Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pluszka25

wezwanie do WKU w zwykłym liście

Polecane posty

Czy warszawskie WKU przysyła teraz wezwanie do odbycia służby wojskowej zwykłym listem? I jak to traktować? wydawało mi się że takie rzeczy przysyłają poleconym.

Gość dziubasubs
takie wezwanie nadaje się tylko do podtarcia tyłka wywalcie je i luz

Gość po co ten temat
wywal, do kosza

Gość zarazka
mój tata pracuje w WKU> Nikt nie wysyła ci wezwania do wojska listem ani biletu. Przychiodzisz na rozmowę i wtedy decydujecie co i jak. Nie ma nic z zaskoczenia. Chyba ze w waarszawie jest inaczej.

Gość zarazka
on jest majorem i ma fajne brązowe buty a jak go kiedyś wkurwił sąsiad to po prostu poszedł tam i go zastrzelił :-)

znaczy to jest list do brata i jescze go nie otwierałam ale myślę ze to jest właśnie takie wezwanie na rozmowę tylko gówniarz się nie zabezpieczył i martwię się czy zdoła sobie załtwić np teraz jakąs szkołe policealną żeby tylko to odroczyć

Gość zarazka
nie martw sie nic. Nawet jak nie ma szkoły to Pan z wku (np mój tatat( powie mu aby zaraz dosnósł. I wtedy niech idzie szukac szkoły. Jednak jak nie dostarczy zaswiadczenia ze szkoły to na rozmowie osobistej rozmawiają gdzie idzie do wojska i termin dostaje do wyboru. Potem bilet raz dwa i juz po wojsku.

Wydrukuj mu na drukarce atramentowej HP USG z ciążą - na pewno go nie wezmą - po co męczyć chłopaka szkołą policealną ....się już tyle w życiu narobił ...

Gość cywilka
a niech idzie do wojska przyda mu sie to w zyciu ale niech wybierze wojsko z glową np do lotnictwa albo do zandarmerii, moze jeszcze zawodowym zolnierzem zostanie jak mu sie spodoba;)

Do lotnictwa ?? A co on miałby tam robić po liceum ?? Na niego to kamasze czekają o maska przeciwgazowa P1 - słoniki biegają :)

o nie on się nie nadaje na zawodowego po zatym ma wadę - 3,75 w obu oczach i do tego astygmatyzm ach tak to jest jak się o życiu nic nie myśli tylko się żyje miłością po za tym ma już 22 lata i mógłby zacząć myśleć o sobie a martwię sioę ze względu na mamę której on jest ukochanym synusiem i ona się nad nim trzęsie, i jescze do tego sama jest chora na depresje, więc taka wiadomośc to dla niej od razu szok i momentalne pogorszenie stanu zdrowia.

Żadne tłumaczenie nie pomoże :) Ale może komisja bedzie litościwa ... Ja mam -2,5 na każde i mam kategorie \"A\" - w niektórych zawodach to nawet pomaga.