Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emulka

MAMY DZIECIACZKÓW 5-8 lat RÓZNICY WIEKU

Polecane posty

mój synek ma juz 7 lat -gdy urodzi sie nasz drugi dzieciaczek ,bedzie miał juz 8 to dosc spora różnica wieku chciałabym zapytac o doswiadczenia mam których dzieci dzieli podobna różnica :-) jak to wygląda w praktyce ? czy starsze dzieciaczki sa zazdrosne :-) czy akceptuja..pomagaja przy rodzeństwie będę wdzięczna za wszelkie opinie :-)

Cześć emulka bywasz jeszcze na forum? Podejżewam po \"starości\" topiku, że drugi maluszek już od jakiegoś czasu jest na świecie. U mnie będzie taka sama różnca wieku między dziećmi więc może podzielisz się ze mną swoimi doświadczeniami. Pozdrawam,

Gość pytankooooo
pomiędzy moimi jest 5 lat - dziewczynki :))) Starsza bardzo opiekuje się młodszą . Ważne żeby nie zabraniać kontaktu , żebyście się nie bały ,że podczas pomocy przy maluszku starsze dziecko może coś zrobić. U mnie poskutkowało i mam 5-letnią pomocnicę nawet przy zmianie pieluch :)))

Gość pytankooooo
a jak się przytulają :)))) :))) aż normalnie łezka ze wzruszenia się kręci :)))

O to wspaniale.Gratuluję. Mój synek bardzo pragnął maluszka i dlatego też mam nadzieję na ich dobry kontakt.

Ja jestem młodsza o 8 lat od brata :) I dzieki niemu przyszlam na swiat bo to on wymusil siostre na moich rodzicow (\"Albo rodzeństwo albo kupcie mi psa...\") Zawsze pomagał przy kąpaniu mnie. Jak sie urodzilam biegal po sasiadach chwalac sie ze ma siostre. Zawsze sie mna opiekowal a ja w niego bylam zapatrzona (byl moim idolem :D ) Mimo duzej roznice swietnie sie dogadywalismy i tak jest do dzisiaj (on ma 32 a ja 24 lata)