Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przez różowe okulary

beznadziejna grzybica pochwy i bakterie w czasie ciazy...

Polecane posty

Mam już tego dosyć! Po prostu nie chce mi się tak dłużej żyć. Praktycznie od momentu, kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży - walczę z tym jak mogę. Praktycznie mija już 5 miesięcy i... żadnej poprawy :( zmieniłam lekarza - nic. Bez przerwy łykam jakieś tabletki, antybiotyki, globulki, maści i zero poprawy! :( O seksie mogę zapomnieć... Wszystko mnie i swędzi - upławów już nie mam tyle co na początku, ale ten ból, który odczuwam przy kolejnej próbie odbycia stosunku z mężem jest nie do zniesienia! :( On też na wszelki wypadek się leczył. Mój ginekolog przypisał mu antybiotyki i maści. A jak probujemy się kochać, to zawsze przez gumkę. Oczywiście nigdy do niczego nie dochodzi :((( Ale nie chodzi nawet o seks, chociaż jest on dla mnie bardzo ważny. Ja już nie wyrabiam... W domu jeszcze mogę się jakoś podrapać od czasu do czasu, ale w pracy?!?! Ten ból mnie zabija :( A lekarz przypisuje globulki za globulkami... Któraś z was miała podobny problem? :( jak z tego wyjść? ;(

proszę, pomóżcie mi - już nie mam na to siły :(((

kurcze nie wiem co powiedziec co ci poradzic, wiem jakie to swedzenie jest straszne ...rozrapac do krwi sie mozna tak swedzi byc moze leki ktore ekarz ci przepsuje nie dzieałaja na ciebie zrób sobie cytologie na rodzaj bakterii kotre masz w pochwie, bo sama cytologia wykryje ze masz 2 lub 3 czyli grzybice...al tu chodzi o rodzaj bakterii zeby dopasowac leki, bo ile mozna sie drapac nozna nerwicy dostac to uporczywe schorzenie

Gość orgazm kobiecy
tak mi przykro:( niestety nie mam doswiadczenia w tej kwestii i nie moge Ci pomoc...moze przejdz sie na topic GRZYBICA POCHWY,tak sporo jest wypowiedzi na ten temat.Powodzenia,uwazaj na malenstwo.

zadzwonię dzisiaj do lekarza i zapytam o ta cytologię na rodzaj bakterii. Miałam jakiś czas coś takiego, ale wykryto mi, że mam i bakterie i grzyb. Kurde... nigdy nie wydałam jeszcze tyle siana na ginekologa i lekarstwa od niego co przez ostatnie kilka miesięcy ;'( dzięki

Gość Axaa
Poczytaj o diecie przy grzybicy - w skrócie - bezcukrowa. Stosujesz dietę?

nie stosuję diety - nie słyszałam o niej - poszukam w necie, jak masz jakiegoś dobrego linka, albo inne informacje, to wklej, proszę.

Gość mam takie pytanie
mam pytanie, czy mozna stosowac clotrimazolum, w czasie ciazy, w globulkach? zaznaczam ze to dopiero poczatek ciazy

na początku nie można tego stosować, choć mi lekarz zapisał :(

Gość Axaa
Wejdź na stronę: http://www.e-medica.pl/ i przeczytaj artykuł: CO MA WSPÓLNEGO CANDIDA ALBICANS Z OWOCEM KANDYZOWANYM W CUKRZE?

Gość maliszenka
Witam1 Miałam to samo1 Pomogły mi odrazu bardzo tanie tabletki dopochwowe. Juz nie pamietam ile kosztowały ale były tanie. Nazywaja się GYNO-FEMIDAZOL. Przepisał mi je ginekolog. Kobieta w ciaży czesto ma takie dolegliwości wiec sie nie martw. Jesli te tabletki Ci nie pomogą to barzdzo mozliwe że to żadna grzybica tylko bakterie w moczu, bo moja koleżanka miała takie obiawy jak ja a okazało się że miała bakterie w moczu. POZDRAWIAM

zrob konieczne wymaz dokładny,sprobuj tez smarowac grubo jogurtem naturalnym,wspolczuje//w pierwszej ciazy mialam grzybice jedna za druga,w tej,a estem juz w 8 miesiacu, jeszcze ani razu//pewno urodzisz dziewczynke:D

dziękuję dziewczyny :) przechodzę na tę dietę, choć brzmi strasznie - zwłaszcza jak na ciążę, kiedy myśli się, że kobiecie wolno od czasu do czasu pozwolić sobie na zachcianki ;) przynajmniej nie przytyje... na jutro umówiłam się z lekarzem - mam nadzieję, że zrobi mi wszystkie odpowiednie badania.

Gość Axaa
Z dietą też ostrożnie, po prostu zrezygnuj z cukru - w ciąży nadmierna detoksykacja nie jest wskazana, bo toksyny mogą trafić do płodu.

masz rację... :( to jutro pogadam o tym z lekarzem