Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzechowa

Rasizm - dyskusja wolna

Polecane posty

Gość zyjecie w odrealnionym swiecie
Wasza "tolerancja" zakrawa o paranoje. Nie można w swojej tolerancji udawać, że kultura arabska czy afrykańska równa się naszej. Niestety Arabowie wysadzają się, gdy ktoś zrobi karykaturę mahometa, a Murzyni ruchają się każdy z każdym i mają 25 mln zakażonych HIV. Nie mówcie, że Europejczycy nie są bardziej rozwinięci.

do JakośćPierwsza \"orzechowa, doprawdy zaskoczyłas mnie, co ma kolor skóry do cech charakteru czy podłosci ludzkiej??\" niestety wszyscy czarnoskórzy których spotykałam byli dziwni,jakby lekko zadzierający nosa, trochę się wywyższali,chociaz stali zawodowo na równi ze mną labo i nawet niżej.po porstu zachowywali się bardzo dziwnie naprawde.nie spotkalam do tej pory ani jednego murzyna takiego normalnego,normalnie zachowującego się,na luzie.niestety czuć od nich kompleks na kilometr. jedna murzynka która kiedyś ze mną rozmawiała bardzo łamaną angielszczyzną nawet w rozmowe zadzierała nosa do góry,chociaż to ja jej nie mogłam zrozumieć,bo chyba tylko ona myslała ze \"umie mówić\" po angielsku. nie wiem jakiś do dziwny naród,wyprowadzcie mnie z błędu.

Gość trefnis..idz sobie lepiej
Pomysl o cholocie co wyszla w swiat z Polski

Gość trefniś amator
bardziej mnie martwi hołota króra jest w pl polityce i decyduje o naszej przyszłości

Gość Orzechowa a tobie
wystarczy krotka rozmowa z kilkoma Murzynami (nawet nie wiesz skad pochodza) zeby dyskryminowac wszyskich ludzi o ciemnym kolorze skory?

do jasnej cholery przeciez pisze,wyprowadzcie mnie z błędu,ale podając przykłady a nie szykanując

Gość trefniś amator
tu nie chodzi o dyskryminacje tylko o to że jak sie przyjeżdża do jakiegoś kraju to jest sie zobowiązanym przyjąć pewne zasady w nim panujące a nie wysadzać sie czy palić auta po ulicach jak np we francji murzyny mogą sobie do pl przyjechać sie uczyć itd co mnie to obchodzi.

Gość trefniś amator
czyżby tolerancyjnym zabrakło argumentów ? pewnie nie mają żadnych poza ortografią itp abstrahujących od tematu..

Nie, nie zabraklo mi argumentow, tylko nie chce mi sie polemizowac na temat tego, czy wszyscy czarni sa z cywilizacyjnie zacofanej Afryki, bije od nich kompleksami, czy wszyscy sa dziwni czy nie, bo wg mnie to w ogole nie jest zaden temat do dyskusji.

a własnie enamorada że jest, moze brak ci argumentów po prostu.ja mam takie doświadczenia więc o nich piszę.napisz jakie ty masz.proste.

Gość trefniś amator
nie trzeba mieć doświadczenia po prostu trzeba wiedzieć co sie na świecie dzieje i akurat tam gdzie sa araby i murzyni spokojnie nie jest

Gość przepraszam ale jaki byl temat
"nie spotkalam do tej pory ani jednego murzyna takiego normalnego,normalnie zachowującego się,na luzie.niestety czuć od nich kompleks na kilometr" i to jest argument? a jesli napisze, ze studiowalam z Murzynami, Arabami, Peruwianczykami itd. i w sumie zaden z nich nie byl bardziej dziwny niz my? :D:D:D ale czasy przyszly... trzeba przytaczac argumenty by BRONIC tolerancji :D:D:D

Ok, ja mam takie doswiadczenie z czarnoskorymi, ze najlepszy przyjaciel mojego chlopaka jest mulatem, Portugalczykiem, wesolym, wyluzowanym chlopakiem, nie rozsiewa HIVa, studiuje, i jest mentalnie takim samym czlowiekiem jak ja. Biorac pod uwage fakt, ze na swiecie istnieja miliardy czarnoskorych, wyksztalconych i nie, bogatych i biednych, i bardzo rozniacych sie miedzy soba, i to, o dziwo, mieszkaja nie tylko w Afryce, ale od wielu pokolen na roznych kontynentach (choc moze nie uwierzycie, ale w Afryce tez sa miasta z samochodami, autostrady, hotele i sklepy PRADY czy GUCCIEgo), ze jakiekolwiek uogolnianie wydaje mi sie bez sensu.

