Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poranna86

Zielona glinka

Polecane posty

Gość poranna86

Chciałam zapytać o skutecznosc zielonej glinki w postaci maseczki. Czy któraś z Was stosuje zieloną glinkę? Czy przed nałożeniem maseczki powinnam wykonać peeling? Albo może wcześniej jeszcze parówkę z ziół? Mam problem z rozszerzonymi porami, czasem pojawi sie jakiś pryszcz. Mam cerę mieszaną. Z góry dziękuję za odp! :D

Gość poranna86
Ojej... Zero reakcji... No nic, szkoda... :(

Gość Karmelkowa
Stosowałam kiedyś zieloną glinkę, ale okropnie mi wysuszała cerę, więc z niej zrezygnowałam.

Gość poranna86
Dziękuję Karmelkowa:) Czy zatem znasz jakiś skuteczny sposób na zwężenie potworkowych porów na nosie?

Gość ossa_
poranna ja stosuję zieloną glinkę już kilka miesięcy - mam cerę mieszaną. Stan skóry znacznie się poprawił, znacznie mniej widoczne są pory zwłaszcza na nosie ;) Używam glinki w tubce firmy Argiletz (chyba tak się pisze). Kupuję ją w aptece za ok. 20 zł ale wystarcza na 2-3 miesiące. Jedyne o czym należy pamiętać to nie dopuszczać do wysuszenia maseczki (pryskać wodą co jakiś czas gdy czujesz ściąganie).

Gość confuuused
dlaczego nie doprowadzac do wyschniecia? mam teraz taka w tubce przedtem mialam w proszku smam rozrabialam i tam bylo napisane ze zmyc po jakis 15 min po wyschnieciu...

Gość ossa_
Na mojej (tej w tubce) jest napisane by nie doprowadzać do wyschnięcia). Jeśli za bardzo wyschnie podrażnia skórę (za bardzo ściąga). Ale nie ma się co bać, bo to w 100% produkt naturalny :)