Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colombina

Dezodorant dla kobiety w ciazy, co polecacie?

Polecane posty

Gość colombina

zauwazylam,ze intensywniej pachne, moj dezodorant nie starcza, poza tym ponoc trzeba uwazac na niektore substancje chemiczne zawarte w dezodorantach, czy pomozecie polecic cos bezpiecznego i skutecznego?

Gość mensch
ciepła woda z prysznica 3 razy dziennie a jak mało to siedem razy dziennie z mydlem.

A ja słyszałam, że dobry jest z kryształu górskiego. Można kupić w aptece, kosztuje 16 zł. a podobno wystarcza na cały rok :) no i jest bezzapachowy itp. Popytaj w aptekach.

Gość colombina
woda z prysznica to sprawa oczywista, ale jak siedze w domu - wtedy moge chocby co godzine. no ale chodze do pracy i czuje, ze niestey pachne intensywniej. wiem, czy ten kryształ gorski to tzw. ałun? pamietam z dziecinstwa,ze moja mama cos takiego uzywala. herbina to chyba w kulce, nie? sprobuje.

Gość tak w kulce

Gość czy nie rzesadzasz
boze no nie wie juz jak pisac.. od ktorej strony.. czy nie uwazasz ze to zalosne? dezodorant moze zawierac cos tam szkodliwego.. a mydlo myslisz ze nie moze zawierac? praponuje przezucic sie na oliwke dla niemowlat!nie uzywaj mydla ani innych kosmetykow bo a noz zaszkodzi:O.. albo nie.. jak szalec to szalec zamiast oliwki( ktora przeciez naturalna nie jest) uzywaj oleju- najlepiej rzepakowego... albo natluszczaj skore smalce.. myj sie woda.. albo nie! bo pewnie zawiera jakies tam ilosci chloru.. nie wychodz z domu! no chyba ze mieszkasz na wsi bo niedaj paie boze zaszkodzi Ci zanieczyszczone powietrze... pierdolniej sie w glowe zacofana dziewczyno! :O poprostu do prymitywnych debili trzeba mowic jak debil - moze zrozumieja:O

czy nie przesadzasz uwazam ze masz calkowita racje,coniektore ciezarne to juz w paranoje popadaja.szok szok.brak mi slow.co za kretynizm.

Gość colombina
do 2 ostatnich pań - ale z was chamki. wspolczuje najblizszym skoro tak latwo was wyprowadzic z rownowagi i zaczynacie obrażać. a obawa przed toksycznymi kosmetykami (zwłaszcza dezodorantem) nie ma nic wspolnego z kretynizmem

Gość swietnieeeeeeeeee
colombina skoro tak wspaniale nazywasz rzeczy po imieniu to czemu nie nazwiesz autorki zacofana paranoiczka?:P:P

Gość colombina
poniewaz moje pytanie dotyczylo dobrego dezodorantu, a nie stawiania diagnozy, czy jestem debilem, czy kretynką. Dziewczęta postawily mi medyczną diagnoze, ja nie nazwe kogos paranoikiem, kretynem, debilem. pozdrowienia. nie wiem, czemu akurat dezodorant wzbudzil moj niepokoj, poniewaz daleko mi do jakichs przesadnych lękow o kosmetyki, poza tym chodze na basen, duzo spaceruje i nie boje sie pojsc do restauracji i korzystac ze sztućcow, jednak przeczytalam niegdys artykul o szkodliwosci pewnych substancji zapachowych znajdujacych sie w rozpylaczach, wiec stąd ten topik. tym bardziej, ze rzeczywiscie mam wrazenie, ze odkad zaszlam w ciaze, poce sie intensywniej.

Ja też jestem zdania że nie ma co się dodatkowo podtruwać w ciąży, ale nie mozna szaleć ;) Stosuję dezodorant w sztyfcie, ale tylko na dzień. Na noc, po prysznicu, pudruję pachy i pachwiny talkiem, jak zapomnę to nie robię z tego tragedii ;) Też się bardziej pocę w ciąży, strasznie to upierdliwe jest :( Teraz nie jest tak źle, gorzej było w lecie...

Gość pełna kultura nie ma co
"pierdolniej sie w glowe zacofana dziewczyno! poprostu do prymitywnych debili trzeba mowic jak debil - moze zrozumieja"

dlaczego obrażecie dziewczynę dlatego ze ma inne zdanie niz Wy, każdy robi jak chce i nie Wasza sprawa czy uważa że dezodoranty maja szkod;liwe substancje czy nie . mozna napisac swoje zdanie ale kulturalnie a nie obrażać. przykro czytać takie głupoty!!!!!!!!!!!!!! do autorki--przede wszystkim uzywaj takiego ktorego zapach nie bedzie Cie draznił, bo wech staje sie bardziej wyczulony. powodzenia, wszelkie w kulce czy sztyfcie ale dobrych firm powinny byc odpowiednie.

Gość gość
Używajcie dezodorantu naturalnego HB - wszystko będzie w najlepszym porządku, cerę doprowadzicie do normalności, ale od razu cudów się nie spodziewajcie. Przede wszystkim - u mnie nie pojawia się zapach potu, a u was?

Gość gość
ja mam problem z nadmiernym poceniem i odkryłam dezodorant dove invisible dry. Jest bardzo skuteczny, naprawdę polecam. i ladnie pachnie.

Gość gość
U DEZODORANT NATURALNY W SPRAYU Hb się dobrze sprawdzał, ale ja przed ciążą i po niej nadal używam tego samego kosmetyku. Jest naturalny, nie mam przy nim żadnych problemów z cerą, podrażnień, a jednak zapach potu się nie pojawia. I właśnie o to chodzi w przypadku takich kosmetyków.

Gość Gość 21
Dnia 26.11.2006 o 21:05, anita27 napisał:

czy nie przesadzasz uwazam ze masz calkowita racje,coniektore ciezarne to juz w paranoje popadaja.szok szok.brak mi slow.co za ...izm.

...izm? Zaczęłabym od osób niedouczonych które nie interesują się przeprowadzanymi badaniami w tym temacie. Nie wspomnę o tak niskim poziomie wypowiedzi...