Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina 56749

Ogromny apetyt na słodycze z powodu braku magnezu??

Polecane posty

Gość paulina 56749

Bo szczególnie mnie ciągnie do czekolady ale nie tylko. Czy magnez mozna brac tak z wlasnego pomysłu ze tak pwoiem hehe i czy mozna go brac długo np kilka miesięcy??

Jeżeli jesteś przemęczona i miałaś ostatnio dużo stresu to oczywiście mozesz mieć zwiększone zapotrzebowanie na magnez ;)

Gość paulina 56749
no mialam ale nie wiem ile ten magnez brac? przez jaki czas?

Gość mamusia bardzo szczęśliwa
albo z braku chromu

Gość paulina 56749
ale slyszalam ze branie chromu nie jest zdrowe

idz do apteki i kup sobie jakieś tabletki z magnezem. Na ulotce będzie Ci wszystko pisać ile i przez jaki okres czasu brać ;)

Gość paulina 56749
wiecie co bo ja niedawno bralam magnez i wczesniej z przerwą 2 mieiseczną i nie wiem czy znowu moge?? czy mozlwie ze mam az takie zapotzrebwanie????? w sumie dopiero teraz wpadłam ze byc mzoe dlatego tak mi sie chce czekolady...

mysle ze mozesz go brać. Albo poprostu jesz czekolade bo lubisz i masz na nia ochote? :)

Gość paulina 56749
no juz sama nie wiem ale miewam tez np skurcze łydek...tak jak przy braku magnezu.

Gość paulina 56749
jestem bardzo senna

No to wszystko wskazuje na to ze potrzebujesz magnezu jak tlenu :D Dla pewności jeszcze sobie poczytaj: Człowiek cierpiący na deficyt magnezu jest roztargniony i nie może zbyt długo zająć się tą samą czynnością. Szczególnie jest to widoczne u dzieci! Takie objawy, jak nerwowość, lęk bez powodu, nadpobudliwość psychoruchowa mogą bowiem wynikać z deficytu energetycznego tkanek nerwowych wywołanego niedoborem magnezu. Z tego samego powodu może też pojawić się wspomniana już słabość mięśni, zawroty głowy. Gdy go brakuje przewlekle puszczają nerwy, szwankuje pamięć... Przy przewlekłym niedoborze magnezu w tkankach nerwowych może dość do niedoboru ważnej dla procesu zapamiętywania substancji – dopaminy – i pojawiają się kłopoty z zapamiętywaniem. Jeśli nie dostarczymy długo organizmowi tego biopierwiastka może nawet dojść nawet do zaburzeń psychicznych. Zaburzenia spowodowane niedoborem magnezu są odwracalne! Eliminacja niedoboru - podniesienie zasobności magnezu w organizmie zmniejsza nadpobudliwość nerwowo-mięśniową. Odpowiedni poziom magnezu w ustroju warunkuje odpowiedni dopływ substancji energetycznych do mózgu, co eliminuje deficyt energetyczne mózgu i kłopoty z pamięcią i z innym wspomnianym wyżej objawami niedoboru.

Gość paulina 56749
dziekuje :) to pewnie znowu musze zacząc łykać magnez. Ja chyba jestem jakaś podatna na utrate magnezu ;p pewnie za duzo stresu...

Paulina idz do laboratorium oznacz sobie poziom magnezu we krwi i sie dowiesz cz masz niedobór

Gość paulina 56749
zna ktos jakis dobry preparat z magnezem?

Gość Magnum Mg B6
kup jakikolwiek preparat byleby był z witaminą B6 :)

Gość kostkaaa
a może to brak żelaza????

paulina - a masz takie cos ze drgają ci mięsnie ? np na twarzy? (najczesciej oko \"skacze\") to bardzo prawdopodobne ze za malo magnezu jesli tak to nie pija kawy. ona bardzo wypłukuje magnez

Gość paulina 56749
no oko to mi o mało nie wypadnie nieraz...tak mi cała powieka drży