Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Papka

Jeżeli paznokieć zaczyna wrastać?

Polecane posty

Gość Papka

Mam problem tego rodzaju , że nic mnie nie boli mój paznokieć zaczoł wrastać chodzi mi poprostu o to że to niezbyt fajnie wygląda. Czy jest jakiś sposób żeby moje paznokcie wruciły do dawnego wyglądu?

Gość merlin2_3
Papko mi tak wrasta paznokieć w najwiekaszym paluchu u stóp :( zamiast obcinać paznokcie prost to dziubałam, dziubałam no i mam! Teraz chyba zostało mi regularnie piłowanie i skracanie, żeby nie wrastały...

Gość Papka
No ja dokładnie tak samo robiłam z paluchami. Ale jak teraz bym zaczeła pilować jak należy to paznokcie odzyskały normalny wygląd?

Gość merlin2_3
Papko nie wiem - ja nie znam innego sposobu - poprostu teraz musisz dbać o to, żeby regularnie skracać pazurki, żeby nie wrosły :(

Gość iść do pedicurzystki
i załozyć klamry na paznokcie. czasami wystarczy zwykły tips i on "wyrównuje" rośnięcie paznokcia. jesli stan jed bardzo zły (ropa, krew, opuchlizna) to pozostaje zrywanie.

Gość jezeli jest stan
zapalny to pozostaje najpierw go wyleczyc ,a potem zalozyc klamry !!! Zrywanie paznokcia to metoda barbarzynska i dzis nie stosowana przez wiekszosc lekarzy.Tylko niektorzy jeszcze okaleczaja ludzi!Poza tym nie jest to skuteczne i po zrywaniu rosna znieksztalcone obrzydliwe pazury przez reszte zycia.