu zapisala mi duphaston ale postanowilam zasiegnąc opinii innego lekarza bo naczytalam sie wiele opinii na temat tego leku-wiadomo-sztuczny hormon-to nie wit.C zawsze jest mozliwosc skutków ubocznych..lekarz w klinice leczenia niepłodnosci -wybitny specjalista w tej dziedzinie :-) stwierdzil że obecnie lekarze na wyros przepisują gestageny( min. wlasnie duphaston.luteinę) nie badajac poziomu hormonu u kobiety-tym samym wiadomo byloby czy ten lek rzeczywiscie jest potrzebny po co faszerowac organizm czyms co niewiadomo czy jest mu potrzebne ja wykonalam badanie oznaczajace poziom tego hormonu czyli progesteronu okazalo sie ze jest ok i ze nie potrzbnie bralabym lek :-( WARTO ZAPYTAC LEKARZA O TO BADANIE ABY NIEPOTRZEBNIE SIE NIE FASZEROWAC mozna tez je wykonac samemu koszt ok 28 zł a niedobór hormonu jest tylko jedna z wielu przyczyn poronienia.. choc lekarzom najlatwiej uznac ze tak wlasnie jest i przepisac duphaston..kolejna pacjentka z głowy

Gość andzia1219
Hej dziewczyny. Ja brałam duphaston zeby zajsc w ciaze. Brałam od 15-25 dnia cyklu. Teraz własnie dostałam miesiączkę krwawienie mam dużo dużo mniejsze i bardzo mnie boli dół brzucha. Czy to normalne czy któraś z was tak miała i czy może to być objaw ciąży. odpiszcie szybko bo bardzo się denerwuję. Dzięki..........

Gość ja tez sie staram
o dziecko, w tym miesiacu mam zacząć kuracje duphastonem. Biorę go bo po tabltkach mam bardzo nieregularnie miesiaczki od 45-55 dni. MAm brac w 16 dc, ale niestety slyszałam że skoro mam tak długie cykle to nie pomoze mi on zajść w ciaże bo bede go brałam przed owulacją więc bedzie trudno. :)A staram się już tak dl ugo o dzieciątko:(

Gość kurcze ja tez
chce dziecko ale mam nieregularne cykle i tez mam brac na wyrównanie, czy ktos był w podobnej sytuacji tzn. miał nieregulanre cykle i udal o mu sie zajść w ciąże przyjmując duphaston, proszę pocieszcie mnie to juz 6 miesiecy jak sie staram

Gość kurcze ja tez
dziewczyny poradzcie coś czy zadna z was nie brała tego leku na wyrównanie cykli starając się jednocześnie o dziecko

ja brałam duphaston do 18tc po poprzednim poronieniu,zadnych skutkow ubocznych,dzidzia na świecie,ciaza super:-))) to jest progesteron wiec powinno sie go przyjmowac w drugiej fazie cyklu,po owu,przed mija sie z celem,jesli dojdzie do zapłodnienia a kobieta ma niski poziom progesteronu to duphaston pomoze w zagniezdzeniu zarodka i jego odżywianiu,chociaz czasem to tez moze nie zadzialac...jesli nie dojdzie do zagniezdzenia i ciąży to wystapi plamienie i @ ale cykle sie wyreguluja,to tak w telegraficznym skrocie,najlepeij poszukac info w necie,zanm duzo babeczek po duphastonie i luteinie ktore urodzily zdrowe dzieciaczki

Gość lolo na moście
kiedy powinno się badać poziom progesteronu? czy ma to być II faza cyklu?