Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co lepsze

MYDŁO SIARKOWE- pomaga?

Polecane posty

Gość co lepsze

proszę o opinie

strasznie wysusza skóre i podrażnia a w dodatku niemiło pachnie, polecam bambino mi pomogło nawet na trądzik lub płyn do higieny intymnej

Gość pysiaczekk
masakrycznie wysuszylo mi cere. Przez to zaczela produkowac kosmiczne ilosci tluszczu. Nie zniszczylo ani jednego pryszcza, nie zapobiegalo powstawaniu kolejnych. Smierdzi:o

Gość co lepsze
no właśnie obawiam się zbytniego wysuszenia, bo dodatkowo uzywam innych kosmetyków na trądzik, które i tak mocno wysuszają

Ja myje twarz mydłem siarkowym i jestem zadowolona, pozatym używam toniku benzacne, który nie zawiera alkoholu i nie wysusza przez to dodatkowo sóry. Po umyciu twarzy tym mydłem możesz wklepać jakiś lekki krem nawilżający:)

Gość a ja dziś kupiłam i zobaczymy
jak będzie, zapach wydaje się znośny, ale obawiam się, że "uaktywnia" się w czasie mycia:)

Gość Mydło siarkowe
Nie używane w nadmiarze nie wysusza twarzy. Pozatym można po myciu używac kremu lub oliwki z serii bambino :)

Gość a ja dziś kupiłam i zobaczymy
mydło siarkowe + oliwka? dziwne połączenie:)

Gość to nie banialuki
Moze sie przydadzą opinie :)

Gość wolałabym...
mi tylko wysuszyło skórę no i ten paskudny zapach:(

Gość asikka
Ja tez uzywam i rzeczywiscie wysusza. Ale po jakims czasie skora wraca do siebie i juz nie jest taka sucha i napieta. Ale czy pomaga? Ja za duzych efektow nie zauwazam. A zapach. no jest nieprzyjemny ale potem wezme krem nivea visage (malutko) wklepie i juz.

Gość hyhyhyhyh
Jest dobre do mycia pleców. Używam od czasu do czasu, bo strasznie wysusza. Schodzi mi skóra z rąk... Pachnie nieprzyjemnie, ale to sprawa drugorzędna. Liczy się skuteczność.

Do Assika ,rozumiem,ze masz problmey z trądzikiem to dlaczego używasz nivea visage??Mi sie wydaje(moge sie mylić sprawdz na opoakowaniu)ze on zawiera paraffinum liqidum,które zatyka pory!!Wiem,ze wiekszosc kremów je zawiera,ale moze warto poszukac takiego co go nie ma?? p.l. i mineral oils to przeciez składniki pochodne ropy naftowej, zatykają pory i w ogóle \"blokują\" dobre składniki zawarte w kremach,tak,ze te nie mają szansy zadziałac!Jesli mi nie wierzycie to poczytajcie o kosmetykach naturalnych :) ja kiedyś uzywałam mydła siarkowego,ale faktycznie niezmiernie wyszysza :/ teraz ma jakies oliwkowe ,bez SLSów itd :/ a na plecy to zamierzam wypróbować ten zachwalany przez wsyzstkich płyn do higieny intymnej moze sie uda wyleczyc to cholerstwo :)

Gość taaaaa.....
Vivienne, jeśli dziewczyna używa kremu i nie szkodzi jej, to znaczy, że nie ma skłonności do zatykania porów. A w tych kremach są inne składniki, które mogą je zatykać i nie wcale pochodnymi ropy naftowej.

Gość taaaaa.....
Parafina "blokuje" także ucieczkę wilgoci ze skóry. Tworzy na niej coś w rodzaju opatrunku.

No ja wiem,ze sa pewnie jeszcze jakies inne składniki które zatykają,ale sie na tym nie znam i wiem,ze paraffinum zatyka na pewno. No włsanie dlatego sie zapytałam czy ma skóre trądzikową!Nie każdy ma przeciez krostki ,zapchane pory itd ,mi np bardzo sie zatykają i dlatego przestałam używać kosmetyków które mają p.l. :) wiesz,ja wczesniej zanim zaczełam czytac o kosmetykach naturalnych tez nie wiedziałam,jak takie zawykłe kremy działają i jak mogą szkodzić na skórę,zatykac pory ,drażnic itd. dlatego jej to napisałam :)

Gość Hmmmciekawa
Dziewczyny a jakie płyn do higieny intymnej stosujecie? Jest jaka roznica w tym jakie sie uzywa?

Gość taaaaa.....
Nie "na pewno". Parafina może zatykać, ale nie musi. To zależy od skłonności cery do zatykania porów, stopnia oczyszczenia prafiny i wielu innych czynników. Obecność parafiny w kremie niekoniecznie musi stanowić jego wadę. Wszystko zależy od receptury.

Ok nie bede sie z Toba spierała,bo nie jestem specjalistką.Swoją wiedzę,opieram tylko na tym co wyczytalam,na forach naturalnych piszą o takich jej własciwosciach a nie innych. A co powiesz na mineral oils? one podobno są bardzo szkodliwe.Ostatnio znalazłam na balsamie ziaji taki opis składników : "parrafinum l. (mineral oils) " ?? to raczej nie jest to samo?

Gość taaaaa.....
Na forach "naturalnych" często powiela się np. opinie producentów kosmetyków naturalnych, którzy trochę koloryzują. Ktoś coś usłyszy i powtarza. Widziałam np. ekolożki cytujące Różańskiego, przerażone całą listą "złych" składników i ekscytujące się szamponem Weledy z SLS-em ;) Warto korzystać z niezależnych źródeł. Ja też się nie znam :) Z tego co mi wiadomo to także pochodne ropy naftowej.

Gość Arlecie
Ja polecam na plecy, mialam obsypane lopatki prycholkami, wszystko zeszlo Do buzi plyn do higieny intymnej lub mydlo bobas

Gość gość
Świetne naprawdę dobre mydło do tego szybko widoczne efekty

Gość gość
mnie bardzo pomagało Stosowałam w wieku od około lat 12 , 13 do około 15 roku życia i przez ten cały okres miałam piękną cerę i ani jednego pryszcza !!!!! do tego oczywiście odpowiednie odżywianie dużo błonnika owoców warzyw płatki owsiane itp.... Więc ta piękna cera to nie tylko sprawa stosowania mydła siarkowego , ale z tego co pamiętam w wieku lat 13 miałam lekko skłonności do cery tłustej a to mydło wówczas bardzo dobrze działało .. polecam to mydełko i mam o nim bardzo dobre zdanie i dziękuję mojej dermatolog że wtedy poleciła mi to mydło ...

Stosowałam jak byłam nastolatką i bardzo sobie chwaliłam. Naturalne, cera ładna, fajnie odtłuszczało buzię.

Gość gość
Polecam zel do mycia la trochę possay effaclar duzo :), do smarowania effaclar duo zel lub gdy mocne wypryski lub zaskorniki to epiduo od dermatologa.

Gość gość
Nie nie pomaga od roku kasę wydaję na to mydło a Rapy ciągle są :(