Ja sie zastanawiam, jak mozna być rasistą?????:O:O:O:O Dyskryminować trzeba głupich, a nie odmiennych ze wzgledu na kolor skóry, rasę, płeć czy wiek. Tylko głupotę! Zresztą głupota w gruncie rzeczy sama się dyskryminuje.

enamorada.... no własnie są tacy, co tylko patrzą na świat przez pryzmat siebie, nie dostrzegając inności, a świat ma byc ich:P trzymaj sie:)

Gość najnowsze badania wykazaly
ze wszyscy ludzie pochodza z afryki i pierwsi ludzie byli czarnoskorzy,tyle ze na przestrzeni tysiecy lat wraz ze zmiana klimatu pojawily sie roznice w kolorach skory,tak wiec wszyscy pochodzimy od praojca Adama dodam ze jestem bialą nierasistką

Gość gremlina
najnowsze badania... zalamalas ich:)

nie mam na mysli portugalczyków i mulatów,mam na mysli czarnych na 100% i o takich mówię i chcę usłyszeć inne opinie. rozmawiałam kiedyś z chłopakiem mulatem i zachowywal sie zupełnie po europejsku,na luzie i ogólnie ok.mówię o swoich kontaktach z osobami bardzo bardzo czarnymi. i nie gadajcie mi teraz głupot ze wszystkich traktuje sie tak samo,bo jest roznica w reakcji ludzkiej na mulata i na bardzo bardzo czarnoskórego. piszę właśnie o nich.

Gość gremlina
Bardzo, bardzo czarnoskorzy sa okropni, a w miare jak ich skora blednie staja sie coraz lepsi :O Puknij sie w czolo orzechowa

Gość przepraszam ale jaki byl temat
jakos nie mam ochoty na dyskusje z uprzedzona/nawiedzona bialaska :O🖐️

gremlina gdzie napisałam ze bardzo bardzo czarnoskórzy są okropni? czytaj kobieto...bo ręce opadają :o

czy ja ich wyzywam?pisze jakies okropne rzeczy? nie po prostu chcialam podzielic sie własnymi spostrzezeniami. przepraszam ze nei trafilam na takich miłych,otwartych i uprzejmych czarnoskórych jak wy niestety.

Gość Dobrze sie czujesz
Enamorada-co to ma znaczyc "nie ma gorszych przestepstw"? przeciez wiedzial ze jego choroba jest smiertelna i ze robiac to co robil powoduje powolna i w cierpieniach smierc innego czlowieka!!! Moim zdaniem to jest jak morderstwo,tyle ze bez przemocy. Dobrze ze to naglosnili,ale wydaje mi sie tez ze gdyby bialy tak robil tez by to naglosnili.I dobrze i moze tez ku przestrodze tym co sypiaja z takimi egzotycznymi bez krzty namyslu.

Gość Dobrze sie czujesz
Jak to na kim? Na bialych ,ktörzy chca w przystepnej cenie Za****chac "cos" egzotycznego.Nie rozumiem ,co to ma do rasizmu?

Gość Dobrze sie czujesz
Tak a na kim?? Oswiec mnie ,bo z tego co ja wiem to w tajlandi glöwnie niemcy i inni z Europy zachodniej przyjezdzaja szukac wrazen.

chodziło mi o czywiście nie o osoby przyjezdzające szukać wrazeń, a o dające \"wrażenia\".wkradł się błąd.

Gość do orzechowa
Mysle, ze w tym przypadku to wlasnie te tajlandzkie dziewczynki sa ofiarami bialych, no ale wg ciebie biali to cod-miod, a reszta to bydlo.

Zgadzam sie, ze to, co zrobil to jest jak zabojstwo, tylko ze tak naprawde jeszcze niczego nie udowodniono.